Pinsa Romana: Η «αέρινη» εκδοχή της πίτσας των Αρχαίων Ρωμαίων που πρέπει να δοκιμάσεις

Ποιος θα έλεγε όχι σε μία λαχταριστή, αχνιστή πίτσα;
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ομολογουμένως είναι ένα αγαπημένο φαγητό που όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, αλλά το αποφεύγουμε λόγω των πολλών θερμίδων. Ο λόγος για την πίτσα.

Κι εδώ έρχεται η Pinsa να μας απαλλάξει κάπως από τις τύψεις, καθώς πρόκειται για την υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου μας ιταλικού εδέσματος και, αν δεν την έχετε δοκιμάσει, μην χάνετε χρόνο. 

Πρόκειται για την παραδοσιακή Ιταλική πίτσα, την οποία έτρωγαν, μάλιστα, οι αρχαίοι Ρωμαίοι και αποτελεί την ελαφριά εκδοχή της πίτσας που έχουμε συνηθίσει.

Συνδυάζει την πίτσα με ένα είδος focaccia, έχει τέλεια ζύμη, πλούσια σάλτσα και topping, ενώ τα εύπεπτα υλικά της ζύμης δεν θα σε «φουσκώσουν» ενώ για τα toppings μπορείς να επιλέξεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου.

Υλικά


  • 500γρ αλεύρι
  • 50 γρ αλεύρι ρυζιού
  • 30 γρ αλεύρι σόγιας
  • 2 γρ ξηρή μαγιά
  • 400 γρ νερό
  • 1 κσ αλάτι
  • 1 κσ ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αλεύρι, το αλεύρι ρυζιού, το αλεύρι σόγιας και τη μαγιά, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο νερό. Μόλις απορροφηθεί όλο το νερό αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια μέχρι η ζύμη να είναι ελαστική.

Γυρίζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια τη ζύμη. Ξεκινάμε να πλάθουμε και ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να έχει ένα όμορφο σχήμα. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο αλεύρι ρυζιού. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Απλώνουμε πάλι σε αλευρωμένη επιφάνεια και δημιουργούμε ένα οβάλ σχήμα. Ψήνουμε για 45 λεπτά και βάζουμε λίγο λάδι ακόμα. Αφαιρούμε από τον φούρνο και προσθέτουμε υλικά που μας αρέσουν ψήνοντας ξανά για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!