Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού είναι τα βερίκοκα. Τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, είτε ωμά σαν φρούτα, είτε σε γλυκό του κουταλιού ή ακόμα καλύτερα μαρμελάδα. Η σημερινή συνταγή της Μαρίκας για μαρμελάδα βερίκοκο είναι πολύ εύκολη και θα συνοδεύσει τέλεια και το πρωινό σας.
Υλικά
800 γρ. βερίκοκα (τα ζυγίζουμε αφού έχουμε βγάλει τα κουκούτσια)
450γρ ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα βερίκοκα στα 4 και τα ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα. Από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου ενώ ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα μπορούμε στο τέλος να το πολτοποιήσουμε με το ραβδομπέλντερ.
Υλικά
800 γρ. βερίκοκα (τα ζυγίζουμε αφού έχουμε βγάλει τα κουκούτσια)
450γρ ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα βερίκοκα στα 4 και τα ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα. Από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου ενώ ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα μπορούμε στο τέλος να το πολτοποιήσουμε με το ραβδομπέλντερ.