Κώστας Μπαλαχούτης

Στιγμές που αγαπώ μέσα απ’ το λόγο των ποιητών με θέμα, τα τραγούδια: Χωρίς ανθρώπους μπόρεσα να ζήσω, όμως ποτέ χωρίς τραγούδια.
Τα «δέοντα» σε έναν ωραίο ηθοποιό και ιδιαίτερο άνθρωπο που έφυγε σαν σήμερα. Ο «πολύς» Γιάννης Βόγλης όπως τον γνώρισα!
Εδώ και εφτά χρόνια για το Νίκο και έξι για το Μητσάρα, τέτοια μέρα, αφιερώνουμε στο ogdoo.gr ξεχωριστά λόγια, μνήμες σπάνια ντοκουμέντα.
Ο λαϊκός τραγουδοποιός δε μασάει τα λόγια του και μιλάει ξεκάθαρα για τους αίτιους αλλά και τους λόγους που γίνονται οι βομβαρδισμοί στη Συρία.
Τους καλλιτέχνες και τις τάσεις στην τέχνη τις υπογραμμίζουν οι ειδικοί αλλά τους/τις ακολουθεί ο κόσμος. Την ίδια ώρα υπάρχει ένας και μόνο άξιος και αδέκαστος κριτής, ο χρόνος.
Στιγμές που αγαπώ μέσα απ’ το λόγο των ποιητών με θέμα, τα τραγούδια: Φίλος - φίλος έτσι όπως το λέει ο Καζαντζίδης…
Η «καρπαζιά» του πρωταγωνιστή ίσως να μην ήταν τόσο απολαυστική αν δεν την έτρωγε εκείνος.
Στις 7 Απριλίου του 2000 έφυγε ο φιλόσοφος του λαϊκού τραγουδιού ο Άκης Πάνου. Την ίδια μέρα πέντε χρόνια αργότερα, το 2005 τον ακολουθούσε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
Σαν σήμερα το μακρινό 1938 γεννιόταν στις γειτονιές του Πειραιά, ο Γιώργος Σιδέρης.
Αν δεν προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια, ο Ολυμπιακός, μπορεί να μπει σε περιπέτειες, πρωτόγνωρες γι’ αυτόν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γι’ αυτό και δύσκολα διαχειρίσιμες.
Ο «φύλακας-άγγελος» της Γιώτας Λύδια δε μένει πια εδώ. Μαζί της μοιράστηκε μισό αιώνα και πολλές συγκινήσεις.
Αυτό που ζούμε εδώ και χρόνια στην Ελλάδα είναι μια μόνιμη πικρή Πρωταπριλιά!
Σελίδα 1 από 23

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!