Ευ Ζην: Τα οφέλη της αερόβιας άσκησης

Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη της αερόβιας άσκησης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/05/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι περισσότεροι επιστήμονες επισημαίνουν πως η καλύτερη μορφή άσκησης για τον οργανισμό μας είναι η αερόβια άσκηση. Αερόβια είναι η άσκηση στην οποία αυξάνεται η κατανάλωση οξυγόνου ανά λεπτό (VO2) και η συχνότητα των καρδιακών παλμών. Μορφές της παρούσας άσκησης είναι το γρήγορα περπάτημα, το τρέξιμο, η ποδηλασία, το κολύμπι ο χορός και το σχοινάκι.

Κατά την διάρκεια όλων αυτών των μορφών άσκησης αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί. Βάση ερευνών σε αθλητές, η αερόβια άσκηση που γίνεται σε προπονητικό επίπεδο 60% - 80% των μέγιστων καρδιακών παλμών του καθενός από εμάς επιφέρει και τα καλύτερα αποτελέσματα στην σωματική και αερόβια αντοχή όπως και στην εν γένει συνολική φυσική μας κατάσταση.

Ποια είναι τα οφέλη της αερόβιας άσκησης;

• Βελτίωση γενικότερης φυσικής κατάστασης

• Βελτίωση του καρδιαγγειακού και του καρδιαναπνευστικού συστήματος

• Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα (η λίστα των ωφελειών είναι ατελείωτη, ξεκινώντας με την προστασία από τον καρκίνο, τις αλλεργίες κ.λ.π.)

• Βελτίωση του αισθήματος ευεξίας (τόσο σωματικής όσο και ψυχικής). Μετά την άσκηση αυξάνονται τα επίπεδα των ενδορφινών, δηλαδή των φυσικών οπιοειδών του οργανισμού, που αποκαλούνται «οι ορμόνες της ευτυχίας»

• Βελτίωση της μυϊκής δύναμης και διατήρηση της λειτουργίας πολλών αρθρώσεων με μείωση της δυσκαμψίας, του πόνου και της κόπωσης

• Μείωση της αρτηριακής πίεσης, οι περισσότεροι άνθρωποι τρίτης ηλικίας υποφέρουν από υπέρταση.

• Αυξάνεται η ποσότητα της καλής χοληστερίνης(HDL) και μειώνεται η αντίστοιχη της κακής (LDL), γεγονός που προστατεύει από την αρτηριοσκλήρυνση

• Τα οστά σας δυναμώνουν και προστατεύονται από την οστεοπόρωση

Η αερόβια άσκηση μπορεί να εκτελεστεί από άτομα όλων των ηλικιών και θα πρέπει όλοι να το τολμήσουν. Ρωτήστε τον γιατρό σας, συμβουλευτείτε ένα προπονητή και ξεκινήστε..τα αποτελέσματα σε μερικούς μήνες θα σας δικαιώσουν!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!