Ευ Ζην: Οι υδατάνθρακες κάνουν καλό

Είναι αρκετές οι ωφέλιμες συνέπειες από την κατανάλωση υδατανθράκων.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
04/05/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι υδατάνθρακες είναι σημαντικό κομμάτι της διατροφής. Αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας του ανθρώπινου οργανισμού και παίρνουν μέρος σε διάφορες μεταβολικές αντιδράσεις, όπου μπορούν να επηρεάσουν τον κορεσμό, τον μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπιδίων αλλά και την φυσιολογική λειτουργία το εντέρου.

Διαβάστε πως αναλυτικά βοηθούν οι υδατάνθρακες στον οργανισμό μας:


1) Χαλάρωση


Η κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων όπως ψωμί ολικής άλεσης και δημητριακά ενεργοποιούν τον εγκέφαλο να παράγει την σεροτονίνη, ουσία που προκαλεί την χαρά και την ευεξία. Συγχρόνως μπορεί να ελέγξει τον πόνο και την όρεξη.


2) Μπορεί να χαθεί βάρος


Πολλές τροφές όπως το καστανό ρύζι, τα όσπρια και το καλαμπόκι εμπεριέχουν καλούς υδατάνθρακες που χορταίνουν αλλά έχουν μόνο 4 θερμίδες ανά γραμμάριο και μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.


3) Ρίχνουν την χοληστερόλη


Τα ολικής αλέσεως προϊόντα σίτου είναι καλές πηγές αδιάλυτων φυτικών ινών. Οι διαλυτές φυτικές ίνες, που υπάρχουν στη βρώμη, στα μήλα και τα καρότα, παράγουν ένα ζελέ, που βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. Επιπλέον σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου, που με τη σειρά τους σταθεροποιούν και την πείνα.


4) Ενέργεια


Οι υδατάνθρακες προσφέρουν άμεση ενέργεια και σε μεγάλη ποσότητα. Ιδιαίτερα όσοι αθλούνται «αγαπάνε» τις τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες. Ο εγκέφαλος, οι ορμόνες, οι αδένες και η καρδιά βασίζονται σε μία σταθερή παροχή ενέργειας υδατανθράκων για να λειτουργήσουν ομαλά.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!