Σελίν Ντιόν: «Έχει σπασμούς σε όλο το σώμα, αδύνατον να τους ελέγξει»

«Κάνει τα πάντα για να αναρρώσει» δηλώνει η αδελφή της
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την δική της μάχη με την σπάνια διαταραχή, με την οποία διαγνώστηκε πριν από ένα χρόνο, δίνει η Σελίν Ντιόν, την ώρα που οι γιατροί καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να την ανακουφίσουν από τους αφόρητους πόνους.

Συγκεκριμένα, η διάσημη τραγουδίστρια είχε αποκαλύψει τον περασμένο Δεκέμβριο πως είχε διαγνωστεί με το σύνδρομο της δυσκαμψίας, μια ανίατη νευρολογική πάθηση. Με δάκρυα στα μάτια μάλιστα, είχε ανακοινώσει στους πιστούς θαυμαστές της πως έπρεπε να ακυρώσει τις επερχόμενες συναυλίες της περιοδείας της.

Και μισό χρόνο αργότερα, τον Μάιο, η 55χρονη Σελίν Ντιόν ακύρωσε ολοκληρωτικά τις υπόλοιπες συναυλίες, λέγοντας πάλι σε μήνυμά της στα social media, πως «εργάζεται σκληρά για να ανακτήσει τις δυνάμεις της» και προσθέτοντας: «Θέλω να ξέρετε όλοι ότι δεν τα παρατάω».

«Είναι μια δυνατή γυναίκα»

Μιλώντας όμως τώρα, σε μια νέα συνέντευξη η αδελφή της, Κλοντέταποκάλυψε πως η Σελίν «κάνει τα πάντα για να αναρρώσει» μετά τη διάγνωσή της.

«Κάνει τα πάντα για να αναρρώσει» δήλωσε η Κλοντέτ στο Hello! Canada, προσθέτοντας: «Είναι μια δυνατή γυναίκα».

Συζητώντας τις εμπειρίες της αδερφής της με το σύνδρομο της δυσκαμψίας (Stiff Person Syndrome) - «μια ασθένεια για την οποία γνωρίζουμε τόσο λίγα», η Κλοντέτ δήλωσε πως η οικογένειά της κάνει όσα «λίγα» μπορεί για να «ανακουφίσει τον πόνο της».

«Έχει σπασμούς – είναι αδύνατο να τους ελέγξεις» είπε. «Πώς είναι όταν κάποιος σηκώνεται μέσα στη νύχτα εξαιτίας μιας κράμπας στο πόδι ή στη γάμπα; Είναι κάπως έτσι, αλλά σε όλους τους μύες. Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα για να την υποστηρίξουμε, να ανακουφίσουμε τον πόνο της».
Παράλληλα, η Κλοντέτ δήλωσε πως η αδερφή τους Λίντα ζει με την Σελίν Ντιόν στο σπίτι της στο Λας Βέγκας, γεγονός που «μας παρηγορεί όλους».

«Προσευχόμαστε για ένα θαύμα κι ελπίζουμε πως οι ερευνητές θα βρουν μια θεραπεία γι’ αυτή την απαίσια ασθένεια» πρόσθεσε. «Την αγαπάμε γι’ αυτό που είναι».

Τι είναι το σύνδρομο Stiff Person

Σημειώνεται, ότι το σύνδρομο Stiff Person είναι μια αυτοάνοση και νευρολογική διαταραχή που προκαλεί ακαμψία στον κορμό και τα άκρα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκαμψία στον κορμό και τα άκρα, μαζί με μυϊκούς σπασμούς,

Τα συμπτώματα μπορεί να προκληθούν από περιβαλλοντικά ερεθίσματα (όπως δυνατοί θόρυβοι) ή συναισθηματικό στρες. Οι σοβαροί μυϊκοί σπασμοί μπορεί να προκαλέσουν την πτώση του ατόμου. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολία στο περπάτημα και με την πάροδο του χρόνου σε ακόμη μεγαλύτερη αναπηρία.

Η πάθηση εκτιμάται ότι επηρεάζει περίπου έναν στο ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!