Celine Dion: Ανησυχία για την υγεία της μετά την ακύρωση συναυλιών

«Ακυρώνουμε τα πάντα τώρα, μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να επιστρέψω στη σκηνή»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Celine Dion ακύρωσε κοντά στις 40 προγραμματισμένες εμφανίσεις στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της Courage, λόγω μιας σπάνιας νευρολογικής ασθένειας.

Η Καναδή τραγουδίστρια και στιχουργός έχει διαγνωστεί εδώ και αρκετό καιρό  με το Stiff Person Syndrome, μια ανίατη νευρολογική ασθένεια.

Η πάθηση αυτή αφήνει επηρεάζει τους μύες και κλειδώνει το σώμα σε άκαμπτες θέσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι να μην μπορούν να περπατήσουν ή να μιλήσουν.

Η 55χρονη τραγουδίστρια αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας της στους θαυμαστές της, μέσα από αναρτήσεις της στο Instagram, σημειώνοντας πως θα ακυρώσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία.

Η ίδια αναφέρει πως κάνει ό,τι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα, καθώς δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομο αυτό παρά μόνον θεραπείες για την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου.

Η Celine αποκάλυψε μάλιστα πως την εμποδίζει να «χρησιμοποιήσει τις φωνητικές χορδές» ενώ σχετικά με την περιοδεία της, η ίδια επεσήμανε:

«Με λυπεί πάρα πολύ που πρέπει να σας πω ότι δεν είμαι έτοιμη να ξεκινήσω ξανά την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Ακυρώνουμε τα πάντα τώρα, μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να επιστρέψω στη σκηνή»


Τι είναι το Stiff Person Syndrome

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (Stiff Person Syndrome) είναι μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή της κίνησης που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα (τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό).

Τα άτομα με αυτή την πάθηση παρουσιάζουν πρώτα μια σκλήρυνση των μυών του κορμού τους ακολουθούμενη, με την πάροδο του χρόνου, από την ανάπτυξη ακαμψίας στα πόδια και σε άλλους μύες του σώματος.

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (stiff person syndrome) ονομάζεται επίσης σύνδρομο Moersch-Woltman. Μπορεί επίσης να προκαλέσει επώδυνους μυϊκούς σπασμούς. Οι μυϊκοί σπασμοί συμβαίνουν τυχαία ή μπορεί να προκληθούν από θόρυβο, συναισθηματική δυσφορία και ελαφρύ σωματικό άγγιγμα.

Με την πάροδο του χρόνου, το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου μπορεί να οδηγήσει σε αλλοιωμένη στάση του σώματος. Οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα του ασθενούς να περπατάει ή να κινείται. Μερικοί ασθενείς χρειάζονται συνεχή θεραπεία για χρόνια για να διαχειριστούν τα συμπτώματα και να διατηρήσουν κάποια ποιότητα ζωής.

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου πιστεύεται ότι είναι μέρος ενός ευρέος φάσματος παρόμοιων ασθενειών που αφορούν μια περιοχή του σώματος και στη συνέχεια εξαπλώνονται σε όλο το σώμα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!