Τι θα δούμε φέτος στο 8ο Jazz στο Πάρκο

Ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Γιώργος Τρανταλίδης, μιλά στο Ogdoo.gr για τα σχήματα και το σκοπό του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όταν νυχτώνει έρχεται η ώρα της Jazz και η νύχτα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου επιφυλάσσει πολλές μαγικές στιγμές στο Κτήμα Σερπιέρη, στον Περιβάλλοντα Χώρο του Πύργου Βασιλίσσης. Το 8o Jazz στο Πάρκο είναι γεγονός και αυτή τη φορά θα είναι ελληνοκεντρικό καθώς οι πολλοί καλοί εγχώριοι «παίκτες» θα ξεδιπλώσουν τη δεξιοτεχνία τους με την μπαγκέτα του jazzman Γιώργου Τρανταλίδη, καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες εδώ και δέκα χρόνια, με εξαίρεση δύο φορές που ακυρώθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, διεξάγεται το φεστιβάλ Jazz στο Πάρκο, ένα μεγάλο ραντεβού των φίλων της jazz που καταφθάνουν στο χώρο διεξαγωγής του από κάθε γωνιά της Αττικής για να θαυμάσουν καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους μουσικούς κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό ορισμένες φορές σε μια ξεχωριστή πάντα συνεύρεσή τους σε ανοιχτό χώρο και με ελεύθερη είσοδο.

Η ιδέα να μετακομίσει το Jazz στο Πάρκο από το θεατράκι του πάρκου στον επιβλητικό Πύργο Βασιλίσσης ήταν του δημάρχου Νίκου Ζενέτου και δοκιμάστηκε στο περσινό φεστιβάλ με επιτυχία.
8th JAZZ AT PARK
Για το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ που διανύει το δέκατο χρόνο λειτουργίας του με μεγάλη επιτυχία, καθώς συγκεντρώνει πολύ κόσμο κάθε φορά, μίλησε στο Ogdoo.gr ο Γ. Τρανταλίδης παρουσιάζοντας τα σχήματα, αλλά και το σκοπό του θεσμού αυτού:

«Ο κόσμος που έρχεται στο φεστιβάλ έρχεται ν’ ακούσει jazz κυρίως από Έλληνες. Κυριαρχούν οι ελληνικές συμμετοχές. Ο στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη του υψηλού επιπέδου της jazz στην Ελλάδα. Υπάρχουν τόσοι καλοί μουσική στη χώρα μας που έχουν δώσει την ψυχή τους. Το πρόγραμμα αρχίζει με το Χάρης Λαμπράκης Quartet, ένα καταπληκτικό κουαρτέτο, δηλαδή κλείνεις τα μάτια το ακούς και ταξιδεύεις. Σου μιλάνε στην ψυχή. Ο Χ. Λαμπράκης έχει ενσωματώσει τον Coltrane στο νέι του. Στο κουαρτέτο του παίζουν οι Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Δημήτρης Θεοχάρης, Δημήτρης Τσεκούρας. Είναι η Monique Cabasele τραγουδίστρια αφρικανικής καταγωγής που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με το World Trio της στο οποίο συμμετέχει ο Παντελής Μπενετάτος που θα παίξει πλήκτρα και κάποιους ηλεκτρονικούς ήχους και ακουστικό μπάσο ο Περικλής Τρβόλης. Επίσης ο Τάκης Μπαρμπέρης που είναι χρόνια παρών και πολύ συνεπής σε αυτό που κάνει με το Group του που αποτελούν ο Μένος Γούναρης, ο Χρήστος Κεχρής και ο Γιώργος Μπαρμπέρης στα τύμπανα, ανιψιός του Τάκη και οι Triplicity με τους Παναγιώτη Μπουραζάνη, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα Ιλίου και συγκεκριμένα από τον Αγ. Φανούριο, Γιώργο Σταυρουλάκη και Πάνο Βασιλόπουλο που παίζουν experimental jazz και δουλεύουν χρόνια αυτό το στυλ. Το φεστιβάλ έχει μια ομοιογένεια, όπως και όλα που έχουν γίνει έως σήμερα στο Πάρκο. Σχήματα που έχουν προσωπικό ήχο το καθένα και το ένα συμπληρώνει το άλλο ως προς το στυλ. Ακόμη και οι Triplicity με τους ρυθμούς που παίζουν που είναι δεκάρια, δεκαεξάρια, δεκαοκτάρια έχουν μια ελληνικότητα στο παίξιμό τους. Να σημειώσω και την πολύτιμη βοήθεια του Άρη Τσιμόγιαννη στη διεξαγωγή του φεστιβάλ που γίνεται σε ένα καταπληκτικό μέρος».

Το 8ο Jazz στο Πάρκο ξεκινά στις 9 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!