Κορυφαίος «παγκόσμιος» σαξοφωνίστας στο 10ο Jazz στο Πάρκο

Με την τζαζ πόσοι δήμοι ασχολούνται ;
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/08/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Ποιοι δήμοι έχουν δώσει βραβεία σε τζαζ μουσικούς όπως οι Μ. Αλεξίου, Γ. Φιλιππίδη, Γ. Κοντραφούρης, Π. Σαμαράς, Λ. Ζώης. Φέτος είναι η σειρά του…»

Μετά την πολύ πετυχημένη περσινή παρ’ ότι διαδικτυακή διεξαγωγή του λόγω συνθηκών το “Jazz στο Πάρκο” γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια του έχοντας διεθνή χαρακτήρα λόγω της συμμετοχής του «παγκόσμιου» σαξοφωνίστα Gilad Atzmon. Στο φεστιβάλ θα εμφανιστούν κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί.

Το πετυχημένο φεστιβάλ που έγινε θεσμός επιστρέφει και φορά τα καλά του καθώς θα έχει ανοιχτές τις πόρτες για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο όπως πάντα. To φεστιβάλ που διοργανώνει εξ αρχής ο Δήμος Ίλιον θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 στο Κτήμα Σερπιέρη, στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου Βασιλίσσης, στο Ίλιον, στις 9 μ.μ.

Στη διάρκεια της βραδιάς η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ίλιον θα απονείμει τιμητική πλακέτα στον Τάκη Πατερέλη για την προσφορά του στην τζαζ.
TRANTALIDIS KOROPI 2019 Photo John Kanellopoulos Ο Γιώργος Τρανταλίδης σε δράση ! Φωτο : Γ. Κανελλόπουλος

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Jazz στο Πάρκο και πολύπειρος ντράμερ και συνθέτης Γιώργος Τρανταλίδης, παρουσιάζει το φετινό πρόγραμμα στο Ogdoo.gr: “To φεστιβάλ επιτέλους θα είναι ανοιχτό για τον κόσμο με τις όποιες υγειονομικές προφυλάξεις. Το πρόγραμμα θα ανοίξει η πιανίστα και συνθέτρια Τάνια Γιαννούλη μια σημαντική παρουσία στο φεστιβάλ που έχει πετυχημένα άλμπουμ στο ενεργητικό της και ένα δικό της ήχο. Ακολουθεί ο καταξιωμένος κιθαρίστας και συνθέτης Γιώτης Σαμαράς με το κουαρτέτο του που αποτελούν οι : Κωνσταντίνος Χριστοδούλου στο πιάνο, Yoel Soto ηλεκτρικό μπάσο, Σωτήρης Ντούβας τύμπανα και φυσικά ο Γ. Σαμαράς ηλεκτρική κιθάρα. Στην συνέχεια θα εμφανιστεί ένας παγκόσμιος καλλιτέχνης, από τους καλύτερους σαξοφωνίστες της jazz, ο Ισραηλινός Gilad Atzmon με το τρίο του που είναι ο κιθαρίστας Κωνσταντίνος Στουραϊτης που θα παίξει ακουστικό μπάσο και ο Γιώργος Κωστελέτος στην ντραμς. Το trio αυτό κινείται σε hard bop και be bop”.
Tania Gianouli Τάνια Γιαννούλη

Για το τι θυμάται από τα 10 φεστιβάλ έως τώρα αναφέρει : Το φεστιβάλ αυτό ξεκίνησε συγκρατημένα περιμέναμε ελάχιστο κόσμο, όμως από την πρώτη στιγμή το κοινό έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον αγκάλιασε το φεστιβάλ και την αγάπη των μουσικών για την τζαζ ...Κατάλαβε ότι εδώ οι μουσικοί δίνουν πραγματικά την ψυχή τους και το ακολούθησαν πιστά όλα αυτά τα χρόνια. Την πρώτη χρονιά θυμάμαι είχαμε 800 άτομα και φτάσαμε να έχουμε 3.000 και 4.000 κόσμο κάθε χρονιά που διεξαγόταν. Το 90% όσων συμμετείχαν είναι Έλληνες μουσικοί. Αυτός είναι και ο χαρακτήρας του φεστιβάλ να δίνει βήμα στους Έλληνες μουσικούς για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους και να δείχνουν το ταλέντο τους στο κόσμο. Γι’ αυτό είμαι περήφανος σαν Έλληνας μουσικός. Συνήθως στα φεστιβάλ γίνεται το αντίθετο Εμφανίζονται "κυρίως" ξένοι με λιγοστές συμμετοχές Ελλήνων. Στο Τζαζ στο Πάρκο συμβαίνει το αντίθετο”.
ALL GUESTSΌλοι όσοι συμμετείχαν σε όλα τα Jazz στο Πάρκο έως σήμερα
Κορυφαίες στιγμές : “Για μένα όλες είναι κορυφαίες στιγμές, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι. Κορυφαία στιγμή είναι το ίδιο το φεστιβάλ οι "ΜΟΥΣΙΚΟΙ". Κορυφαία στιγμή είναι ο κόσμος που έρχεται και το τιμά όλα αυτά τα χρόνια. Κορυφαία στιγμή είναι ο Δήμος Ιλίου και ο δήμαρχος ο Νίκος Ζενέτος που το στηρίζουν. Κορυφαία στιγμή είναι ο Άρης Τσιμόγιαννης ο οποίος με ανιδιοτέλεια προσπαθεί μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια. Αυτές είναι οι κορυφαίες στιγμές για μένα. Επίσης οι τιμητικές πλακέτες στους Έλληνες τζαζ μουσικούς Μάρκο Αλεξίου, Γιώργο Φιλιππίδη, Γιώργο Κοντραφούρη, Παναγιώτη Σαμαρά, Λάκη Ζώη. Και φέτος στον Τάκη Πατερέλη αυτόν τον μεγάλο Έλληνα μουσικό”.

Gilad Atzmon The Orient House Ensemble 2Gilad Atzmon

Ποιος είναι ο Gilad Atzmon

Ο πολυσχιδής Gilad Atzmon είναι Ισραηλινο-Βρετανός jazz σαξοφωνίστας τζαζ, μυθιστοριογράφος, πολιτικός ακτιβιστής και συγγραφέας.
Ξεκίνησε παίζοντας bebop σχηματίζοντας τους Orient House Ensemble, υπήρξε επί σειρά ετών μέλος των Blockheads του Ian Dury ενώ ήταν ο τελευταίος σαξοφωνίστας που έπαιξε με τους Pink Floyd στο δίσκο τους “The Endless River” το 2014. Έχει συνεργαστεί και έχει παίξει μεταξύ άλλων με τους Robert Wyatt των θρυλικών Soft Machine, Paul McCartney, Sinead O’Connor, Waterboys, Ofra Haza, Dhafer Youssef, Robbie Williams και πολλούς άλλους. Επίσης ήταν παραγωγός σε δίσκους των Sarah Gillespie και Norman Watt-Roy. To πιο πρόσφατο άλμπουμ του “The Spirit of Trane” είναι ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον John Coltrane. Έχει κυκλοφορήσει 18 άλμπουμ από το 1993. Το “Exile” του 2003 βραβεύτηκε από το BBC ως το τζαζ άλμπουμ της χρονιάς. Η μουσική του εκτείνεται από το bebop έως το new wave.

Γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1963 στο Τελ Αβίδ και σπούδασε σύνθεση και τζαζ στο Rubin Academy of Music στην Ιερουσαλήμ. Πολιτικοποιημένος και ακομμάτιστος. Στα τελευταία βιβλία του προσπαθεί να εξηγήσει την άνοδο του φασισμού. Είναι παντρεμένος με την jazz τραγουδίστρια και σχεδιάστρια μόδας Tali Atzmon με την οποία έχει δυο παιδιά.
Κάθε του εμφάνιση στην Ελλάδα ως τώρα είναι κι ένα μουσικό γεγονός, και το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον επικείμενο ερχομό του στο Jazz στο Πάρκο.
The crowdΜαγνήτης για τους φίλους της jazz είναι το “Jazz στο Πάρκο” κάθε καλοκαίρι

Info:
10o Jazz στο Πάρκο : Τάνια Γιαννούλη, Γιώτης Σαμαράς Quartet, Gilad Atzmon trio (κατά σειρά εμφάνισης)
Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 9 μ.μ.
Χώρος : Κτήμα Σερπιέρη, περιβάλλοντας χώρος πύργου Βασιλίσσης, Ίλιον
Είσοδος : Ελεύθερη10th Jazz at Park POSTER

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!