12ο Jazz στο Πάρκο με Έλληνες μουσικούς στο επίκεντρο

«Έχει φθάσει ψηλά πλέον το επίπεδο των ελλήνων μουσικών της jazz και στέκεται επάξια διεθνώς».
Melina Paxinos Quartet Melina Paxinos Quartet
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το 12ο Jazz στο Πάρκο, ένα από τα σημαντικότερα τζαζ φεστιβάλ στη Ελλάδα με έμφαση στους έλληνες μουσικούς της τζαζ, θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στο Κτήμα Σερπιέρη «στον περιβάλλοντα χώρο του πύργου Βασιλίσσης», στο Ίλιον, στις 9 το βράδυ. Το φεστιβάλ έχει την υπογραφή της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Γιώργου Τρανταλίδη που επί 14 χρόνια «τρέχει» το φεστιβάλ αυτό που είναι θεσμός. Το Jazz στο Πάρκο είναι υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου.

Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν (χωρίς να είναι αυτή η σειρά που θα εμφανιστούν) :

Melina Paxinos Quartet (*κεντρική φωτογραφία) : Μελίνα Παξινού (σαξόφωνο, σύνθεση), Δημήτρης Βερδίνογλου (πιάνο), Γρηγόρης Θεοδωρίδης (ακ. μπάσο), Δημήτρης Κλωνής (ντραμς)

Spiral Trio: Σπύρος Μάνεσης (πιάνο), Αρίωνας Γυφτάκης (ακ. μπάσο), Αναστάσης Γούλιαρης (ντραμς)

Spiral_trio_._Spyros_Manesis_-_Arionas_Gyftakis_-_Anastashs_Gouliaris_-.jpg

Γιώργος Κοντραφούρης Organ Trio: Κωνσταντίνος Στουραϊτης (κιθάρα), Γιώργος Κοντραφούρης (όργανο), Γιάννης Παπαδούλης (ντραμς)

ORGAN_ΤΡΙΟ_Β_-_papadoulis_-_stouraitis_-_fouris.jpg


Ντόλας – Μπουκάλης / jazz duo : Βύρωνας Ντόλας (κιθάρα), Χρυσόστομος Μπουκάλης (ακ. μπάσο)



Το στίγμα του μακροβιότερου τζαζ φεστιβάλ στην Αθήνα που αντέχει στο χρόνο λόγω της επιτυχίας και των εξαιρετικών προτάσεων του, δίνει ο πολύπειρος ντράμερ και συνθέτης Γιώργος Τρανταλίδης, που επιμελήθηκε το πρόγραμμα και φέτος:

Giorgos_Trantalidis_-_home.jpg

«Για άλλη μια φορά συμμετέχουν οι καλύτεροι μουσικοί. Έχει φθάσει ψηλά πλέον το επίπεδο των ελλήνων μουσικών της jazz και στέκεται επάξια διεθνώς».
Λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες: «Η Μελίνα Παξινού έχει γεννηθεί στην Γερμανία, παίζει σαξόφωνο και γράφει μουσική. Στο φεστιβάλ συμμετέχει με το κουαρτέτο της που αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς. Αυτό τον καιρό ηχογραφεί το νέο της άλμπουμ. Οι Ντόλας – Μπουκάλης ένα φοβερό ντουέτο με ξεχωριστό στυλ, o Βύρωνας Ντόλας παίζει κιθάρα με ένα μοναδικό δικό του τρόπο.Ο Γιώργος Κοντραφούρης με το ιστορικό organ τρίο του με τον κιθαρίστα Κωνσταντίνο Στουραϊτη και τον ντράμερ Γιάννη Παπαδούλη. Επίσης το Spiral Trio ένα από τα σημαντικότερα τρίο της σύγχρονης jazz στην Ελλάδα. Αποτελείται από τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, τον Αρίωνα Γυφτάκη στο ακουστικό μπάσο και τον Αναστάσιο Γούλιαρη στα ντραμς».

Το Jazz στο Πάρκο διεξάγεται για άλλη μια φορά με την υποστήριξη του δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου και την συμπαράσταση του Άρη Τσιμόγιαννη.

12o_Jazz_sto_Parko_-_Hxos.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!