Γιάννης Λεμπέσης - Αφιέρωμα στο κοινωνικό λαϊκό τραγούδι

Το Σάββατο 8 Απριλίου ο Γιάννης Λεμπέσης, η Μαρία Σταφυλοπάτη, η Μαριλένα Λευκιμιάτη και η ορχήστρα Λαϊκή Στράτα στο Αρχοντικό του Σαράντη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Γιάννης Λεμπέσης και οι συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με κοινωνικά, λαϊκά τραγούδια που έχει γράψει και έχει αγαπήσει ο Λεμπέσης στα 30 χρόνια της δισκογραφίας του αλλά και με καινούργια και ανέκδοτα που ο στίχος τους θίγει άμεσα τα κοινωνικά τεκταινόμενα της εποχής μας.

Όλα αυτά στο Αρχοντικό του Σαράντη (Φυλής 234, Πλατεία Αμερικής, τηλ 2108643554 και 2108625040) που πραγματοποιούν δεύτερη επιτυχημένη σαιζόν και συνεχίζουν μέχρι τέλος Μαΐου.

Ο Γιάννης Λεμπέσης έχει γράψει δεκάδες κοινωνικά λαϊκά τραγούδια και αθόρυβα χωρίς ωραιοποιήσεις και περιττές φιοριτούρες τα παρουσιάζει στους χώρους που εμφανίζεται ανελλιπώς 35 χρόνια και στην 30χρονη δισκογραφία του. Δεν είναι τυχαίο οτι ξεκίνησε τη δισκογραφία του το 1986 με το δίσκο «Σας μιλάω σοβαρά όλοι ζουν με δανεικά». Συνέχισε με τα: Άνθρωποι και ανθρωπάκια, Τρέμω για το μέλλον, Το παραμύθι πάει νερό, Όλα είναι μια βιτρίνα, Διάλογος, Αναρχικά συνθήματα, Παραμύθι δίχως δράκο, Βάζω Χ και διαγράφω, Πήρα ανάποδες στροφές, Όμως εμείς είμαστε εμείς, Θέλουμε και τα τραβάμε και πολλά άλλα.

Βέβαια τα τραγούδια αυτά δεν έχουν το μερτικό που τους αναλογεί στα επίσημα ραδιόφωνα παρ' ότι οι δίσκοι που τα περιέχουν ξεχώρισαν και ο κόσμος που ακολουθεί τον Λεμπέση του τα ζητά και εκείνος τα παρουσιάζει στα πάλκα που εμφανίζεται.

Ενδεχομένως να ισχύει και αυτό που γράφει σε ένα τραγούδι του ο Λεμπέσης: «Τα κουτιά και οι φυλλαδες /γέμισαν με μασκαράδες/με μπαρούφες και θολούρα/μας πλασάρουν τη σαβούρα»…

Αρκετά από τα κοινωνικά λαϊκά τραγούδια του Λεμπέση περιέχονται στο διπλό live cd που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group «Θέλουμε και τα Τραβάμε» που συνάντησε εξαιρετική υποδοχή.

Το πρόγραμμα στο Αρχοντικό του Σαράντη ξεκινά στις 10:30 μ.μ.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!