Γιάννης Λεμπέσης: «Θέλουμε και τα τραβάμε»

(ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ - ΑΚΟΥΣΤΕ) Νέο διπλό «επετειακό» cd για τα 30 χρόνια συνεχούς και αδιάκοπης παρουσίας του στη δισκογραφία.
Με τον καίριο και χαρακτηριστικό τίτλο «Θέλουμε και τα τραβάμε» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group η νέα δισκογραφική δουλειά του λαϊκού τραγουδοποιού Γιάννη Λεμπέση. Ο δίσκος αυτός έρχεται με τη συμπλήρωση 30 χρόνων συνεχόμενης και αδιάλειπτης παρουσίας του Γιάννη Λεμπέση στη δισκογραφία (1986 - 2016).

Το «Θέλουμε και τα τραβάμε» είναι ένα διπλό cd που περιλαμβάνει 40 τραγούδια που φέρουν τη σφραγίδα του Λεμπέση στο στίχο, τη μουσική και την ερμηνεία μαζί με τη συμμετοχή εξαιρετικών ερμηνευτών και μουσικών, με προεξέχοντα τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Επίσης υπάρχει η «ματιά» του Λεμπέση σε δύο ακόμη τραγούδια, ένα κλασικό του «μέντορά» του Μιχάλη Γενίτσαρη με τον οποίον είχαν συνεργαστεί στενά, και στο φημισμένο παραδοσιακό Αϊδίνικο: «Ρίξε πίσω τα μαλλιά σου».Τα 40 από τα 42 συνολικά τραγούδια είναι ζωντανές και απείραχτες ηχογραφήσεις από τη μεγάλη διαδρομή του Λεμπέση στη διασκέδαση, σε στέκια που έχουν αφήσει τα δικά τους ξεχωριστά χνάρια στους φίλους του καλού τραγουδιού.

Δύο ολοκαίνουργιες ηχογραφήσεις «προλογίζουν» το κάθε cd, ανάμεσά τους και το τραγούδι που έδωσε τον γενικό τίτλο στο δίσκο.

Την διπλή καλαίσθητη έκδοση συνοδεύει πολυσέλιδο ένθετο με σημείωμα του Γιάννη Λεμπέση καθώς και του δημοσιογράφου και μουσικού ερευνητή Γιώργου Τσάμπρα. Επίσης θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με όλες τις πρώτες εκτελέσεις των τραγουδιών.

Στο «Θέλουμε και τα τραβάμε» συμμετέχουν οι Παναγιώτης Λάλεζας, Μαρία Κατινάρη, Ντένια Κουρούση, Μαρία Σταφυλοπάτη, Μαριάνθη Λιουδάκη, Φάνης Σαπατίνας που κατά καιρούς έχουν συντροφεύσει τον Γιάννη Λεμπέση στα προγράμματά του στα λαϊκά μαγαζιά. Μαζί τους, όπως προαναφέραμε, και ο Γιώργος Μαργαρίτης, φίλος του Λεμπέση, ο οποίος ως λάτρης αλλά και εκφραστής του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού, τον επισκέπτεται τακτικά στα προγράμματά του.Το δικό της ιδιαίτερο παρών, δίνει η ορχήστρα του Γιάννη Λεμπέση «Λαϊκή Στράτα» της οποίας νονός υπήρξε ο αείμνηστος Πάνος Γεραμάνης. Σε αυτήν συμμετέχουν μοναδικοί μουσικοί όπως οι Πορφύρης Κονάς, Βασίλης Μούζος, Μίλτος Χρυσανθίδης, Θοδωρής Τζινέλης, Έκτωρ Κοσμάς, Ηλίας Καλιαμπέτσος, Αντώνης Καλιούρης, Κώστας Κοπανιτσάνος, Σάκης Σάμπαλης, Θεοδόσης Συκιώτης, Σπύρος Γλένης, Γιάννης Φουστέρης.

Την παραγωγή του «Θέλουμε και τα τραβάμε» υπογράφει το Ogdoo Music Group και την επιμέλειά της είχε ο διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης.

Όμως εμείς είμαστε εμείς, Η σπίθα γίνεται φωτιά, Καρδιοφτερουγίσματα, Τα κορόιδα σ’ άλλη πιάτσα, Ήρθε ένας φίλος μου παλιός, Σου ‘γραψα ένα τραγούδι, Παραμύθι δίχως δράκο, Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου κι άλλες ξεχωριστές στιγμές σε ένα διπλό cd που υπογραμμίζει υποδειγματικά την εκφραστική δύναμη και ουσιαστική συνέχεια του πηγαίου λαϊκού τραγουδιού στους καιρούς μας.
lebesiscoverFΤο «Θέλουμε και τα τραβάμε» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

• Κατεβάστε το «Θέλουμε και τα τραβάμε» από iTunes

• Κατεβάστε το «Θέλουμε και τα τραβάμε» από Google store

• Κατεβάστε το «Θέλουμε και τα τραβάμε» από Amazon

• Ακούστε το «Θέλουμε και τα τραβάμε» στο Spotify

Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates