Θωμά Κωνσταντίνου, θα πεις κι ένα τραγούδι;

Σήμερα ξεκινά μια πολύτιμη συνεργασία για εμάς, στο «Θα πεις κι ένα τραγούδι;».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το φιλόξενο ogdoo.gr μας εντάσσει στην ύλη του και δίνει βήμα στο εγχείρημά μας: μια σύντομη μουσική συνέντευξη - κουβέντα με έναν καλεσμένο, σε σπιτικό περιβάλλον. Τελευταία ερώτηση κάθε συνάντησης, ο τίτλος της εκπομπής: Θα πεις κι ένα τραγούδι;

Με ένα όργανο ή a capella, ο καλεσμένος καλλιτέχνης ξεδιπλώνει το ταλέντο του σε απόσταση αναπνοής από τον τηλεθεατή. Έτσι, γίνεται ξεκάθαρο και αντιληπτό το «δώρο» του που γίνεται και δώρο για όλους εμάς. Κάπως έτσι, από το ξεκίνημα της εκπομπής, το «Θα πεις κι ένα τραγούδι;» αγκαλιάστηκε από αγαπημένους τραγουδοποιούς και τραγουδιστές, που στήριξαν με την παρουσία τους το εγχείρημα.

Κατά σειρά εμφανίσεως: Φοίβος Δεληβοριάς, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Μακεδόνας και τώρα, μαζί με το Θωμά Κωνσταντίνου των ξεχωριστών ΤΑΚΙΜ, στη συντροφιά ήρθε και το Όγδοο.

Στο τέταρτο αυτό επεισόδιο της εκπομπής μας, ένιωσα «σαν στο σπίτι μου» (εντός εισαγωγικών, μιας και η εκπομπή διαδραματίζεται στο σπίτι μου κυριολεκτικά). Ο λόγος; Καλεσμένος ο παλιός μου συμμαθητής (αν και νεότερος) από το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης και ένας από τους επιδραστικότερους μουσικούς του σήμερα, ο Θωμάς Κωνσταντίνου των ΤΑΚΙΜ (και όχι μόνο).

Ένιωσα πιο «λυμένος» από ποτέ σε συνέντευξη και το καταφχαριστήθηκα και για έναν επιπρόσθετο λόγο: με το Θωμά καλεσμένο γίνεται σαφής και ο χαρακτήρας του «Θα πεις κι ένα τραγούδι;». Στόχος του project είναι η κουβέντα για το τραγούδι. Για το τραγούδι από όλες τις αφετηρίες του και από όλα του τα «πόστα». Χωρίς σύνορα και διαχωριστικές γραμμές (πόσο κλισέ, αλλά και πόσο αναγκαίο;). Στο «θα πεις κι ένα τραγούδι;» μας ενδιαφέρει ο βιότοπος του ελληνικού τραγουδιού στο σύνολό του. Δεν στοχεύουμε μόνο στους «πρωτοκλασσάτους» αναγνωρίσιμους, αλλά μας ενδιαφέρουν όλοι όσοι καταθέτουν την ψυχή τους και τις γνώσεις τους πάνω σε αυτό.

Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε. Ελάτε μαζί μας. Ελάτε να μοιραστούμε την ευγνωμοσύνη μας για τους ανθρώπους του τραγουδιού μας και να σιγοτραγουδήσουμε μαζί τους. Καλή αντάμωση.

Υ.Γ. Λίγες μέρες νωρίτερα από την εκπομπή με το Θωμά, καθόμουν και πάλι στον καναπέ μου και σε απόσταση αναπνοής τραγουδούσε ο Κώστας Μακεδόνας τα (ανέκδοτα μέχρι εκείνη τη στιγμή) «Πλοία της γραμμής» (μουσική: Νικόλας Μαυρέσης - στίχοι: Νίκος Μωραΐτης). Κι όταν «ανέβασε» την οκτάβα στο ρεφραίν ανατρίχιασα, συγκινήθηκα και σκέφτηκα: «να μπορούσα να μεταφέρω και σε άλλους ανθρώπους αυτό το άκουσμα, αυτή την ανατριχίλα, αυτή τη συγκίνηση». Αφού πέρασε το σοκ, συνειδητοποίησα ότι αυτό ακριβώς κάνουμε με το «Θα πεις κι ένα τραγούδι;».

Για εμάς, σε αυτή την εκπομπή βρίσκει εφαρμογή εκείνο το ουσιαστικό «τσιτάτο»: κάνε το χόμπυ σου δουλειά και δεν θα αισθανθείς ποτέ ότι δουλεύεις.

Παρακολουθείστε όλα τα (έως τώρα) επεισόδια του «Θα πεις κι ένα τραγούδι;» και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε για τα επόμενα.

Επεισόδιο πρώτο - Φοίβος Δεληβοριάς

Επεισόδιο δεύτερο - Ρίτα Αντωνοπούλου

Επεισόδιο τρίτο - Κώστας Μακεδόνας

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!