«Μουσικές συγγένειες» στο Αλάτι της Γης: Γιώργος Κωτσίνης - Θωμάς Κωνσταντίνου

Δεξιοτέχνες της δημοτικής παράδοσης μιλούν για τις εμπειρίες τους από τα παλιά πανηγύρια και συμπράττουν με τους νεότερους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/05/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 13:00 στην ΕΡΤ1, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» υποδέχονται δύο εξαιρετικούς δεξιοτέχνες της δημοτικής μας παράδοσης: τον Γιώργο Κωτσίνη στο κλαρίνο και τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι και το λαγούτο. Μαζί με τους μουσικούς τους συνεργάτες, τον Κώστα Μερετάκη στα κρουστά και τον Γιάννη Πλαγιαννάκο στο κοντραμπάσο, προτείνουν ένα γοητευτικό ρεπερτόριο, ανιχνεύοντας συγγένειες, σχέσεις και αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στις μουσικές παραδόσεις της Ανατολής και της Στεριανής Ελλάδας.

Παράλληλα, αυτές οι «μουσικές συγγένειες» συνδέονται και με τρεις επίτιμους καλεσμένους, εκπροσώπους της παλιάς καλής γενιάς των λαϊκών μουσικών: τον Λευτέρη Ζέρβα στο βιολί, τον Κώστα Πίτσο στην κιθάρα και τον Γιάννη Κωνσταντίνου στο τραγούδι. Οι τρεις δεξιοτέχνες μιλούν για τις εμπειρίες τους από τα παλιά πανηγύρια και συμπράττουν με τους νεότερους συναδέλφους τους σε μια δυναμική «συνάντηση κορυφής»!

Στην εκπομπή συμμετέχουν επίσης, οι τραγουδιστές Γιάννης και Ελένη Χρήστου, καθώς και μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Χοροπαιδεία», με την επιμέλεια του Βασίλη Καρφή.
UNADJUSTEDNONRAW thumb ca14 copy
ΕΡΤ1
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 12 Μαΐου 2019, ώρα 13:00-15:00

Έρευνα, κείμενα, παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!