Τέλος οι δωρεάν πλαστικές σακούλες σε σούπερ μάρκετ & εμπορικά

Οι σακούλες στα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά θα πληρώνονται. Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Από την 1η Ιανουαρίου 2018 σταματά οριστικά και αμετάκλητα η δωρεάν διάθεση της πλαστικής σακούλας για τους καταναλωτές σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα.


Για κάθε σακουλίτσα θα υπάρχει και αντίστοιχο ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος όπως ισχύει και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το θέμα είναι που θα πηγαίνει στο τέλος αυτό το τέλος… Πονηρός ο Φάλτσος!

Τέλος πάντων ετοιμαστείτε για 3 λεπτά τη πλαστική σακούλα το 2018 και 7 λεπτά από την 1.1.2019 καθώς τα τέλος του μέτρου είναι δίχως τέλος… Μόνο ανεβαίνει, σε αντίθεση με τους νόμους της ζωής… Όποιος ακούει Γιώργο Μαρίνο καταλαβαίνει!

Σύμφωνα με τα Υπουργεία -τα οποία εγώ ο δικός σας άνθρωπος τιμώ και όχι σαν μερικούς άλλους- ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τους Δήμους, θα «σπρώχνει» το τέλος στη δωρεάν διάθεση προς τους πολίτες εναλλακτικών μέσων (επαναχρησιμοποιούμενη πλαστική πολλών χρήσεων, πάνινη, διχτάκι, βιοαποδομήσιμη σακούλα), τα οποία θα μειώνουν την κατανάλωση και θα προάγουν την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Αυτός τέλος… πάντων είναι και ο λόγος του τέλους και γι’ αυτό απ’ την αρχή του έτους έχουμε και τη δική του αρχή.

Όπως ενημερώνομαι από το τέλος εξαιρούνται οι σακούλες που θα διατίθενται από περίπτερα και υπαίθριο εμπόριο…

Τέλος να συστήσω στους αρμόδιους του τέλους, πως πολύ καλά κάνουν και παρακολουθούν τα περιβαλλοντικά τέλη που υφίστανται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά να ρίξουν και καμιά ματιά στα πάρκα, στις συγκοινωνίες τους, στα πανεπιστήμιά τους καθώς και νοσοκομεία τους πριν φτάσουμε στο... δικό μας τέλος.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!