Προϊόν με αύξηση πωλήσεων 5.000% τον Ιανουάριο

Το προϊόν που σημείωσε αύξηση πωλήσεων 5.000% τον Ιανουάριο στα ελληνικά σούπερ μάρκετ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
06/02/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr

Απίστευτη αύξηση προϊόντος στα ελληνικά σούπερ μάρκετ που δείχνει πως οι Έλληνες καταναλωτές προσαρμόζονται και αλλάζουν αγοραστικές συνήθειες


Εδώ και χρόνια ήταν στα ταμεία των σούπερ μάρκετ με κόστος λίγο πιο κάτω από 1 ευρώ, αλλά λίγοι της έδιναν σημασία. 

Τώρα όμως μετά από την επιβολή του περιβαλλοντικού τέλους 0,04 ευρώ στην πλαστική σακούλα μιας χρήσης, η σακούλα πολλαπλών χρήσεων γνωρίζει δόξες. 

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) καταγράφεται αύξηση στις πωλήσεις τσαντών πολλαπλών χρήσεων άνω του 5.000%.

Πρακτικά, όπως αναφέρει το ΙΕΛΚΑ, η αύξηση εκτιμάται ότι σημαίνει περίπου 2,5-3 εκατ. νέες τσάντες πολλαπλών χρήσεων στην αγορά και ότι πάνω από 2 στα 3 νοικοκυριά επέλεξαν αυτή την λύση για τις αγορές τους.

Στον αντίποδα τα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ καταγράφουν τον φετινό Ιανουάριο μία μείωση της τάξης του 75%-80% στη χρήση της πλαστικής σακούλας ελαφρού βάρους σε σχέση με τον Ιανουάριο 2017.

Σε ότι αφορά στο υπόλοιπο λιανεμπόριο η μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας μίας χρήσης είναι μικρότερη ενω παρατηρείται κατάργηση και αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας από άλλου τύπου σακούλες όπως χάρτινες.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!