Ευ Ζην: Οι ευεργετικές ιδιότητες του να κολυμπάμε

Πολλές και σημαντικές οι ευεργετικές αξίες που προσφέρει στον οργανισμό το κολύμπι.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το ότι το κολύμπι κάνει καλό στην υγεία μας είναι γνωστό στους περισσότερους από εμάς. Το κολύμπι προσφέρει φυσικά και ψυχικά οφέλη στον οργανισμό μας και ταυτόχρονα αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, ιδιαίτερα τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει. Επιπλέον, μπορεί να γίνεται σε όλη την διάρκεια της ζωής μας, χαρίζει ευεξία, τονώνει το αναπνευστικό και το καρδιαγγειακό σύστημα και βοηθά να χαθούν τα περιττά κιλά. Με την κολύμβηση, το σώμα υποστηρίζεται από το νερό και έτσι δεν καταπονούνται υπερβολικά οι μύες και οι αρθρώσεις.

Πιο αναλυτικά μερικές από τις ευεργετικές αξίες του οργανισμού μας από το κολύμπι είναι οι ακόλουθες:

1) Μυϊκή ενδυνάμωση


Συγκριτικά με άλλες φυσικές δραστηριότητες το κολύμπι προσφέρει στον οργανισμό παραπάνω μυϊκή δύναμη αλλά και μυϊκή τόνωση. Δουλεύουν όλοι οι μύες του σώματος. Το κολύμπι μπορεί να βελτιώσει την γενική δύναμη ενός ατόμου, την καρδιαγγειακή λειτουργία και την αντοχή.


2) Απώλεια βάρους


Επιστήμονες αναφέρουν ότι η απώλεια βάρους μπορεί να επιτευχθεί πιο εύκολα με το κολύμπι. Οι χαμηλές θερμοκρασίες του νερού βοηθούν επίσης την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και το μεταβολισμό. Επειδή ο μεταβολισμός επιταχύνεται (ακόμη και μετά την έξοδό από το νερό), τα αποθεματικά λίπους καίγονται ταχύτερα από το συνηθισμένο. Ως εκ τούτου, το κολύμπι μπορεί να βοηθήσει πολύ στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

3) Μείωση άγχους


Η κολύμβηση βοηθάει στη ρύθμιση της αναπνοής και επιτρέπει σε περισσότερο οξυγόνο να ρέει στους μύς. Επίσης κάνει ένα είδος μασάζ στους μυς και ανακουφίζει από το άγχος. Όταν κολυμπάμε σε ζεστό νερό, δημιουργείται ένα αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας. Είναι, επίσης, μια δραστηριότητα που μπορεί να λειτουργήσει ως αγχολυτικό.


4) Ελαστικότητα

Το νερό είναι ένα από τα καλύτερα μέσα για να αυξήσουμε την ευλυγισία μας. Ορισμένοι ρευματολόγοι συνιστούν το κολύμπι όχι μόνο για να αυξηθεί η ακτίνα κίνησης αλλά για να αυξηθεί η σωματική δραστηριότητα χωρίς να προκληθεί πίεση στις αρθρώσεις.

5) Κοινωνικοποίηση

Το κολύμπι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συναναστρεφόμαστε με άλλους και να κάνουμε καινούργιους φίλους, συνδυάζοντας την άσκηση με την κοινωνική δραστηριότητα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!