Ευ Ζην: Δώστε ώθηση στον μεταβολισμό σας

H μόνιμη λύση για την απώλεια κιλών και την ενίσχυση της σωματικής σας υγείας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι δίαιτες είναι καλές και χρήσιμες αλλά δεν δίνουν την μόνιμη λύση στην απώλεια κιλών αλλά και της ισορροπημένης διατροφής που θα ενισχύσει την σωματική σας υγεία. Παρακάτω διαβάστε μερικούς τρόπους για να επιταχύνεται τον μεταβολισμό σας και να είστε σίγουροι πως θα δείτε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

1) Μην αγχώνεστε άλλο


Το άγχος αργεί τις καύσεις του οργανισμού μας και συγχρόνως παράγει γλυκόζη η οποία μειώνει την μυϊκή μάζα.

2) Νερό πριν το φαγητό


Σε μελέτες που διεξήχθησαν στην Αμερική όσοι ήπιαν 2 ποτήρια νερό πριν το φαγητό έχασαν σε διάστημα 3 μηνών 2 κιλά περισσότερα από αυτούς που δεν το έκαναν.

3) Πρωινή γυμναστική


Οι ώρες που η απλή αερόβια άσκηση μπορεί να επιδράσει περισσότερο στην αύξηση του μεταβολισμού σας είναι οι πρωινές. Η πρωινή αερόβια άσκηση μπορεί να τονώσει πραγματικά τον μεταβολικό σας ρυθμό. Όταν ξυπνάτε, τα αποθέματα των υδατανθράκων σας είναι πολύ χαμηλά, οπότε η ήπια αερόβια άσκηση μπορεί να ενεργοποιήσει την καύση λίπους.

4) Ο ύπνος κάνει καλό


Είναι αποδεδειγμένο πως ο ανεπαρκής ύπνος (λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα) επιδρά αρνητικά στον μεταβολισμό. Επίσης, μειώνει τα επίπεδα και τη δράση της αυξητικής ορμόνης, επηρεάζοντας τα ποσοστά λίπους και μυϊκής μάζας, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει το λίπους.

5) Πιείτε πράσινο τσάι


Όχι μόνο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και σας κρατούν νεότερους, αλλά βοηθάει στην πέψη και την ρύθμιση του ζαχάρου στο αίμα. Η καφεΐνη που περιέχει θα αυξήσει τον μεταβολισμό σας για μερικές ώρες αφότου το πιείτε.

6) Τακτικά γεύματα


Χωρίστε την συνολική ποσότητα που τρώτε σε 5-6 μικρότερα γεύματα την ημέρα. Θα δείτε το ζάχαρο στο αίμα να σταθεροποιείται σε υγιή επίπεδα και τον μεταβολισμό σας να εκτοξεύεται.

7) Άφθονο νερό


Είναι πολύ σημαντικό για τον καλό μεταβολισμό των τροφών. Το σώμα σας το χρειάζεται για να επεξεργαστεί την ενέργεια που λαμβάνει. Έρευνες έδειξαν ότι όσοι πίνουν 8 και περισσότερα ποτήρια νερό την ημέρα καίνε περισσότερο λίπος.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!