Κώστας Μακεδόνας, Haig Yazdjian & Rony Barrak στα «Σταυροδρόμια της Ανατολής»

(VIDEO & PHOTOS) Μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με τον Κώστα Μακεδόνα σε σύμπραξη με καλλιτέχνες από τη Μέση Ανατολή.
Κώστας Μακεδόνας, Haig Yazdjian & Rony Barrak στα «Σταυροδρόμια της Ανατολής» Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Κώστας Μακεδόνας, ο Haig Yazdjian, τραγουδιστής, συνθέτης και ουτίστας Αρμένικης καταγωγής γεννημένος στη Συρία & ο Rony Barrak, διεθνούς φήμης βιρτουόζος παραδοσιακών κρουστών της Μέσης Ανατολής (darbuka - τάμπλα) και συνθέτης από το Λίβανο, μαζί με την Κατερίνα Πολέμη, παρουσίασαν την παράσταση «Μουσικά Σταυροδρόμια της Ανατολής», το βράδυ της Δευτέρας 3 Απριλίου, στο Θέατρο Παλλάς.

Μουσικές από τη Σμύρνη, το Ανατολικό Αιγαίο, το Λίβανο, την Αρμενία τη Σύρια και την Παλαιστίνη συναντήθηκαν με αγαπημένα τραγούδια σύγχρονων σύνθετων, Λιβανελί, Ξαρχάκου, Θεοδωράκη, Καλδάρα, Τσιτσάνη, Κραουνάκη, αλλά και παραδοσιακά με ανατολικές επιρροές. Η εναλλαγή των τραγουδιών με ελληνικούς & αραβόφωνους στίχους, από τους -όπως πάντα- εξαιρετικούς Κώστα Μακεδόνα & Haig Yazdjian ανέδειξαν τις μουσικές συγγένειες τους, ενώ ο Rony Barrak ξεσήκωσε με τη δεξιοτεχνία του στην ταραμπούκα, σε δικές του συνθέσεις, αλλά και συνοδεύοντας την ορχήστρα στα δικά μας. Η Κατερίνα Πολέμη, συνθέτης, τραγουδίστρια αλλά και μουσικός ερμήνευσε τραγούδια όπως «Μια νύχτα στο Μαρόκο» κ.ά.

Επί σκηνής ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, (ούτι, νέι, κανονάκι, βιολί, νταρμπούκα, ανατολική ντάμπλα, ποντιακή λύρα και σάζι), συναντήθηκαν με το μπουζούκι, το κοντραμπάσο, τα τύμπανα και το πιάνο.

Η μουσική και ενορχηστρωτή επιμέλεια ανήκε στην Τατιάνα Παπαγεωργίου, πιανίστα και μουσικολόγο, γνωστή από τη συνεργασία της με το Μίκη Θεοδωράκη.

Η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε από την ΕΡΤ. Μια πρώτη γεύση από τα τραγούδια που ακούστηκαν στην playlist που ακολουθεί.

Στην τελευταία φωτογραφία ο Κώστας Μακεδόνας με τους παίχτες του Κέλλυ Βουδούρη & Μηνά Τσίγκο από το Rising Star.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!