Νικολόπουλος, Νταλάρας, Αλεξίου, Μακεδόνας αποχαιρετούν τον Λ. Χαψιάδη

«Θα σε τραγουδάμε φίλε μου»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε ο θάνατος του σπουδαίου στιχουργού, Λευτέρη Χαψιάδη, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, σε ηλικία 70 ετών.

Ο Λευτέρης Χαψιάδης είχε γράψει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού, ερμηνευμένες από τους Στέλιο Καζαντζίδη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Νίκο Ξανθόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Μανώλη Μητσιά, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Γλυκερία, Κατερίνα Στανίση, Πασχάλη Τερζή.

Σπουδαίοι καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου, οι οποίοι ερμήνευσαν τραγούδια του εξέφρασαν την οδύνη τους για το χαμό του στιχουργού. Σε αναρτήσεις τους έγραψαν συγκινητικά λόγια για τον εκλιπόντα δημιουργό. Μεταξύ αυτών, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου και ο Κώστας Μακεδόνας και ο Χρήστος Νικολόπουλος. 

Από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η είδηση της απώλειας του Λευτέρη Χαψιάδη, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος εξέφρασε τη θλίψη του για το χαμό του τόσο με αποκλειστικές δηλώσεις του στο Ogdoo.gr, όσο και μέσα από τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Μαζί συνδημιούργησαν «σκόρπια» τραγούδια αλλά και ολοκληρωμένους δίσκους που γνώρισαν πλατιά επιτυχία και άντεξαν στο χρόνο.

«Τον γνώρισα το 1976. Ο Γιώργος Νταλάρας τον προέτρεψε να γράψει στίχους και να συνεργαστούμε. Απ’ την πρώτη στιγμή ήρθαμε κοντά. Άλλωστε δεν γινόταν να μην συμπαθήσεις το Λευτέρη. Πολύ ζεστός και γλυκός άνθρωπος», μάς είπε ο κ. Νικολόπουλος.

Με εξίσου συγκινητικά λόγια μίλησε για τον συνεργάτη του και στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Απόψε χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο... Σε ευχαριστούμε Λευτέρη Χαψιάδη για όλα. Κρατάμε στην καρδιά μας τα υπέροχά σου τραγούδια.
Αποχαιρετώ έναν καλό φίλο, ένα καλό συνεργάτη και έναν καταπληκτικό στιχουργό. Έφυγε από τη ζωή σήμερα ένας πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος, ένας αξιόλογος στιχουργός ένας άνθρωπος που μας έδινε πάντα χαρά, ο Λευτέρης Χαψιάδης. Δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω τη θλίψη μου. Υπήρξε ένας στενός μου συνεργάτης κι ένας πολύ καλός φίλος. Είχα την τιμή να γράψω τα πρώτα τραγούδια του, όταν πρωτοξεκίνησε. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα. Είχα την τύχη να γράψω κάποιους καταπληκτικούς στίχους του, όπως το "Μία είναι η ουσία", το "Κάποια κάπου κάποτε" και το "Έτσι σ' αγάπησα», τραγούδια που τραγούδησε όλη η Ελλάδα και που συντρόφευσαν πολλούς φίλους το τραγουδιού. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν κοντά μας, είχε προβλήματα υγείας που τον κρατούσαν μακριά μας και πραγματικά μας έλειπε η παρέα του, το καταπληκτικό χιούμορ του. Όμως τώρα πού ταξίδεψε στους ουρανούς η απουσία του θα γίνει πιο αισθητή. Τα συλλυπητήριά μου στο μονάκριβο γιο του τον Αλέξανδρο και στην οικογένειά του και του εύχομαι καλό Παράδεισο.
Χρήστος Νικολόπουλος», ανέφερε στην ανάρτησή του.



Με συγκινητικά λόγια και ένα ευχαριστώ εκφράστηκε ο Γιώργος Νταλάρας για τον Λευτέρη Χαψιάδη.

«Όσο κι αν οι απώλειες γίνονται συνήθεια τον τελευταίο καιρό, με πλήγωσε πολύ Λευτεράκη το φευγιό σου. Σε μια σκληρή, πικρή και δύσκολη εποχή. Σε ευχαριστούμε για όσα μας έδωσες. Ωραία λαϊκά τραγούδια βγαλμένα από την ψυχή σου. Ωραία βιβλία βγαλμένα από τη ζωή σου… Ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια που στάθηκες δίπλα μου και δίπλα στους κοινούς μας φίλους με αγάπη άδολη. Θυμάμαι πάντα τους ξαφνικούς ερχομούς σου από την Πάτρα όταν ήσουν φοιτητής, τις κασέτες με τα ρεμπέτικα (δώρα ανεκτίμητα). Ήσουν δικός μου άνθρωπος και θα μου λείψεις πολύ. Κουράγιο, Αλέξανδρέ μου!», έγραψε.


Από την πλευρά της, η Χάρις Αλεξίου που απογείωσε ένα από τα θρυλικά τραγούδια του στιχουργού σε μουσική του Μανώλη Ρασούλη «Μία είναι η ουσία», ανέφερε: «Αχ βρε Λευτέρη μου. Εσύ έγραψες το «Μία είναι η ουσία δεν υπάρχει αθανασία». Κι όμως για σένα υπάρχει και για εκεί ταξιδεύεις τώρα. Θα σε τραγουδάμε φίλε μου»



Σε δική του ανάρτηση, ο Κώστας Μακεδόνας με μία λακωνική, πλην συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση, σημείωσε: «Απόψε χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο... Σε ευχαριστούμε Λευτέρη Χαψιάδη για όλα. Κρατάμε στην καρδιά μας τα υπέροχά σου τραγούδια».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!