Fiesta με τους Imam Baildi στην Τεχνόπολη

(PHOTOS) Τρία χρόνια μετά την τελευταία τους συναυλία στο κέντρο της Αθήνας, οι Imam Baildi επέστρεψαν το βράδυ της 9ης Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με μία συναυλία πραγματική γιορτή.
Fiesta με τους Imam Baildi στην Τεχνόπολη Φωτογραφία: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/07/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μαρία Φιλιππάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη συναυλία άνοιξε - χωρίς καμία καθυστέρηση - η γνωστή για το χαρακτηριστικό, μουσικά πολυπολιτισμικό της ύφος Κατερίνα Πολέμη. Μόνη επί σκηνής, η νεαρή τραγουδοποιός «ζέστανε» το κοινό με μόνη συνοδεία την κιθάρα της, τραγουδώντας μεταξύ άλλων τα «Σου σφυρίζω» και «Το τραγούδι της ερήμου», αλλά και τη δική της δημιουργία «Like mother like son», ενώ με τον «Ανθρωπάκο» αποχαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, «παραδίδοντάς τους» στους Imam Baildi.

Οι Imam Baildi, με τη θεατρική φυσιογνωμία, Ρένα Μόρφη, τον εκρηκτικό MC Yinka στα μικρόφωνα, αλλά και τη συνολική ενέργεια των υπόλοιπων μελών τους, γρήγορα ξεσήκωσαν το κοινό. Σε ατμόσφαιρα διονυσιακής γιορτής «έδωσαν» τη συναυλία τους, που κινήθηκε ανάμεσα στις καλύτερες στιγμές της πενταετίας τους με το, σήμα κατατεθέν τους, στυλ. Τα «Αργιλέ μου γιατί σβήνεις» και «Ακρογιαλιές δειλινά» του Βασίλη Τσιτσάνη, το «Η ζωή μας είναι λίγη» που πρωτοτραγούδησε η Σοφία Βέμπο, το «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς» του Μανώλη Χιώτη και άλλα αγαπημένα ακούστηκαν υπό τους ρυθμούς και μέσα από το προσωπικό ύφος των Imam Baildi, ενώ επίσης ακούστηκε και το «Σημείωμα» από τον τελευταίο τους δίσκο «Imam Baildi III» το οποίο αποτελεί και το πρώτο τραγούδι όπου οι Imam υπογράφουν τους στίχους.

Δεν έλειψε, ωστόσο, και ένα «καθαρόαιμο, λαϊκό, μουσικό διάλειμμα» με τη Ρένα Μόρφη να εμφανίζεται επί σκηνής - κατόπιν ξεκαρδιστικής προσφωνήσεως - με απαστράπτον συνολάκι, ως Σούλη Ανατολή, και να τραγουδά μεταξύ άλλων το γνωστό του «συνάδελφου Σπύρου Ζαγοραίου» - όπως είπε, «Προσευχή».

Η εκρηκτική ενέργεια των Imam Baildi και ειδικότερα του MC Yinka ξεσήκωσε το κοινό που χόρεψε, φώναξε, τραγούδησε - χωρίς εξαίρεση αυτούς που δεν βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή, ενώ η Ρένα Μόρφη με κινήσεις και σχολιασμούς - ειδικότερα ως Σούλη Ανατολή - εμπλούτισε τα χιουμοριστικά ενσταντανέ.

Η εκστατική αυτή fiesta ολοκληρώθηκε γύρω στις 12 με – ανάμεσα στα τελευταία κομμάτια – «Τα παιδιά της γειτονιάς σου» και αισιόδοξα μηνύματα και ευχαριστίες προς το κοινό, ενώ, μάλιστα, ηχογραφήθηκε και αναμένεται να συμπεριληφθεί στο επερχόμενο Live άλμπουμ των Imam Baildi.

Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!