To «παράπονο» του Βαρδή για μια συναυλία που δεν έγινε ποτέ!

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO) Ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι που γράφτηκε για μια συναυλία που δεν έγινε ποτέ.
Στις αρχές του Μάρτη του 2006 ανακοινώθηκε η διεξαγωγή μιας συναυλίας αφιέρωμα στα 30 χρόνια του Αντώνη Βαρδή στο ελληνικό τραγούδι, που θα λάβαινε χώρα στις 20 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τη συμμετοχή ερμηνευτών, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πασχάλης Τερζής, Αντώνης Ρέμος, Μελίνα Ασλανίδου και ο Γιάννης Βαρδής. Για τη συναυλία αυτή μάλιστα, ο Αντώνης Βαρδής έγραψε και ενορχήστρωσε ένα καινούργιο κομμάτι σε στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου, με τίτλο «Μια συναυλία ακόμα», όπου, εκτός από τον ίδιο, τραγούδησαν οι Νταλάρας, Πάριος, Παπακωνσταντίνου, Τερζής, Ρέμος και ο Γιάννης Βαρδής.

Συζητώντας τότε με τον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο, ο Αντώνης Βαρδής είχε αναφερθεί στη συγκεκριμένη συναυλία:

Μια μεγάλη συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. «Μια συναυλία ακόμα», όπως είναι ο τίτλος. Και ο λόγος της;
Είναι μια ιδέα που είχα εδώ και πολλά χρόνια. Είχα σκεφτεί να κάνω μια μεγάλη συναυλία όταν έκλεισα τα είκοσι και τα εικοσιπέντε χρόνια πορείας, αλλά πάντα το ανέβαλα. Από τη μια, πίστευα ότι ίσως δεν ήμουν έτοιμος από άποψη ρεπερτορίου και από την άλλη είχα κάποιες αναστολές να ζητήσω από τους τραγουδιστές να συμμετέχουν σε μια συναυλία. Δεν με έκαναν οι τραγουδιστές που έχω συνεργαστεί να νοιώθω έτσι, εγώ ήμουν διστακτικός. Τελικά το πήρα απόφαση να γίνει τώρα που γιορτάζω τα 30 χρόνια στο τραγούδι.

Ποιοί θα τραγουδήσουν;
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Πάριος, ο Αντώνης Ρέμος, ο Πασχάλης Τερζής, ο Γιάννης Βαρδής και η Μελίνα Ασλανίδου.

Συμμετέχει μόνο μια γυναίκα - άρα πρόκειται για μια «αντρική υπόθεση»;
Οι περισσότερες ερμηνεύτριες που έχουν πει τραγούδια μου θα έλειπαν εκείνες τις μέρες στο εξωτερικό, οπότε είπα η συναυλία να γίνει κυρίως με άντρες και ίσως αργότερα κάνω και μια συναυλία αποκλειστικά με γυναικείες φωνές. Ένας επιπλέον λόγος που σκέφτηκα να εξελιχθεί σε «αντρική υπόθεση» είναι επειδή πιστεύω πως θα έρθουν περισσότερες γυναίκες! (γέλια)

Τι τίτλο θα έβαζες σε αυτά τα τριάντα σου χρόνια στο τραγούδι;
«Ο πιο τυχερός συνθέτης». Επειδή συνεργάστηκα με όλους τους μεγάλους τραγουδιστές και όλους εκείνους που ονειρευόμουν να πούνε τραγούδια μου. (1)

Στις 17 Μαρτίου 2006 ο Αντώνης Βαρδής εμφανίσθηκε στην εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά «Έχει γούστο» στην ΕΡΤ, όπου εκτός των άλλων, μίλησε για τη συναυλία αυτή, ενώ προβλήθηκαν πλάνα από την ηχογράφηση του νέου τραγουδιού «Μια συναυλία ακόμα»…

Αναπάντεχα, το πρωί της 20ης Μαρτίου ανακοινώθηκε η αναβολή της συναυλίας για λόγους υγείας του τραγουδοποιού. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως δημοσίευμα της επόμενης μέρας σε μεγάλη απογευματινή εφημερίδα, έγραφε πως η συναυλία πραγματοποιήθηκε κανονικά και είχε και μεγάλη επιτυχία!

Τον Ιούλιο του 2011 στα πλαίσια μιας μεγάλης συνέντευξης με τον Αντώνη Βαρδή (που μπορείτε να διαβάσετε εδώ) αναφερθήκαμε, μοιραία, και στη συναυλία που δεν έγινε ποτέ. Θυμάμαι με πόσο παράπονο μου μίλησε τότε ο Αντώνης:

Στις 20 Μαρτίου του 2006 επρόκειτο να γίνει μια συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τη συμμετοχή των Νταλάρα, Πάριου, Παπακωνσταντίνου, Τερζή, Ρέμου, Μαχαιρίτσα, της Μελίνας Ασλανίδου και του γιου σου του Γιάννη. Στα ραδιόφωνα μάλιστα τότε, παιζόταν κι ένα τραγούδι με τίτλο «Μια συναυλία ακόμα» σε στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου με κάποιους από αυτούς τους τραγουδιστές, το οποίο δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Ούτε η συναυλία έγινε όμως… Υπάρχει περίπτωση να γίνει στο μέλλον;
Εγώ θα ’θελα, όποτε δίνω τραγούδια στους τραγουδιστές, να είναι πάντα ευχαριστημένοι κι όχι υποχρεωμένοι απέναντί μου. Έχω επιχειρήσει λοιπόν δυο φορές στη ζωή μου, να κάνω δυο μεγάλες συναυλίες, επειδή είχα σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αλλά τελικά αυτές οι συναυλίες για κάποιους λόγους δε γίνανε. Δε θα ’θελα να ξαναεπιχειρήσω να κάνω μια τέτοια συναυλία, γιατί δε θα ’θελα να είμαι υποχρεωμένος απέναντι στους τραγουδιστές. Δε θα γίνει ποτέ λοιπόν. Κι έχω πει μάλιστα στο γιο μου και στην κόρη μου, επειδή όλοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε, όταν φύγω απ’ τη ζωή και του κάνει πρόταση κανένας τραγουδιστής να κάνει για τον μπαμπά του καμιά συναυλία, να απαγορέψει να γίνει. Τόσο πολύ…

Έχω ένα γνωστό στην Καλαμαριά, που ξέροντας πως ασχολούμαι με τη μουσική, κάθε φορά που ανταμώνουμε στο δρόμο, με ρωτά: «Τελικά τι έγινε ρε Θανάση μ’ εκείνη τη συναυλία του Βαρδή; Θα γίνει ποτέ;». Τώρα μπορώ να του απαντήσω με βεβαιότητα: «Όχι, φίλε… Δυστυχώς, δεν θα γίνει ποτέ…. Είμαι σίγουρος πια…»

- Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τη φίλη Ελίνα Κωστελέτου για το δημοσίευμα του «Αδέσμευτου Τύπου».

Πηγές:

1) Συνέντευξη του Αντώνη Βαρδή στον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο για το περιοδικό «Down Town» (16-22/3/06)
2) Ρεπορτάζ της Σ. Μαγγίνα στον «Αδέσμευτο Τύπο» στις 18/3/2006
3) www.dalaras.com/forum

- Στο παραπάνω video: Αποσπάσματα από την εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά «Έχει γούστο» στην ΕΡΤ, με καλεσμένο τον Αντώνη Βαρδή στις 17 Μαρτίου 2006. Τραγουδούν: Αντώνης Βαρδής, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Αντώνης Ρέμος, Πασχάλης Τερζής και ο Γιάννης Βαρδής. (Αρχείο Θανάση Γιώγλου)

Video: «Μια συναυλία ακόμα» (Αντώνη Βαρδή - Βασίλη Γιαννόπουλου) Ακυκλοφόρητο τραγούδι που ηχογραφήθηκε το 2006, με αφορμή τη συναυλία του Αντώνη Βαρδή στο ΣΕΦ για τα 30 χρόνια του στο τραγούδι, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!