Πώς να το παίξεις έντεχνος στο νέο αμόρε

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δεν ξέρω για σας, αλλά όταν εγώ έβγαινα πρώτο ραντεβού (χρόοοοονια πριν), μία από τις πρώτες ερωτήσεις που «παίζανε» στη συζήτηση ήταν και το τι μουσική ακούς.

Και αυτό που άκουγες έπρεπε να ταίριαζε έστω και λίγο με τον άλλον, αλλιώς κατά πάσα πιθανότητα τα ραντεβού δε συνεχίζονταν. Όχι τίποτε άλλο, σκεφτείτε πως αν ο ερωτών δεν γνώριζε τον τραγουδιστή ή το συγκρότημα που του ανέφερες τότε δε μπορούσε ούτε να το γκουγκλάρει… δράμα!

Βέβαια η αλήθεια είναι πως τότε, πέρα από τα ξένα, στο ελληνικό ρεπερτόριο δεν υπήρχε κάτι το τόσο mainstream, όσο είναι σήμερα το έντεχνο. Οπότε υπήρχε μια μεγαλύτερη ελευθερία ως προς τις απαντήσεις.

Σήμερα όμως τι κάνεις; Βγαίνεις με μια κοπέλα και σου λέει ότι ακούει έντεχνο ενώ εσύ… ούτε καν! Από την άλλη όμως η κοπέλα σου αρέσει… κρίμα να τα χαλάσετε εκεί ενώ ταιριάζετε κατά τα άλλα. Οπότε μία λύση υπάρχει: Παιξ’ το έντεχνος. Μάθε δυο βασικά πράγματα και πορεύσου μέσα στη σχέση με άλλον αέρα αυτοπεποίθησης.

Γι’ αυτό λοιπόν ετοιμάσαμε για εσάς κάποια tips για να μπορείτε να ξεπεράσετε κάποιες πρώτες συμπληγάδες:

Α) Γιάννης Χαρούλης 
Πιστέψτε με και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του έχετε πάρει το απαραίτητο εισιτήριο για το δεύτερο ραντεβού. Αν δε πείτε και κανένα τίτλο από τραγούδια του τότε η επιτυχία είναι δεδομένη.

Β) Νατάσα Μποφίλιου
Γυναίκα είναι το αντικείμενο του πόθου σας, αρέσκεται στην κλάψα, τι καλύτερο λοιπόν από το να επιστρατεύσετε τη μετρ του είδους. Πείτε κάτι σαν: μ’ αρέσει που το συναίσθημα πνίγει τις ερμηνείες της κι ενώ εσείς θα εννοείτε πως κλαίει συνέχεια, το αντικείμενο του πόθου σας θα ενθουσιαστεί με την ευαισθησία σας.

Γ) Μίλτος Πασχαλίδης
Πείτε απλά: Μου άρεσε από τότε που ήταν με τους Χαΐνηδες και χαίρομαι που ο Χαρούλης έγινε εν πολλοίς αφορμή για να ανακαλύψει ο κόσμος το Μίλτο ως δημιουργό. Δεν έχει σημασία αν εσείς δεν ξέρετε τι λέτε, αυτή ξέρει κι αυτό είναι που μετράει.

Δ) Σωκράτης Μάλαμας
Όσο εκτός έντεχνου ρεπερτορίου κι αν είστε δε μπορεί να μην τον έχετε ακούσει και να μην ξέρετε τουλάχιστον 2-3 τραγούδια του. Αναφερθείτε σε αυτά λοιπόν αλλά προσοχή: απαγορεύεται διά ροπάλου να πείτε πως σας άρεσε η εκτέλεση της Πριγκηπέσσας από το Βασίλη Καρρά. Όλα κι όλα αν το κάνετε εμείς δε φέρουμε καμία ευθύνη!

Ε) Μιλήστε και για κάποιον ή κάποιους που τους ξέρετε 
Πχ: Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Κότσιρα. Η επιλογή είναι δική σας. Επιλέξτε αυτόν που ξέρετε καλύτερα και αναπτύξτε το θέμα μέχρι εκεί που σας παίρνει από πλευράς γνώσεων.

Για ακόμα πιο σίγουρα αποτελέσματα επιστρατεύστε το youtube για να ακούσετε κάποια κομμάτια τους αλλά προς Θεού: μην μπείτε στη Wikipedia. Θα πάρετε πολύ συμπυκνωμένη πληροφόρηση η οποία σε πρώτη φάση τουλάχιστον πιο πολύ θα σας μπερδέψει παρά θα σας διαφωτίσει.

Bonus tip: Όταν είναι να μπει στο αυτοκίνητό σας επιλέξτε από πριν κάποιο από τους σταθμούς που παίζουν έντεχνο και αφήστε το εκεί για να το βρει έτοιμο μόλις μπει μέσα! Πιστέψτε με πιάνει κάθε φορά!

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και μην ανησυχείτε. Όλα θα πάνε καλά! Άλλωστε ευτυχώς ακόμα δεν υπάρχει το εντεχνόμετρο για να τσεκάρουν το κατά πόσο έχεις εντρυφήσει στο είδος (εντάξει μη δεχτείτε να κάνετε το τεστάκι του ογδόου για το πόσο έντεχνος είσαι για να είμαστε σίγουροι).

Καλή επιτυχία και να θυμάστε: Αν τελικά η σχέση δεν ευδοκιμήσει μη στεναχωριέστε, απ’ του Χαρούλη τα δόντια θα γλιτώσετε.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!