Ο Χάρης με τον Πάνο τραγουδούν για «Το κορίτσι με τα σπίρτα»

(ΣΠΑΝΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) Παρουσιάζουν για πρώτη φορά ένα ξεχωριστό βαλσάκι στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ

«Παραμονή Πρωτοχρονιάς…»


Λίγο πριν το Πάσχα του 1987 κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ o δεύτερος δίσκος του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα με τίτλο «Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις», σε παραγωγή του Χάρη, του Πάνου και του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.

Από το «Πορτοκάλι» ξεχώρισαν αμέσως το «Νύχτωσε νύχτα» και το «Καταγγέλω», ενώ ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν η έμμετρη προσαρμογή και μελοποίηση του μύθου του Αισώπου «Η συνέλευση των ποντικών» και του παραμυθιού του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το κορίτσι με τα σπίρτα», που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1845.

Ενάμιση χρόνο πριν από τη δισκογραφική του κυκλοφορία, στα τέλη του 1985, «Το κορίτσι με τα σπίρτα» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Χάρη και τον Πάνο, στην εκπομπή της Σοφίας Μιχαλίτση «Ζωντανές ηχογραφήσεις» στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, απ’ όπου πριν από λίγες ημέρες τους ακούσαμε να παίζουν τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Η παρουσία τους στην εκπομπή αυτή αποτέλεσε παράλληλα το πρώτο ολοκληρωμένο πορτρέτο τους στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση. Μαζί τους στο studio ήταν και ο Γιώργος Νταλάρας, με τον οποίο συνεργάζονταν τότε για μια σειρά παραστάσεων στο θέατρο «Περοκέ».

Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά, στις 28 Μαρτίου 2009, η εκπομπή ξαναμεταδόθηκε σε επιμέλεια του Σιδερή Πρίντεζη, στα πλαίσια του εορτασμού των 70 χρόνων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας… Στο video μπορείτε να ακούσετε «Το κορίτσι με τα σπίρτα» από τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα…

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates