Όταν ο Μάθιου Πέρι έβγαινε με τη Τζούλια Ρόμπερτς

Η ιστορία ενός άδοξου έρωτα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στη θλίψη έχει βυθιστεί το Χόλιγουντ και όσοι αγάπησαν την τηλεοπτική σειρά «Φιλαράκια» μετά την είδηση του τραγικού θανάτου του Μάθιου Πέρι.

Ο Μάθιου Πέρι, o Τσάντλερ από τα Φιλαράκια, πέθανε σε ηλικία 54 ετών. Βρέθηκε νεκρός από τον βοηθό του μέσα στο τζακούζι στο σπίτι του στο Λος Άντζελες και εικάζεται ότι υπέστη ανακοπή καρδιάς και πνίγηκε.

Ο αγαπημένος «Τσάντλερ» δεν είχε παντρευτεί ποτέ και δεν είχε παιδιά. Η τελευταία γνωστή του σχέση ήταν με την μάνατζερ, Μόλι Χούρβιτς. Οι δυο τους έβγαιναν από το 2018 και λίγο καιρό μετά αρραβωνιάστηκαν. Ωστόσο, διέλυσαν τον αρραβώνα το 2021.

Μία από τις γνωστές σχέσεις του ήταν με τη διάσημη ηθοποιό Τζούλια Ρόμπερτς. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της σειράς «Τα Φιλαράκια», όπου η Ρόμπερτς έκανε ένα σύντομο πέρασμα.

Στο βιβλίο «Φιλαράκια, Εραστές και το Μεγάλο Φριχτό Πράγμα» – που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Athens Bookstore Publications – ο ίδιος περιγράφει με ξεκαρδιστικό τρόπο το φλερτ με την Τζούλια Ρόμπερτς και πώς οι δυο τους κατέληξαν να είναι ζευγάρι για σύντομο χρονικό διάστημα.

Το απόσπασμα 

“Η πρώτη σεζόν στάθηκε σούπερ επιτυχημένη για τα Φιλαράκια και είχα ήδη περάσει στη δεύτερη. […]

Τότε μου έτυχε κάτι που συμβαίνει μόνο στους διάσημους. Η Μάρτα Κάουφμαν με πλησίασε και μου είπε να στείλω λουλούδια στην Τζούλια Ρόμπερτς.

Εννοείς τη μεγαλύτερη σταρ στον κόσμο, Τζούλια Ρόμπερτς; «Ναι, γιατί όχι;» είπα.

Είχε γίνει πρόταση στην Τζούλια Ρόμπερτς να παίξει στο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν μετά το Σούπερ Μπόουλ κι εκείνη απάντησε πως θα το έκανε μόνο αν εντασσόταν στην ιστορία μου. Θα το ξαναπώ: Θα έπαιζε στο επεισόδιο μόνο αν εντασσόταν στην ιστορία μου. (Θα μπορούσε να είναι καλύτερη για εμένα εκείνη η χρονιά;) Πρώτα όμως έπρεπε να την καλοπιάσω.

Σκέφτηκα πολύ για το τι να της γράψω στην κάρτα. Ήθελα να ακούγεται επαγγελματικό, ό,τι θα έλεγε ένας σταρ σε μία σταρ (εντάξει, ένας σταρ σε μία μεγαλύτερη σταρ). Έψαχνα όμως και για κάτι λίγο αγαπησιάρικο μετά από όσα είχε πει εκείνη. Εξακολουθώ να είμαι περήφανος γι’ αυτό που σκαρφίστηκα. Της έστειλα τρεις ντουζίνες κόκκινα τριαντάφυλλα και μία κάρτα που έγραφε: Το μόνο που με ενθουσιάζει περισσότερο από την προοπτική της συνεργασίας μας στη σειρά είναι ότι έχω επιτέλους μια δικαιολογία για να σου στείλω λουλούδια.

Όχι κι άσχημα, έτσι; Μπορεί τα βράδια να φοβόμουν να πέσω για ύπνο, αλλά όποτε χρειαζόταν η γοητεία μου ήταν εκεί. Είχα βέβαια πολύ δρόμο ακόμη. Μου απάντησε πως για να παίξει στη σειρά θα έπρεπε πρώτα να της αναλύσω επαρκώς την κβαντική φυσική. Γουάου! Μιλάω με τη γυναίκα για την οποία εφευρέθηκε το κραγιόν και τώρα πρέπει να αρχίσω και να μελετάω.

Την επομένη της έστειλα μια διατριβή σχετικά με τον κυματοσωματιδιακό δυϊσμό, την αρχή της αβεβαιότητας και του κβαντικού εναγκαλισμού. Δεν ήταν όλοι οι τίτλοι μεταφορικοί. […]

Η ομαδική προσπάθεια τελικά απέδωσε καρπούς. Η Τζούλια όχι μόνο δέχτηκε να παίξει στη σειρά, αλλά μου έστειλε κι ένα δώρο: μπέιγκελ – πάρα πολλά μπέιγκελ. Και γιατί όχι, άλλωστε; Για την Τζούλια Ρόμπερτς μιλάμε, γαμώτο!

Έτσι ξεκίνησε ένα τρίμηνο φλερτάρισμα μέσω ημερησίων μηνυμάτων στο φαξ. Μιλάμε για εποχές προ ίντερνετ, προ κινητών – όλη μας η συνομιλία γινόταν μέσω φαξ. Και ήταν πολλά τα μηνύματα, εκατοντάδες.[…]

Ώσπου νωρίς ένα πρωί κάτι άλλαξε. Τα φαξ της Τζούλιας άρχισαν να παίρνουν μια ρομαντική στροφή. Τηλεφώνησα σε έναν φίλο και του είπα: «Την έχω πατήσει. Έλα εδώ αμέσως. Πες μου αν κάνω λάθος».

Όταν έφτασε του έδειξα τα φαξ και μου είπε: «Όχι, δεν κάνεις λάθος. Την έχεις σίγουρα πατήσει». […]

Σήκωσα το ακουστικό και τηλεφώνησα στην Τζούλια Ρόμπερτς. Ήμουν αγχωμένος όσο δεν έπαιρνε, όπως στην πρώτη μου εμφάνιση στον Λέτερμαν. Η κουβέντα όμως πήγε καλά. Την έκανα να γελάσει και, φίλε, τι γέλιο… Ήταν ξεκάθαρα πολύ έξυπνη, αληθινή διάνοια. Ήδη μπορούσα με σιγουριά να πω πως συγκαταλεγόταν στους τρεις κορυφαίους παραμυθάδες που είχα ποτέ συναντήσει. Οι ιστορίες της ήταν τόσο όμορφες που κάποια στιγμή τη ρώτησα αν τις είχε γράψει κάπου πριν μου τις αφηγηθεί.

Όταν το κλείσαμε, πεντέμισι ώρες μετά, συνειδητοποίησα πως δεν ήμουν πλέον αγχωμένος. Τίποτα δεν μας σταματούσε πλέον – πέντε ώρες κουβέντα εδώ, τέσσερις ώρες κουβέντα εκεί. Συνέβαινε. Δεν ξέρω τι ακριβώς, αλλά συνέβαινε.

Ήταν ξεκάθαρο πως ερωτευόμασταν ο ένας τον άλλο.

Μια Πέμπτη το τηλέφωνό μου ξαναχτύπησε.

«Θα έρθω σπίτι σου στις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου.» Κλικ. Εδώ είμαστε. Μα πώς γνώριζε τη διεύθυνσή μου; Κι αν δεν της άρεσα; Κι αν παρά τα τρυφερά φαξ και τα τηλεφωνήματα δεν με ήθελε στην πραγματική ζωή; Γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να πίνω; Το μόνο σίγουρο είναι πως εκείνο το Σάββατο, στις 2 μ.μ., ακούστηκε ένα χτύπημα στην πόρτα μου. Πάρε μια βαθιά ανάσα, Μάτυ. Όταν άνοιξα ήταν εκεί. Η Τζούλια Ρόμπερτς χαμογέλαγε στο κατώφλι μου…»”.

Η σχέση του κράτησε μόλις τρεις μήνες, καθώς ο Μάθιου Πέρι αποφάσισε να χωρίσει με την Τζούλια Ρόμπερτς.

«Το να βγαίνω με την Τζούλια Ρόμπερτς ήταν πάρα πολύ για μένα» παραδέχτηκε. «Ήμουν συνεχώς σίγουρος ότι επρόκειτο να με χώριζε. Γιατί όχι; Δεν ήμουν αρκετός. Δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι αρκετός. Ήμουν διαλυμένος, ανάξιος για αγάπη. Αντί λοιπόν να αντιμετωπίσω την αναπόφευκτη αγωνία της απώλειας της, χώρισα με την όμορφη και λαμπερή Τζούλια Ρόμπερτς».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!