Τρανταλίδης - Λάκατος σε μια σπέσιαλ ελεύθερη συναυλία

Μια ενδιαφέρουσα τζαζ σύμπραξη επί σκηνής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
01/07/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πολύπειρος ντράμερ Γιώργος Τρανταλίδης σμίγει ξανά επί σκηνής με τον διάσημο Ούγγρο σαξοφωνίστα Tony Lakatos σε μια σπέσιαλ τζαζ βραδιά τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, στο Θέατρο Δεξαμενής Κορωπίου, με ελεύθερη είσοδο!

Μαζί τους η τραγουδίστρια Juliana Da Silva και το κουαρτέτο του Τρανταλίδη που αποτελούν οι Παντελής Μπενετάτος, Περικλής Τριβόλης και Kiki Enrique Boo.

Ο Tony Lakatos, γνωστός μας από την εξελικτική του πορεία, που είναι παράλληλη προς την ελληνική jazz σκηνή, αφού τον θυμόμαστε από μικρό παιδί στο jazz club του Μπαράκου και τον ακολουθούμε μέχρι σήμερα που ηγείται της Big Band της Φρανκφούρτης.

Γεννήθηκε στη Βουδαπέστη, και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Ο πατέρας του και ο αδερφός του, τσιγγάνοι βιολονίστες, ενώ και ο ίδιος ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές μαθαίνοντας βιολί σε ηλικία 6 ετών. Με το σαξόφωνο άρχισε να ασχολείται στα 15 του αποφοιτώντας το 1979 από τη σχολή του Bela Bartok.

Μετακομίζοντας στη Γερμανία το 1981, εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους σαξοφωνίστες με τη φήμη του να εξαπλώνεται παντού στον κόσμο, αφού από τότε και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τη Mingus Big Band, Billy Hart, Randy Brecker, Anthony Jackson, Al Foster, Terri Lyne Carrington, Adam Nussbaum, Peter O’ Mara κλπ καθώς επίσης και με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου περιοδεύοντας σε Αμερική, Καναδά, Ιαπωνία, Ινδία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Κίνα κλπ. παίζοντας, ηχογραφώντας και δίνοντας σεμινάρια. Σημαντικές στιγμές στην πορεία του είναι και οι συνεργασίες με τον Έλληνα jazzman Γιώργο Τρανταλίδη.

Info:


Δευτέρα 2 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

Θέατρο Δεξαμενής Κορωπίου
Ελεύθερη είσοδος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!