Το μεγάλο πρόβλημα του Axl Rose με το "Paradise City"

Ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια στην ροκ μουσική ιστορία
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
04/07/2023
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Είναι το κομμάτι που ξεπέρασε ακόμη και τους ίδιους τους Guns N' Roses. Ο λόγος για το "Paradise City", ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια στη ροκ μουσική ιστορία και αντιπροσωπευτικό του είδους. 

Ωστόσο, ο Axl Rose δεν ήταν ποτέ χαρούμενος με την ολοκληρωμένη εκδοχή του τραγουδιού και αν ήταν στο χέρι του, θα είχε κάνει σημαντικές αλλαγές στην ηχογράφησή του. Ενώ οι Guns N' Roses παραμένουν μία παρεξηγημένη περίπτωση, το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Apetite For Destruction" αποτελεί την επιτομή μίας ολόκληρης εποχής στη ροκ μουσική. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν η πιο "επικίνδυνη" μπάντα στον πλανήτη και προκαλούσαν το χάος, όπου κι αν πήγαιναν. Συχνά ξεσπούσαν επεισόδια στη διάρκεια των συναυλιών τους και οι φαν τους ήταν πια συνηθισμένοι στο να περιμένουν το αναπάντεχο. 

Το "Appetite For Destruction" περιέχει κλασικές επιτυχίες. Εκτός από το "Paradise City", το άλμπουμ περιλαμβάνει τα επίσης θρυλικά "Welcome to the jungle" και "Sweet Child O' Mine". Οι ύμνοι αυτοί πλέον αποτελούν μέρος της ποπ κουλτούρας, ωστόσο αρχικά, όλα αγνοήθηκαν αρκετά από τα ραδιόφωνα. Εν τέλει, εντάχθηκαν στο mainstream και οι Guns N' Roses είχαν πολλές εμπορικές επιτυχίες.

Το"Paradise City" ήταν το τρίτο single του άλμπουμ και μέχρι εκείνη τη στιγμή το όνομα των Guns N’ Roses βρίσκονταν στα χείλη όλων. Έγινε το τρίτο συνεχόμενο κομμάτι που έφτασε στη δεκάδα των του Billboard Hot 100 και καταγράφηκε σε πολλές άλλες περιοχές διεθνώς. Παρόλα αυτά, την εποχή της κυκλοφορίας του, ο Axl Rose είχε εξηγήσει στον Στιβ Χάρις, γιατί το "Paradise City" ήταν το κομμάτι, για το οποίο είχε μετανιώσει περισσότερο και ήθελε να το έχει ηχογραφήσει διαφορετικά

«Το μόνο πράγμα που θα ήθελα είναι να είχαμε περισσότερο χρόνο για τη μίξη, αλλά δουλεύαμε για την ημερομηνία κυκλοφορίας και υπήρχαν μερικά τραγούδια που ένιωθα ότι δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να τα κάνουμε σωστά. Το «Paradise City» νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ξεκάθαρο, αλλά μιξάραμε δύο τραγούδια την ημέρα για να προλάβουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας», εξήγησε.

«Υπήρχαν πολλοί λόγοι για τους οποίους έπρεπε να βιαστούμε, όπως να βγάλουμε τον δίσκο πριν έρθει ο Αύγουστος και τέτοια πράγματα. Ήταν όλοι οι λόγοι για τους οποίους είχαμε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που έπρεπε να το κάνουμε. Έτσι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε αυτό το χρονικό διάστημα».

Αν λάβει κανείς υπ'όψιν τους χρονικούς περιορισμούς που αντιμετώπιζαν κατά την ηχογράφηση του «Appetite For Destruction», ο Rose ήταν ευχαριστημένος με το τελικό προϊόν και σίγουρος ότι οι Guns N' Roses δεν πούλησαν και λίγο.

«Δεν συμβιβαστήκαμε πραγματικα. Ακόμα, νομίζω ότι χτυπήσαμε πολύ κοντά στο σημείο που θέλαμε να πετύχουμε. Δεν υπήρχε τίποτα πραγματικά που θέλω να αλλάξω. Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο λέξεις σε ολόκληρο τον δίσκο που δεν είπα όπως ήθελα αλλά ξέχασα τελικά ποιες ήταν», κατέληξε. 

To θρυλικό συγκρότημα αναμένεται να ανέβει στη σκηνή του ΟΑΚΑ στις 22 Ιουλίου.

Ακούστε το Paradise City



Πηγή: faroutmagazine.co.uk

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!