Πέθανε ο δημιουργός του «σταυρού» των Guns N' Roses

O Billy White είχε σχεδιάσει το εξώφυλλο του "Appetite For Destruction".
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
11/07/2023
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λίγο πριν έρθουν στην Ελλάδα οι Guns N' Roses για τη συναυλία τους στο Ο.Α.Κ.Α. ο σχεδιαστής του εμβληματικού σταυρού που χαρακτήρισε το διάσημο άλμπουμ τους "Appetite For Destruction" έφυγε απ’ τη ζωή.

O Billy White χαρακτήρισε έτσι μοναδικά το δισκογραφικό ντεμπούτο των Αμερικανών ρόκερς εν έτι 1987.

Ο White, είχε σχεδιάζει τον σταυρό ως τατουάζ για τον Axl Rose. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το εξώφυλλο του ιστορικού δίσκου.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του, ο συνδυασμός του σταυρού με τα κρανία των μελών των Guns N' Roses ήταν έμπνευση του Axl Rose με αναφορές στους Thin Lizzy, κοινή αγάπη τόσο του frontman όσο και του σχεδιαστή.

Την είδηση της φυγής του Billy White «έδωσε» με ανάρτησή του στο Instagram ο Slash: “RIP #BillyWhiteJr og designer of GNR cross logo & long time friend of the band. You will be missed.”

Ο Duff McKagan αντέδρασε σχολιάζοντας: Ah shit!”
attachment Appetite 1600
Για την ιστορία ο σταυρός των Guns N' Roses συγκοτείται ως εξής: πάνω κρανίο: Izzy Stradlin , αριστερό κρανίο: Steven Adler, κεντρικό κρανίο: Axl Rose , δεξιό κρανίο: Duff McKagan και κάτω κρανίο: Slash.

Ήταν της μοίρας το γραφτό να αντικαταστήσει το αρχικό εξώφυλλο που βασίζονταν στον πίνακα του σπουδαίου Robert Williams, Appetite for Destruction, ο οποίος απεικονίζει έναν ρομποτικό βιαστή να τιμωρείται από έναν μεταλλικό εκδικητή.

Τελικά οι «δισκάδες» χαλάρωσαν τις… αντιρρήσεις τους συμβιβαζόμενοι με τα κρανία και τον σταυρό.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!