Guns N' Roses Glastonbury 2023: Δίχασε κοινό και κριτικούς η εμφάνισή τους

Γιατί έπεσαν πάνω τους τα βρετανικά ΜΜΕ
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το κορυφαίο βρετανικό φεστιβάλ Glastonbury έχει επικριθεί για την επιλογή του αποκλειστικά για άνδρες headliners φέτος. Η Emily Eavis, συνδιοργανώτρια του Glastonbury, υποστήριξε ότι οι Guns N' Roses κρατήθηκαν ως headliners μετά την απόσυρση μιας άλλης γυναικείας παράστασης.

Μιλώντας για το ροκ γκρουπ, είπε: «Θα είναι εξαιρετικοί και θα προσφέρουν κάτι εντελώς διαφορετικό στους υπόλοιπους headliners».

Ωστόσο η εμφάνιση των Guns N' Roses μπροστά στο πάντα απαιτητικό βρετανικό κοινό φαίνεται ότι διχάζει κοινό και κριτικούς. Το Farout χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων στην κριτική του:

«Tη δεύτερη βραδιά του φετινού φεστιβάλ Glastonbury, το Σάββατο 24 Ιουνίου, εμφανίστηκαν ως headliners οι Guns N' Roses μπροστά σε ένα αραιό πλήθος 100.000 ατόμων που τους που συγκεντρώθηκαν με δυσπιστία κι έκαναν τελικά μια κωμικά κακή εμφάνιση ξεκινώντας το live τους με το "It's So Easy"»

Guns N' Roses: Glastonbury, 2023



Στην πραγματικότητα, υπήρχαν ήδη μαζικές μουρμούρες ότι το συγκρότημα μπορεί να μην ανταποκρίνεται. Ακολούθησε το Worthy Farm και πήρε τα ηνία ο κιθαρίστας τους Slash και με μια σειρά από εφευρετικά σόλο προσπάθησε να αφυπνίσει το κοινό. Ενώ η ποιότητα της μουσικότητάς του είναι αδιαμφισβήτητη, η αξιοσημείωτη έλλειψη ενθουσιασμού ήταν εμφανής.
Μετά από τέσσερα κομμάτια, οι Guns N' Roses ήταν επιτέλους έτοιμοι να προσφέρουν μια μεγάλη επιτυχία το "Welcome to the Jungle". Αυτό ξεσήκωσε τα πράγματα προς στιγμή. Ωστόσο, το συγκρότημα έκανε μια παύση στο πλήθος για να συλλογιστεί μαζικά: «Εντάξει, έχω δει αρκετά τώρα».

Guns & Roses ‘welcome to the Jungle’ Live @ Glastonbury 24/6/23



Από εκεί και πέρα, υπήρχε μια σταθερή ροή ανθρώπων που κατευθύνονταν προς το σετ της Lana Del Rey στην Άλλη Σκηνή. Εν τω μεταξύ, φίλοι με μπλουζάκια των Guns N' Roses προσπάθησαν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να κάνουν headbang και να αγνοήσουν την καταδικαστική έξοδο, αλλά κάποια στιγμή είδα ακόμη και έναν από αυτούς τους θαυμαστές να χασμουριέται, μια φυσική αντίδραση που απείχε πολύ από την πραγματική rock’ n' roll μαγεία που η μπάντα ήλπιζε να προσφέρει.

24 τραγούδια αργότερα, ο Dave Grohl περίμενε στα παρασκήνια να βγει και να κλείσει με το 25ο κομμάτι, «Paradise City»…

Ενώ υπάρχει λόγος για νοσταλγία στο Glastonbury, αυτή η παράσταση λειτούργησε ως κατηγορητήριο κατά της «κλασικής ροκ». Ίσως πριν από 30 χρόνια, οι Guns N' Roses θα μπορούσαν να είχαν εκπληρώσει την υπόσχεσή τους να ταρακουνήσουν τα πράγματα, αλλά τώρα δεν μπορούσαν καν να κουνήσουν το δακτυλάκι τους .

Αν υπήρξε συγκλονιστική κριτική στους Arctic Monkeys την Παρασκευή το βράδυ επειδή «δεν έπαιξαν τις επιτυχίες», τότε αυτή η στιλβωμένη οθόνη χρησίμευσε ως η καλύτερη απάντηση σε αυτό. Οι Guns N' Roses δεν μαστίγωσαν απλώς ένα νεκρό άλογο, το χτυπούσαν μέχρι θανάτου μπροστά στα μάτια του παίκτη και κανένα δερμάτινο παντελόνι δεν μπορούσε να το κρύψει αυτό.

Guns N' Roses: Glastonbury 2023



Ο Guardian αναφέρει σχετικά: «Το σετ σπάνια υστερεί για τη διάρκεια των δύο ωρών συν τοις άλλοις, αν κρίνουμε από την αντίδραση του πλήθους, ο κόσμος είναι πραγματικά εδώ για τις μεγάλες επιτυχίες της εποχής του Appetite for Destruction: Welcome to the Jungle – οι στίχοι του οποίου τροποποιήθηκαν βάναυσα για να υποδηλώσουν ότι το Glastonbury είναι η ζούγκλα και ότι όλοι οι παρόντες «θα πεθάνουν» – Sweet Child O' Mine, Night Train, Paradise City, το τελευταίο φέρνει το σετ στο τέλος με μια guest εμφάνιση από τον Dave Grohl, ακτινοβολώντας με τρόπο που υποδηλώνει ότι η μυθική αντιπαλότητα των Nirvana με τους Guns N Οι Ρόουζ δεν είχαν καμία σχέση μαζί του. «Τι υπέροχη βραδιά», λέει ο Axl Rose, σαν άντρας που βγαίνει από ένα δείπνο: απροσδόκητα γοητευτικός και ευγενικός μέχρι το τέλος.

Ο Independent γράφει λίγα λόγια και επιδερμικά αποφεύγοντας την κριτική της συναυλίας.

Το Mojo κάνει λόγο για «αναζωογονημένους βετεράνους hardrockers, ωστόσο η ατμόσφαιρα φαίνεται να είναι χαμένη και η ανταπόκριση του κοινού είναι χαμηλή. Είναι και πολλά, 25 τραγούδια σε δυόμισι ώρες. Αυτό το πλατείασμα μερικές φορές είναι σε βάρος ποιότητας. Υπάρχει επίσης κάτι περίεργο που συμβαίνει αρχικά με το μικρόφωνο του Axl, με τη φωνή του να ακούγεται πιο βαθιά και πιο ψηλά από το κανονικό...».

To NME επαινεί το συγκρότημα αλλά τα…ρίχνει στον κόσμο στον τίτλο της: «Μια καλή απόδοση… σε λάθος πλήθος». Στην κριτική της συναυλίας γράφει μεταξύ άλλων: «Για κάθε φαν των G'N'R, το σετ Glasto σηματοδοτεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δυνατά σετ που έχουν δώσει οι βετεράνοι του ροκ τα τελευταία χρόνια — εντελώς χωρίς προβλήματα ήχου, τα φωνητικά του Axl Roses σε αρκετά καλή φόρμα, ο Slash στην κορυφή του και, πιθανώς το δεύτερο μεγαλύτερο σοκ της βραδιάς, το συγκρότημα που ξεκίνησε την παράσταση στην ώρα του...»

Η Telegraph γράφει στο τίτλο : «Καλώς ήρθατε στη μουρμούρα» και αναφέρει στον υπότιτλο: «Ο Axl Rose, ο οποίος τώρα μοιάζει με έναν ηλικιωμένο κομμωτή της μικρής πόλης, έχει χάσει τη φωνητική του δύναμη – αλλά ο Slash είναι ακόμα σταρ…».

Οι Guns N' Roses αποτελούνται σήμερα τον frontman Axl Rose, τον lead κιθαρίστα Slash, τον μπασίστα Duff McKagan, τον κιθαρίστα Richard Fortus, τον drummer Frank Ferrer και τους keyboardists Dizzy Reed και Melissa Reese.

Μεταξύ των άλλων πιο γνωστών σινγκλ τους είναι τα "Welcome to the Jungle" και "Paradise City", τα οποία εμφανίστηκαν στο ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις Appetite for Destruction (1987), μαζί με το "Sweet Child o' Mine".

Συνέχισαν να κάνουν περιοδείες και να κυκλοφορούν νέα μουσική από τότε που σχηματίστηκαν στη δεκαετία του 1980, παρά τις πολλές αλλαγές στο lineup.

Το set list των Guns N’ Roses στο Glastonbury 2023

‘It’s So Easy
‘Bad Obsession’
‘Chinese Democracy’
‘Slither’ (Velvet Revolver cover)
‘Welcome to the Jungle’
‘Mr. Brownstone’
‘Pretty Tied Up’
‘Double Talkin’ Jive
‘Estranged’
‘Live and Let Die’ (Wings cover)
‘Reckless Life’
‘T.V. Eye’ (The Stooges cover, with Duff McKagan on vocals)
‘Down on the Farm’ (UK Subs cover)
‘Rocket Queen’
‘ABSURD’
‘Civil War’
‘You Could Be Mine’
‘Sweet Child o’ Mine’
‘November Rain’
‘Patience’
‘Hard Skool’
‘Knockin’ on Heaven’s Door’ (Bob Dylan cover)
‘Nightrain’
‘Paradise City’ (with Dave Grohl)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!