Την αυγουστιάτικη πανσέληνο πάμε Μουσείο

Συναυλίες και εκδηλώσεις σε 115 μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους με ελεύθερη είσοδο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Κορύφωση στις 7 Αυγούστου.


Ο Μανώλης Μητσιάς, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ανδριάννα Μπάμπαλη, οι Χειμερινοί Κολυμβητές και άλλοι ερμηνευτές και σχήματα, εμφανίζονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε 115 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, κατά την αυγουστιάτικη πανσέληνο της 7ης Αυγούστου. Είναι γεγονός ότι πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή πανσέληνο της χρονιάς, γνωστή και ως «έγχρωμη πανσέληνος», καθώς το φεγγάρι λίγο μετά την ανατολή του αλλά και προς τη δύση του, αρχίζει να παίρνει κάτι από το χρώμα της πορφύρας.

Το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό και προσφέρει το κατάλληλο φόντο για ρομαντικές βόλτες με τραγούδι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μια παράδοση που ξεκίνησε το 2002 και η επιτυχία της, καθώς η ανταπόκριση είναι μεγάλη, την κάνει να συνεχίζεται ως σήμερα. Πέρσι μόνο, κατά την αυγουστιάτικη πανσέληνο του 2016, σχεδόν 64.000 επισκέπτες κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Επικράτεια.

Φέτος πάντως από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και Μουσεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν δρώμενα -μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών- ενώ άλλοι 22 χώροι και Μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Η αφίσα που συνοδεύει τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου 2017 φέρει φωτογραφία από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, η οποία κηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδά στο Μουσείο της Ακρόπολης τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. Κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι ο ερμηνευτής θα τραγουδήσει αγαπημένες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Μικρούτσικος, Κηλαηδόνης, Λεοντής, Μούτσης κ.ά.).
Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα λειτουργήσει όπως κάθε Δευτέρα από τις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Ωστόσο, από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα, το Μουσείο θα είναι και πάλι ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες, δίνοντας την ευκαιρία να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων».

Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, καθώς και το καφέ του ισογείου. Τηλεφωνικές κρατήσεις πραγματοποιούνται στο τηλέφωνο 210 9000 915. Η είσοδος είναι βέβαια ελεύθερη.

Όσον αφορά στην Αττική όσοι θέλουν να κάνουν μια πιο μακρινή βόλτα, το Σούνιο θα είναι ανοιχτό, αλλά χωρίς μουσική εκδήλωση, από τις 8.00 μ.μ. ως τα μεσάνυχτα. Όσοι ρομαντικοί προσέλθετε…

Μουσική εκδήλωση με την Ανδριάννα Μπάμπαλη και το κουαρτέτο Quarderinas Quartet. "Quarderinas Moonlight Stories", στον Κήπο του Νομισματικού  Μουσείου στις 7/8. Ώρα 21.00.

Συναυλία έντεχνης μουσικής με την Ηρώ Σαΐα στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου στις 7/8 (21.30-23.00). Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό πέραν του ωραρίου του από τις 20.00 έως τις 24.00. "Νυχτερινές Ιστορίες" (20.00-21.30) θα διηγηθούν αρχαιολόγοι και ξεναγοί του μουσείου.
Στον αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνας εμφανίζονται οι Χειμερινοί Κολυμβητές στις 7/8 (21.00-23.00).  

Μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, με τη φιλαρμονική του Γενικού Επιτελείου Στρατού (20.00 - 22.00), αλλά και στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά («Μελωδίες στην Πανσέληνο» με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και The Underground Youth Orchestra, στις 21.00, 7/8).


Στη Θεσσαλονίκη


Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθούν οι μουσικοί του δρόμου ως ένδειξη αποδοχής τους από την Πολιτεία, με αφορμή το ατυχές περιστατικό απομάκρυνσης τους από τη Δημοτική Αστυνομία την Άνοιξη που μας πέρασε.
Η συναυλία θα γίνει στον κεντρικό αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με ώρα έναρξης 21.30 στις 7/8.


Στην Κρήτη


Ξεχωριστή θα είναι και η εκδήλωση στον υποβλητικό χώρο Ρόκκας στην Κίσσαμο Χανίων Κρήτης, όπου στις 7 Αυγούστου θα κορυφωθούν οι «Γιορτές Ρόκκας 2017», με συμφωνική συναυλία από τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, τον μπάσο Χριστόφορο Σταμπόγλη και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων - ΑΣΟΝ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παύλου Σεργίου.


Στα Ιωάννινα


Η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας εμφανίζεται στις 7/8 σε μουσική εκδήλωση με τίτλο: "Αυτόν που αγαπώ" με τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Λίβανο, τη Γαλλία, το Μεξικό, την Κίνα κ.α. στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ Κάστρου Ιωαννίνων - Υπαίθριος χώρος μπροστά από το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων. Συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00.


Στο Δομοκό


Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις 7/8 στον Αρχαιολογικό χώρο Πρόερνας - Νέο Μοναστήρι Δομοκού και περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, ώρες: 21.00- 24.00

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!