Οι προσφορές των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου (11 & 12/5)

Σε «λασπωμένους» καιρούς το περίπτερο του ogdoo.gr σχολιάζει «γάργαρα» τα εξτρά του τύπου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Παραπολιτικά
«ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» του Έλληνα διανοητή και ιστορικού Γιάνη Κορδάτου.
Λέει η εφημερίδα: Πρόκειται για το αποτέλεσμα 50 ετών πολύμοχθης εργασίας πάνω στο θέμα και αποτελεί θεμελιώδες απόκτημα της νεοελληνικής ιστορικής επιστήμης. Η πορεία των Ελλήνων μελετάται από τα πρώτα στάδια διαμόρφωσης εθνικής συνείδησης και σε όλη την εξέλιξή της. Οι κοινωνικοί ανταγωνισμοί, οι πολιτικές συγκρούσεις, οι πολιτιστικές κατακτήσεις, οι φάσεις της Ιστορίας αναλύονται με απολύτως συγκροτημένο τρόπο. Η αφήγηση και η συμπερασματολογία του έργου είναι στηριγμένες στο σύνολο της παγκόσμιας βιβλιογραφίας με απευθείας προσφυγή στις πηγές. Για πρώτη φορά Έλληνας ιστορικός καταπιάνεται με την αρχαία ιστορία βάσει της κοινωνικής προβληματικής της εποχής, στηριγμένος όχι στις ιδέες, αλλά στα γερά θεμέλια που παρέχει η αναδρομή στις συνθήκες παραγωγής και ανταλλαγής, στη διαλεκτική αντίληψη της ιστορικής κίνησης. Το έργο του Κορδάτου είναι τεράστιο και αποτελεί θεμελιώδες απόκτημα της νεοελληνικής προοδευτικής ιστορικής επιστήμης.
Μη χάσετε τον τόμο 3Γ’
(Έχω και εγώ την ιστορία μου)

Εφημερίδα των Συντακτών
«Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Λέει η εφημερίδα: Το κορυφαίο θεατρικό έργο του που έγινε η μεγάλη κραυγή της Ρωμιοσύνης. Η παράσταση-λαϊκό πανηγύρι των Καζάκου - Καρέζη που αποτέλεσε κορυφαία πράξη αντίστασης στη χούντα και θριάμβου της δημοκρατίας. Ο Ρωμιός, το Ρωμιάκι, ο Κολοκοτρώνης και ο Καραγκιόζης σαρκάζουν την ξενοκρατία και την εθελοδουλία. Το κείμενο της θρυλικής παράστασης χωρίς τις περικοπές των λογοκριτών της δικτατορίας.
(Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες, ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες)
1020x575_TSIRKO_11-05.jpg.webp
Εστία του Σαββάτου
«Η ΤΕΣ ΤΩΝ ΝΤ ΥΡΜΠΕΒΙΛ»
Λέει η εφημερίδα: Τα πολύτιμα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας με αξεπέραστους συγγραφείς, σε σκληρόδετες πολυτελείς εκδόσεις!
(Εσύ ‘σαι αριστοκράτισσα…)

Δημοκρατία του Σαββάτου
Νευροεπιστήμη & Ψυχολογία: «ΟΤΑΝ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΡΝΑ»
Λέει η εφημερίδα: Η πρωτοποριακή σειρά βιβλίων, που παρουσιάζει σε γλώσσα απλή, τις συγκλονιστικές νέες επιστημονικές ανακαλύψεις. Ενσυναίσθηση, πολλαπλές νοημοσύνες, συναισθηματική νοημοσύνη, ηθικός εγκέφαλος, εγκέφαλος παιδιών και εφήβων.
(Γέρασα πριν την ώρα μου…)
ESTIA_110524.jpg
Espresso Σαββατοκύριακο
ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ & ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΕΩΝ
Λέει η εφημερίδα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε από την προετοιμασία, την αναγνώριση προειδοποιήσεων, την κατασκευή καταφυγίου και τον εξοπλισμό, έως την διαχείριση τροφής, νερού και ασθενειών για να επιβιώσετε σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής.
(Ερωτευμένοι, συναγερμός, πόλεμος ερωτικός!)
Espresso_110524-696x406.jpg
Real News
«Θαμμένα μυστικά»
Λέει η εφημερίδα: Ένα συγκλονιστικό θρίλερ από τη συγγραφέα Μελίντα Λι.
(Τα μυστικά του έρωτα…)

Food & Travel
Λέει η εφημερίδα: Ταξιδεύουμε στη Γουιάνα και στρώνουμε το τραπέζι με λιχουδιές από την Ανατολή.
(Στην Ανατολή, στην Ανατολή…)
eikones-plagio-ble-fasa-pano_252863_449014.jpg
Δωροεπιταγή 5 ευρώ από τα σούπερ μάρκετ Bazaar
Λέει η εφημερίδα: Για αγορές άνω των 25 ευρώ
(Πέντε πάνω, πέντε κάτω…)

Πρώτο Θέμα
Το βιβλίο της Μπέσσης Λιβανού «Ταξιδιώτισσα του ανέμου»
Λέει η εφημερίδα: Μια γυναίκα, αντισυμβατική και θαρραλέα, παλεύει να κερδίσει ξανά τον μεγάλο, αλλά χαμένο έρωτα της ζωής της. Από βήμα σε βήμα, από μάχη σε μάχη, συνειδητοποιεί ότι κανείς δεν είναι στ' αλήθεια με το μέρος της. Άραγε, αρκεί η δύναμη της αγάπης για να νικηθεί η προδοσία;
(Πάνω στου ανέμου το φτερό θ' ανέβω να πετάξω)
XRWMA-book12_05.webp
To lifestyle περιοδικό GALA: Met Gala 2024
Λέει η εφημερίδα: Οι best dressed, τα πάρτυ, τα highlights. Το φετινό φιλανθρωπικό γκαλά του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης ήταν το πιο προσοδοφόρο οικονομικά αλλά και το πιο φωτογενές των τελευταίων χρόνων.
(Βάι βάι βάι και ντουμ ντουμ)
GALA_120424_307_COVER.webp
«Άκης Πετρετζίκης»: Μαγειρική της τελευταίας στιγμής!
Λέει η εφημερίδα: Σας οργανώνουμε για να φτιάξετε και να σερβίρετε απίθανα πιάτα, ακόμα κι ένα ολόκληρο μενού με πρώτες ύλες που έχετε ηδη στο σπίτι. Ελάτε, σηκωθείτε! Πάμε να μαγειρέψουμε μαζί!
(Τελευταία ώρα!)
AKIS_02.webp
Καθημερινή της Κυριακής
«Best Workplaces Hellas 2024»
Λέει η εφημερίδα: Για 22η συνεχόμενη χρονιά σε ειδικό ένθετο-αφιέρωμα, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Great Place to Work®, η λίστα των 35 εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Η λίστα αυτή, το Best WorkplacesTM, αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια αξιολόγηση του εργασιακού περιβάλλοντος στη χώρα μας.
(Στη δουλειά και στον αγώνα…)
best_workplaces_1920x1080.jpg
Το περιοδικό «Κ»: Κ. Βήτα
Λέει η εφημερίδα: Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά το τελευταίο του προσωπικό άλμπουμ επιστρέφει με Το χέρι και μιλάει αποκλειστικά για τη σημασία της προσφοράς, τις δυσκολίες της εποχής μας, τη δημοσιότητα αλλά και τις μουσικές που ακούει σήμερα στο σπίτι.
(Εσύ είσαι το τυχερό μου αστέρι)
K1093_1920x1080-1080x607.jpg
«Γαστρονόμος» Μαΐου
Λέει η εφημερίδα: Τι σημαίνει ελαφριά κουζίνα; Ό,τι είναι ελαφρύ είναι απαραίτητα και υγιεινό; Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες της ελαφριάς διατροφής; Μπορούμε να απολαύσουμε τις πιο εμβληματικές παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας στην ελαφριά εκδοχή τους, χωρίς να στερηθούμε τη νοστιμιά τους; Ο Γαστρονόμος σε αυτό το τεύχος μάς δίνει όλες τις απαντήσεις και 140 πεντανόστιμες ιδέες και συνταγές, όλες θερμιδομετρημένες μία προς μία και με χρήσιμο διατροφικό σχόλιο.
(Νουνού Light)

Κυριακάτικη Δημοκρατία
Η πολεμική σημαία της κρητικής επανάστασης του 1821
Λέει η εφημερίδα: Χαμένη για 150 χρόνια! Ένα ιερό κειμήλιο για την Κρήτη και όλους τους Έλληνες!
(Αυτή η γη έχει φωνή)

«Η εθνική αντίσταση στην Κρήτη»
Λέει η εφημερίδα: Ένα πολύτιμο ιστορικό βιβλίο για τους ηρωικούς Κρητικούς που δεν παραδόθηκαν ποτέ στους Γερμανούς κατακτητές. Οι πρωταγωνιστές, οι μάχες & οι κορυφαίες στιγμές της Αντίστασης που έγραψαν ιστορία. Το μεγαλείο του Κρητικού Αγώνα!
(Κρήτη και Πόντος δυο καημοί!)
DΗMOKRATIA120524.webp
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής
ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ
Λέει η εφημερίδα: Κήπος και μποστάνι στο μπαλκόνι σας. Πως θα φυτέψετε λαχανικά, βότανα και φρούτα. Φυτά και λουλούδια της άνοιξης. Βότανα και αρωματικά. Η φροντίδα των φυτών εσωτερικού χώρου. Τα κατάλληλα λιπάσματα
(Θα ‘θελα να ‘μουν κηπουρός)

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ 18#
Λέει η εφημερίδα: Η καλύτερη ανθολογία από την παγκόσμια λογοτεχνία. Η αφρόκρεμα αισθηματικών, αστυνομικών, ερωτικών διηγημάτων των πιο διάσημων συγγραφέων
(Πήγε στη βιβλιοθήκη της, πήρε τον πρώτο τόμο…)
elt-d18-cover-001-002-jpg.webp
ΧΟΤΖΑΣ
Λέει η εφημερίδα: Η λαϊκή σοφία της Ανατολής μέσα από εύθυμες ιστορίες
(Σαν βγαίνει ο Χότζας στο τζαμί)

Το περιοδικό ΤΥΠΟΣ TV
Η Ζενεβιέβ Μαζαρί στο εξώφυλλο δηλώνει: «Η κάθε γυναίκα πρέπει να είναι ευτυχισμένη»
(Κάθε γυναίκα κι ένα δάκρυ)

Βήμα της Κυριακής
«Οριοθέτηση Θαλάσσιων Ζωνών και Ελληνοτουρκικές σχέσεις» του Ευάγγελου Βενιζέλου
Λέει η εφημερίδα: Η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη νομική διαφορά με την Τουρκία την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Το πραγματολογικό πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι βέβαια πολύ πιο σύνθετο. Δεν περιλαμβάνει μόνο την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, αλλά έναν μακρύ κατάλογο τουρκικών ισχυρισμών, διεκδικήσεων και απειλών.
(Στ’ ορκίζομαι Βαγγέλη μου…)
ellada-tourkia.jpg
Το περιοδικό ΒΗΜΑgazino με εξώφυλλο το Χριστόφορο Παπακαλιάτη
Λέει η εφημερίδα: Ο υπερταλαντούχος δημιουργός επιστρέφει την ερχόμενη εβδομάδα στις οθόνες του Mega με την μεγάλη, διεθνή επιτυχία «Maestro». Ανεβαίνει λοιπόν στο «πόντιουμ» και ετοιμάζεται για την δεύτερη σεζόν της εξαιρετικά επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς.
(Μαέστρο πάμε, μια που πονάμε…)
VimagazinoPhotoArticle.jpg
Μία μαθητική εφημερίδα για την Ευρώπη
Λέει η εφημερίδα: Πιο πολύ απ’ όλα όμως, μια εφημερίδα για τους νέους. Για την επαφή τους με τις έννοιες της ψήφου, της δημοκρατίας, της πολιτειότητας, της δημοσίευσης και άρα της δικαιοσύνης. Για να καταγράψουμε όλες αυτές τις «ευαίσθητες» σχέσεις συνεργαστήκαμε με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, αλλά και με 14 από τα σχολεία-πρεσβευτές του Δικτύου EPAS, οι μαθητές και οι μαθήτριες των οποίων διάλεξαν τα ρεπορτάζ και τα θέματα που τους ενδιέφεραν για να «καλύψουν» τα μεγάλα «μέτωπα» που είναι σήμερα ανοικτά για τις χώρες της Ευρώπης: υγεία, κλιματική κρίση, ψηφιακή εποχή, εργασιακές σχέσεις και βεβαίως τον δρόμο για τη διαχείρισή τους: τις εκλογές. Παράλληλα στην έκδοση συνεργάστηκαν οι νέοι από 8 σχολεία άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
(Ο πιο καλός ο μαθητής…)
toVimaTisEurwpis.jpg
Απογευματινής της Κυριακής
«Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας» του Άγγελου Μπρατάκου
Λέει η εφημερίδα: Ένα πολιτικό βιβλίο αναφοράς για τον ιστορικό του μέλλοντος, τον ερευνητή του παρόντος και το στέλεχος όχι μόνο της Ν.Δ., αλλά και κάθε άλλου ελληνικού κόμματος.
Μη χάσετε τον 6ο τόμο: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
(Δυο και δυο κι άλλα δυο…)

Documento
Hot.Doc History: ΓΑΖΑ
Λέει η εφημερίδα: γράφτηκε μέσα στη δίνη των γεγονότων της Γάζας, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητά του. Με αναλύσεις που σκαλίζουν βαθύτερα στο υπέδαφος του Μεσανατολικού και αναδεικνύουν χωρίς περιστροφές τις πηγές της κακοδαιμονίας.
(Όλο το κόκκινο στις μέρες μας είναι αίμα)
Doc_offer_1205_article-1024x614.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!