Θοδωρής Γκόνης: Υπερβολική η απόφαση για το «Όχι» στον Νταλάρα…

Με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου- με ισοψηφία 7 υπέρ και 7 κατά -συμπεριλαμβανομένης στις αρνητικές και της ψήφου του προέδρου του…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/07/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που υπερισχύει— ακυρώθηκε πριν από λίγες μέρες η συναυλία-αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα, από τον Γιώργο Νταλάρα και τη Γλυκερία, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Τετάρτη 24 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Τα μέλη του ΚΑΣ αποδέχτηκαν τις αντιρρήσεις της αρμόδιας Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που υποστήριξε ότι η κατάσταση του μνημείου δεν «σηκώνει» μεγάλη προσέλευση θεατών -κάτι που θεωρείται σίγουρο λόγω της δημοφιλίας των καλλιτεχνών. Η αιτιολόγηση της γνωμοδότησης ανέφερε την ανάγκη προστασίας του μνημείου, αλλά και της ασφάλειας των επισκεπτών.

Μιλώντας στο www.aggelioforos.gr o καλλιτεχνικός διευθυντής του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου (στα πλαίσια του οποίου θα γινόταν η συναυλία), γνωστός στιχουργός, Θοδωρής Γκόνης δήλωσε τα εξής: «Οφείλω να ομολογήσω ότι αιφνιδιάστηκα με την απόφαση του ΚΑΣ. Εκτιμώ ότι ίσως είναι υπερβολική δεδομένου ότι από την αρχή είχαμε ξεκαθαρίσει -και εμείς και ο δήμαρχος- ότι θα υπάρχει ένα όριο στην πώληση εισιτηρίων που δε θα ξεπερνούσε τα 2000- 2500, ώστε να υπάρχει κίνδυνος για το κοίλον του θεάτρου. Έπειτα, πέρα από τους σημαντικούς ερμηνευτές πρόκειται για ένα αφιέρωμα σ' έναν πολύ σημαντικό συνθέτη, που ταιριάζει στον χώρο. Υπενθυμίζω ότι ο Γιώργος Νταλάρας και πριν τρία χρόνια είχε δώσει συναυλία στον ίδιο χώρο χωρίς προβλήματα, ενώ και για φέτος έχουν προγραμματιστεί στον ίδιο χώρο μεταξύ άλλων και η συναυλία αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και η παράσταση "Βάκχες" στην οποία συμμετέχει και ο Σάκης Ρουβάς. Και εμείς έχουμε ευαισθησίας και είμαστε άνθρωποι του θεάτρου και νοιαζόμαστε όσοι και αυτοί, δεν είναι ότι έχουμε ανοίξει ένα εμπορικό κατάστημα. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει αναθεώρηση της απόφασης».


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!