Τα τραγούδια του Πειραιά από το «Αλάτι της Γης»

«Γεια σου Περαία Αθάνατε!»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
O Λάμπρος Λιάβας και η γνωστή τηλεοπτική εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» μας προσκαλούν σ’ ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι στο λιμάνι όπου γεννήθηκε το Ρεμπέτικο, στον Πειραιά.

Μια μουσική παράσταση με τα πιο αγαπημένα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, με θέμα τις ιστορίες του λιμανιού και τους σημαντικότερους καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν από τον Πειραιά, από την εποχή του Μεσοπολέμου έως τη δεκαετία του 1970.
Peraias01
Ο Πειραιάς το 1922 δέχτηκε τους περισσότερους Μικρασιάτες πρόσφυγες, που εξέφρασαν στα τραγούδια τους τον αγώνα για την επιβίωση αλλά και την ελπίδα για καλύτερες μέρες.

Με την «Πειραιώτικη Σχολή» του Ρεμπέτικου έγινε η πιο τραγουδισμένη πόλη της Ελλάδας, μέσα από τα κλασικά τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Μπαγιαντέρα, Χατζηχρήστου, Γενίτσαρη, Χιώτη, Μητσάκη κ.ά. Επίσης, υπήρξε αδιάκοπη πηγή έμπνευσης και για τους σημαντικότερους λαϊκούς συνθέτες και τραγουδιστές, όπως οι Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Λοΐζος, Σπανός, Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης, Νταλάρας, Πάριος κ.ά.
Peraias012
Τη μουσική παράσταση, που θα γίνει την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Recanati at the Tel Aviv museum of Art του Τελ Αβίβ Ισραήλ , θα παρουσιάσει ο Λάμπρος Λιάβας, με μαέστρο τον κορυφαίο δεξιοτέχνη-σολίστα του μπουζουκιού Γρηγόρη Βασίλα. Μαζί του θα εμφανιστούν τρεις εξαιρετικοί τραγουδιστές που αντιπροσωπεύουν το αυθεντικό ύφος του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού: η Εβελίνα Αγγέλου, η Σταυρούλα Μανωλοπούλου και ο Γιάννης Νιάρχος. Τους συνοδεύουν οι μουσικοί: Χαρούλα Τσαλπαρά (ακορντεόν και πιάνο) και Γιώργος Βεντουρής (κοντραμπάσο).
Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Μιχάλης Αλεξάκης και την παραγωγή η Bracha Cohen Greek productions in Israel 
Peraias03

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!