Ρεμπέτικη μυσταγωγία στο Χάραμα!

(PHOTOS) Μανώλης Πάππος, Κώστας Δουμουλιάκας, Κώστας Τζιαγκούλας και Ανατολή Μαργιόλα πραγματοποίησαν μία καταπληκτική πρεμιέρα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πολύ ωραίο κλίμα, ο κόσμος γοητευμένος και οι παρέες γεμάτες όρεξη να ακούσουν και να απολαύουν νότες, στίχους, μελωδίες από το προσεκτικά διαλεγμένο ρεμπέτικο ρεπερτόριο της πρώτης νύχτας της «Ρεμπέτικης Ιστορίας» στο χειμερινό Χάραμα της Πάτρας - και πόσο μάλλον από τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες, Μανώλη Πάππο, Κώστα Δουμουλιάκα, Κώστα Τζιαγκούλα και Ανατολή Μαργιόλα.

Παρόλο που ήταν νύχτα Δευτέρας, ο φιλόξενος χώρος γέμισε φίλους του ρεμπέτικου τραγουδιού, λάτρεις παλιάς και νέας κοπής, αλλά και μουσικούς της πόλης, με πολύ ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη ορχήστρα. Όλοι μαζί έζησαν μια ξεχωριστή βράδια από άλλες εποχές, μια βραδιά αυθεντικής ρεμπέτικής μυσταγωγίας.

Στο λιτό και όμορφο πάλκο, οι φιγούρες των 8 μουσικών, με την κυρία τους στο κέντρο, λούζονταν από χρώμα προσφέροντας εικόνες τέτοιες, που αν έκλεινες λίγο τα μάτια και άφηνες τη μουσική να σε παρασύρει, ένιωθες ότι ήσουν παρέα με τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη, τον Χατζηχρήστο, τον Παπαϊωάννου και άλλα μεγάλα ονόματα του ρεμπέτικου.
xarma02
Ονόματα που το βράδυ της Δευτέρας πήραν ζωή από τον κορυφαίο μπουζουξή Μανώλη Πάππο και τον επίσης ικανό μπουζουξή Κώστα Δουμουλιάκα, οι οποίοι μοιράστηκαν τραγούδια μαζί με την Ανατολή Μαργιόλα, τη νέα ιδιαίτερη φωνή στο ρεμπέτικο τοπίο, και τον Κώστα Τζιαγκούλα, τραγουδιστή εξαιρετικό με μεγάλη γκάμα.

Το πρόγραμμα άρχισε λίγο μετά τις 22:30 με το μπουζούκι του Μανώλη Πάππου να δίνει το σύνθημα, και ακολούθησαν ακούσματα αρκετά των οποίων δεν ήταν τα συνηθισμένα που ακούς σχεδόν σε κάθε πάλκο… και ειδικά στις μέρες μας. Μπαγιαντέρας, Παγιουμτζής, Παπάζογλου, Ρούκουνας, Κάβουρας, Μπάτης, Τούντας, Τσαούς και άλλοι μεγάλοι έπαιρναν σειρά ο ένας μετά τον άλλο…

Τα βλέμματα τράβηξε ο ανοιχτόκαρδος και κεφάτος Amin Allagabo στα κρουστά, αλλά και ο βιολιστής Σενίχ Ουνδέγερ λέγοντας ένα τούρκικο τραγούδι, ενώ δεν έλειψαν τα χειροκροτήματα στα σολαρίσματα του ακορντεονίστα Βασίλη Ζωιτόπουλου και του κοντραμπασίστα Μιχάλη Δάρμα.

Η νύχτα έκλεισε με προσπάθεια πριν χαράξει… λέγοντας άλλο ένα τελευταίο… και άλλο ένα τελευταίο… αναμένοντας το επόμενο ραντεβού!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!