H «ανάκριση» του Μανώλη Πάππου «με μια φιλική λάμπα»

Μια εκπομπή του Αλέξη Βάκη με τραγούδια και οργανικά σε μουσική του Μανώλη Πάππου και ανέκδοτες, ηχογραφήσεις εμβληματικών λαϊκών τραγουδιών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Εμπιστευόμενος το αξίωμα πως η μουσική είναι φάρμακο και για τη θλίψη και για την οργή, πήρα την απόφαση να μεταδοθεί κανονικά η αυριανή Κυριακάτικη εκπομπή, στις 3 το μεσημέρι. Η οποία είναι η πέμπτη του κύκλου όπου φιλοξενώ στο στούντιο του σταθμού δεξιοτέχνες μουσικούς της ενεργής καλλιτεχνικής σκηνής και ακούμε μαζί ηχογραφήσεις τους από δίσκους ή συναυλίες, προσπαθώντας να φωτίσουμε το οργανοπαικτικό τους αποτύπωμα με όλα τα χαρακτηριστικά του. Αυριανός μου καλεσμένος, λοιπόν, θα είναι ο σολίστας του μπουζουκιού, συνθέτης και τραγουδιστής Μανόλης Πάππος από τον Πειραιά, αδελφικός μου φίλος εδώ και δεκαετίες, με το διακριτό χρώμα και τις καταπληκτικές ιδέες πάνω στο όργανο, αλλά και τις προχωρημένες μουσικά συνθέσεις του, που όταν τις ακούς δεν σου περνάει καν από το μυαλό ότι είναι γραμμένες από έναν μπουζουξή, έστω και τόσο δεξιοτέχνη».

Με αυτά τα λόγια ανακοίνωσε ο φίλος ραδιοφωνικός παραγωγός Αλέξης Βάκης την πραγματοποίηση μιας ραδιοφωνικής εκπομπής «Στο Κόκκινο» 105,5, το μεσημέρι της Κυριακής 5 Μαρτίου, με καλεσμένο τον σπουδαίο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, συνθέτη και ερμηνευτή Μανώλη Πάππο.
2.PAPPOS KOKKINO
Εκτός από την εφ’όλης της ύλης συνέντευξη, η εκπομπή διανθίσθηκε με ξεχωριστά οργανικά αλλά και τραγούδια σε μουσική του Μανώλη Πάππου, ανάμεσα τους και το «Μείνε» σε ποίηση του Φώτη Αγγουλέ, με ερμηνευτή τον Γιώργο Μεράντζα, από τον δίσκο «Κόσμε πού να σε γυρίσω» που κυκλοφόρησε το 2020 από το Ogdoo Music Group.

Ακούστηκαν επίσης τραγούδια άλλων συνθετών, στα οποία ο Πάππος έπαιξε μπουζούκι και ανέκδοτες, ζωντανές ηχογραφήσεις εμβληματικών, λαϊκών τραγουδιών από τη μεγάλη διαδρομή του σπουδαίου σολίστα στο λαϊκό τραγούδι.

Αξίζει να σημειωθεί πως Αλέξης Βάκης και Μανώλης Πάππος γνωρίζονται από το 1990, έχουν συνεργαστεί επί μουσικής σκηνής και λαϊκού πάλκου και η καλή, μεταξύ τους, «χημεία», βγήκε προς τα έξω σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!