Παρουσίαση του soundtrack της ταινίας «Μία Οικογενειακή Υπόθεση»

Το soundtrack «Μια Οικογενειακή Υπόθεση» είναι μία συλλογή από live εκτελέσεις & πρωτότυπες ηχογραφήσεις του Ψαραντώνη, του Ψαρογιώργη και της οικογένειάς του,
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του ομώνυμου ντοκιμαντέρ.

Η ΑΝΕΜΟΝ και το Δίκτυο Κρητών παρουσιάζουν το soundtrack της ταινίας την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 στις 19.00, στο βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου». Συντονίζει ο Κώστας Ξυλούρης, ραδιοφωνικός παραγωγός του Κρήτη FM 87,5 και μέλος του Δικτύου Κρητών.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν:
Γιώργος Μαριδάκης - πρόεδρος Παγκρητίου Ενώσεως
Βασίλειος Κονιός - μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Ανωγειανών της Αθήνας

Παρουσίαση CD: Αγγελική Αριστομενοπούλου - σκηνοθέτης της ταινίας «Mία Οικογενειακή Υπόθεση»

Η ταινία που έκανε την πρεμιέρα στις 8 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο Δαναό, ακολουθεί την οικογένεια για δύο χρόνια και καταγράφει τις προσωπικές στιγμές και τις επαγγελματικές προκλήσεις της, σε πρόβες, στο στούντιο και σε μεγάλες διεθνείς συναυλίες.

Τα 11 επιλεγμένα κομμάτια του soundtrack ηχογραφήθηκαν στην Κρήτη και στην Αυστραλία και περιλαμβάνουν παραδοσιακά κρητικά τραγούδια σε νέες εκτελέσεις από τον Ψαραντώνη και τον Ψαρογιώργη, συνεργασίες με τον γνωστό αυστραλό ντράμερ των Dirty Three, Τζιμ Ουάιτ, μοναδικές εκτελέσεις της νέας γενιάς Ξυλούρη - του Νίκου, του Αντώνη και της δεκαεπτάχρονης Απολλωνίας Ξυλούρη - καθώς και πρωτότυπες ηχογραφήσεις με φίλους μουσικούς και συγγενείς της οικογένειας στην Κρήτη και την Αυστραλία.

Τη μίξη και το mastering του soundtrack υπογράφει ο γνωστός μουσικός παραγωγός και συνθέτης Coti Κ.

Για την ολοκλήρωση του CD και τη διάδοση της κρητικής μουσικής διεθνώς, πραγματοποιήθηκε καμπάνια ενημέρωσης και υποστήριξης crowdfunding στην πλατφόρμα Κickstarter. Η καμπάνια ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 5 Ιανουαρίου 2015 με την στήριξη μουσικόφιλων από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

TRACK LIST
1.Τρία Αστρουλάκια (παραδοσιακό) Γιώργης Ξυλούρης – ερμηνευτής
2.Κοντυλιές (παραδοσιακό) Γιώργης Ξυλούρης, Νίκος Ξυλούρης (νεότερος)
3.Να κάτεχα που μένει ο Αετός (Ριζίτικο Παραδοσιακό) Ψαραντώνης – ερμηνευτής / λύρα, Γιώργης Ξυλούρης (λαούτο), Jim White (ντραμς)
4. Πονεμένη Καρδιά (Παραδοσιακό), Γιώργης Ξυλούρης, Λευτέρης Μαρκοδημητράκης (Βουρλάς)
5. Να ‘μουν βοσκός (Συνθέτης: Γιώργης Ξυλούρης / Στίχοι: Μήτσος Σταυρακάκης), Γιώργης Ξυλούρης - ερμηνευτής
6. A storm o chroi (παραδοσιακό Ιρλανδικό τραγούδι), Dee Hannan, Mairead Hannan, Alice Garner - ερμηνευτές
7. Ιρλανδέζικος Χορός (παραδοσιακό Ιρλανδίας), Αντώνης Ξυλούρης (νεότερος), Απολλωνία Ξυλούρη, Shelagh Ξυλούρη-Hannan, Dee Hannan, Mairead Hannan, Alice Garner, Danny Butler
8. Ένα καράβι αρμένιζε (παραδοσιακό), Απολλωνία Ξυλούρη – ερμηνεύτρια
9. Σόλο Λαούτο - Γιώργης Ξυλούρης / Αυτοσχεδιασμός
10. Αυγή τσ’ αυγής θα σηκωθώ (Παραδοσιακό) Ψαραντώνης – ερμηνευτής / λύρα, Γιώργης Ξυλούρης (λαούτο), Jim White (ντραμς)
11. Λουσακιανό κρασί (παραδοσιακό) Γιώργης Ξυλούρης, Απολλωνία Ξυλούρη, Shelagh Ξυλούρη - Hannan, Dee Hannan, Alice Garner, Danny Butler / ορχηστρικό, Γιώργης Ξυλούρης- ερμηνευτής

Από τις 15 Ιανουαρίου ξεκινούν οι προβολές στην Κρήτη, στο Ηράκλειο (Τεχνόπολις), στα Χανιά (Ster Mega Place) και στο Ρέθυμνο (Cineland). Στις 29 Ιανουαρίου η ταινία προβάλλεται στη Θεσσαλονίκη (Παύλος Ζάννας) και ακολουθούν πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Η διανομή στην Ευρώπη ξεκινά στα τέλη Ιανουαρίου, με πρεμιέρα στη Γαλλία.

Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου | Πανεπιστημίου 37, Αθήνα (Μετρό Πανεπιστήμιο)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!