Ο Λεμπέσης «πειράζει» ένα απ’ τα ωραία του τραγούδια

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Από το χρυσό του δίσκο που κυκλοφόρησε το 1998.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
13/02/2023
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γιάννης Λεμπέσης απ’ το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα δε σταματά να παρουσιάζει καινούριες δικές του -και όχι μόνο- δημιουργίες.

Μάλιστα το σχετικά πρόσφατο ντουέτο του με την ξεχωριστή Μαριώ, «Ξεθύμανε η κολόνια» έχει κερδίσει τη δική του θέση σε επίσημες και ανεπίσημες ραδιοσυχνότητες ενώ τραγουδιέται και σε πάμπολλα μουσικά στέκια.

Ο Λεμπέσης, ταυτόχρονα, συνηθίζει να «πειράζει» παλαιότερες στιγμές του, είτε για να προσθέσει ένα καινούργιο όργανο που δεν το είχε-σκέφτηκε την εποχή της πρώτης ηχογράφησης είτε για να κάνει ένα καινούργιο remix καταλήγοντας σε ένα «διαφορετικό» ηχητικό αποτέλεσμα.

Αυτή τη φορά, ο λαϊκός τραγουδοποιός, επαναπροσεγγίζει το «Τα Βράδια όταν σου τραγουδώ».
Το τραγούδι συμπεριλαμβάνονταν στο δίσκο του «Με ψυχή και με μεράκι» που κυκλοφόρησε το 1998, του οποίου οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 25000 αντίτυπα, δηλαδή έγινε χρυσός δίσκος, σύμφωνα με τα στοιχεία της τότε Α.Ε.Π.Ι.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο αφού η εν λόγω δισκογραφική δουλειά περιείχε 18 δυνατά τραγούδια και επιτυχίες που ακολουθούν τον Λεμπέση στη πολύχρονη και συνεχή παρουσία του στα λαϊκά πάλκα (Τα κορόιδα σε άλλη πιάτσα, Σαράντα η ταυτότητα, Τίποτα άλλο δε ζητώ, Με ένα μονάχα σου φιλί, Έχω τα διπλά σου χρόνια, Αχ να γινόταν, Όλα τριγύρω ξένα).

Την ενορχήστρωση αυτής της δουλειάς έχει κάνει η αείμνηστη Ευαγγελία Μαργαρώνη που επί 40 χρόνια ήταν η πιανίστρια του μεγάλου Βασίλη Τσιτσάνη ενώ έπαιξε και η ίδια με το μαγικό της πιάνο στα τραγούδια αυτά του Λεμπέση, χαρίζοντάς του αυτή την ύψιστη τιμή και ευλογία.

Η Μαργαρώνη πριν συνεργαστεί με το Λεμπέση άκουσε τα τραγούδια, της άρεσαν πολύ, και γι’ αυτό ανέλαβε και αν ενορχηστρώσει αλλά και να συμμετέχιε ως μουσικός. Πολλές φορές, δε, δήλωσε δημόσια ότι ο Λεμπέσης είναι ο αυθεντικότερος συνεχιστής του ρεμπέτικου.

Στην επαναπροσέγγιση του «Τα Βράδια όταν σου τραγουδώ» ο Λεμπέσης πρόσθεσε ένα πανέμορφο τζουραδακι που μόλις απέκτησε και έκανε ένα πιο «λαμπερό» remix στο studio emphasis του Γιάννη Φουστέρη.

Απολαύστε το αποτέλεσμα.

Ο Γιάννης Λεμπέσης, με καλή παρέα, συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις του στο Αρχοντικό του Σαράντη. 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!