Ο Λεμπέσης επιστρέφει ξανά στα σχολικά θρανία

«Αυτό για μένα είναι ευλογία και νιώθω πάλι μαθητής και όχι δάσκαλος»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/02/2023
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γιάννης Λεμπέσης ξανακάθισε στα σχολικά θρανία, αυτή τη φορά για να διδάξει και να τραγουδήσει μαζί με μαθητές-μουσικούς τα ρεμπέτικα τραγούδια.

Καλεσμένος του καθηγητή Μαθηματικών Βασίλη Αλεξανδράκη βρέθηκε σε αίθουσα διδασκαλίας του 6ου Γ.Ε.Λ Αθηνών στο Νέο Κόσμο.

Δεν ανέβηκε στην έδρα για να διδάξει, αλλά κάθισε στα θρανία δίπλα στους μαθητές που έχουν αγάπη για τη μουσική και παίζουν με φλόγα μπουζούκι, βιολί , κιθάρες και τραγουδάνε ελληνικά λαϊκά τραγούδια.

Ο Βασίλης Αλεξανδράκης έχει δημιουργήσει μία ομάδα από μαθητές που ασχολούνται με τη μουσική και παίζουν και τραγουδάνε πανέμορφα τους μουσικούς μας θησαυρούς.

Ένα δείγμα του ρεπερτορίου τους: Πλημμύρα(Μάρκος Βαμβακάρης -1935), Πέντε μάγκες στον Περαία (Γιοβάν Τσαούς – 1930) , Πρωθυπουργοί (Μάρκος Βαμβακάρης -1936),Μάγκας από μικράκι (Μιχάλης Γενίτσαρης -1937) και άλλα διαλεκτά άσματα.

Στους νεαρούς και τις νεαρές έκανε εντύπωση το τραγούδι του Λεμπέση με τίτλο «Αφήστε όλα τα ψεύτικα κι ελάτε στα Ρεμπέτικα». Μέσω του καθηγητή τους, Βασίλη Αλεξανδράκη, τον κάλεσαν στο σχολείο τους για να συζητήσουν αλλά και να μοιραστεί μαζί τους τα μυστικά των λαϊκών μουσικών δρόμων που εκείνος κατέχει και παράλληλα να παίξουν και να τραγουδήσουν μαζί.

Έτσι ξεκίνησε μια πανέμορφη διαδικασία η οποία θα έχει και συνέχεια. Μάλιστα στο σχολείο ετοιμάζουν και συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.

«Αυτό για μένα είναι ευλογία και νιώθω πάλι μαθητής και όχι δάσκαλος. Για το λόγο αυτό κάθομαι στα θρανία δίπλα στα παιδιά και γινόμαστε μια παρέα όπως λέω στο τραγούδι μου. Άλλωστε περίπου 20 χρόνια της ζωής μου (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) έχω «λιώσει» πολλά παντελόνια στα θρανία και αισθάνομαι αιώνιος μαθητής. Το λαϊκό μας τραγούδι έχει τέτοιο πλούτο που συνέχεια πρέπει να μαθαίνεις και πάντα θα νιώθεις ότι δεν ξέρεις τίποτα» δηλώνει Γιάννης Λεμπέσης.

Απολαύστε τον μαζί με τους συμμαθητές του, εν ώρα… διδασκαλίας:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!