Λεμπέσης & Κουρούση στην Πτολεμαΐδα με ελεύθερη είσοδο

Μαζί τους η ορχήστρα του τραγουδοποιού Λαϊκή Στράτα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Συνεχίζοντας τη περιοδεία του ο Γιάννης Λεμπέσης το Σάββατο 26 Αυγούστου θα βρεθεί στην Πτολεμαΐδα.

Κοντά του η ορχήστρα του Λαϊκή Στράτα και η πολύ καλή ερμηνεύτρια Ντένια Κουρούση, καλεσμένοι όλοι του συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας «Η Μικρά Ασία».

Εκεί θα δώσουν μια τετράωρη μουσική παράσταση με τίτλο «Από τα αδέσποτα ρεμπέτικα μέχρι τα καρδιοφτερουγίσματα» στην οποία αποτυπώνονται οι πιο σημαντικές στιγμές του λαϊκού τραγουδιού μας στα τελευταία 100 χρόνια. Ένας αιώνας… διαμάντια δηλαδή ή τα διαμάντια του αιώνα, όπως προτιμάει κανείς…

Τα παραπάνω ρεμπέτικα, σμυρνέϊκά και παραδοσιακά θα συνοδεύονται από τους αντίστοιχους χορούς (απτάλικα, καρσιλαμάδες, ζεϊμπέκικα, συρτά) από τα μέλη του συλλόγου που είναι και δεινοί χορευτές ίσως οι καλύτεροι αυτοί την εποχή στο τομέα των παραδοσιακών χωρών.

Παράλληλα θα ακουστούν και δημιουργίες του Λεμπέση μέσα από σαραντάχρονη δισκογραφική του διαδρομή, ορισμένες εκ των οποίων ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από τον κόσμο.

Ο Λεμπέσης έχει τραγουδήσει πολλές φορές για τη «Μικρά Ασία» της Πτολεμαϊδας και παρότι Ευβοιώτης είναι μέλος του συλλόγου από το 2005.

Οι χορευτές δε του συλλόγου έχουν χορογραφήσει το καμηλιέρικο του με τίτλο «Θέλουμε και τα τραβάμε», στο οποίο, το 2016, ο δημιουργός, μουσικός και ερμηνευτής Λεμπέσης έσμιξε με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο μπροστά από το κτίριο του συλλόγου. Θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!