«Καταραμένοι ποιητές - ανεκπλήρωτοι έρωτες» με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στη Θεσσαλονίκη

Μια ατμοσφαιρική βραδιά ποίησης και μουσικής «Από τον Μπωντλαίρ στον Καρυωτάκη»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν οι δυο παραστάσεις ποίησης και μουσικής με τίτλο «Καταραμένοι ποιητές - ανεκπλήρωτοι έρωτες» στο πλαίσιο του τρίτου Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 στις 9 το βράδυ, το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον ΟΜΜΘ παρουσιάζει ξανά την παράσταση αυτή τη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα φίλων μουσικής Μ1).

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου:

«Μπωντλαίρ, Ρεμπώ, Βερλαίν, Πόε, Καρυωτάκης, Λαπαθιώτης, Πολυδούρη: τα ακατέργαστα “διαμάντια” που συνηθίζουμε να αποκαλούμε “καταραμένους ποιητές”. Έζησαν στο ημίφως, πήγαν μέχρι το τέρμα της άρνησης, αναζήτησαν την χαμένη αθωότητα μέσα από τις σκοτεινές διαδρομές της ποίησης. Οι “καταραμένοι” εναντιώνονται σε κοινωνικά “πρότυπα”, και πολεμούν με το μόνο όπλο που έχουν..…γράφουν ποίηση και προκαλούν με την πολύπαθη και πολυτάραχη ζωή τους.
Μέσα από αποσπάσματα ποιημάτων, αφηγηματικά κείμενα, μελοποιημένα ποιήματα και οπτικό υλικό θα επιχειρήσουμε μια περιπλάνηση στο γοητευτικό και τόσο ατμοσφαιρικό ποιητικό τους σύμπαν! Θα αφουγκραστούμε τις σιωπές τους, θα μοιραστούμε τα σκοτάδια τους, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε γιατί τόσος πόνος στην τέχνη τους και ίσως να αποκωδικοποιήσουμε την κατάρα τους
».

Πόσα ποιήματα και μεγάλα αριστουργήματα
γράφτηκαν κάτω από ενός κεριού τη φλόγα.
Κι αν το δικό τους κερί μοιάζει να σβήνει,
των Ιδεών τους η φλόγα, κρατάει ακόμα.
Κλαίω και γελάω στη μνήμη των καταραμένων ποιητών


Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Στην παράσταση θα ακουστούν περίπου είκοσι ποιήματα, που μελοποίησαν οι Μάνος Χατζιδάκις, Λένα Πλάτωνος, Dj Mestre & Γιώργος Αβραμίδης, Νίκος Ξυδάκης, Λουκάς Θάνος, Γιάννης Γλέζος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δημήτρης Μαραμής, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Σταύρος Κουγιουμτζής, Κώστας Λειβαδάς, Χρίστος Θεοδώρου και Ηδύλη Τσαλίκη.

Θα τραγουδήσουν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Nalyssa Green και η Μέλα Γεροφώτη, ενώ στις αφηγήσεις και τις απαγγελίες θα είναι ο ηθοποιός Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Τα κείμενα και η λογοτεχνική μελέτη είναι της Άννας Μυκωνίου, η σκηνοθετική επιμέλεια του Αθανάσιου Κολαλά, οι ενορχηστρώσεις του Παναγιώτη Κοσμίδη, του Dj Mestre και του Γιώργου Αβραμίδη και το video art του Σωτήρη Τσολάκη.

Παίζουν οι μουσικοί:
Τρομπέτα: Γιώργος Αβραμίδης
Βιολί: Τίμος Αναστασιάδης
Κρουστά: Μπάμπης Πετσίνης
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Γουμπερίτσης
Programming, synths, scratches: Dj Mestre
Κιθάρα: Ανδρέας Ζιάκας
Πνευστά: Μιχάλης Πιπέρκος
Βιολοντσέλο: Γιάννης Τουλής
Ακορντεόν: Κώστας Τσούγκρας

Τιμές εισιτηρίων:

Α’ Ζώνη 35 €
B’ Ζώνη 30 €
Γ’ Ζώνη 25 €
Α’ Θεωρεία 30 €
Β’ Θεωρεία 25 €
Εξώστης 20 €
Φοιτητικά, Ανέργων, +65, ΑΜΕΑ 15€
Εισιτήρια προπωλούνται ΕΔΩ

02.KATARAMENI AFISA

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!