Έρχονται βινύλια με την RSD Black Friday

Όλες οι κυκλοφορίες και λίστα επιβίωσης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Record Store Day συμμετέχει και φέτος στο εορτασμό της Black Friday και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν καθοδόν κυκλοφορίες βινυλίων και CD ειδικά για την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, περίπου σε ένα μήνα δηλαδή. Έτσι είναι καλό να γίνουν οι σχεδιασμοί ώστε οι φίλοι της μουσικής να ανταπεξέλθουν στις αγορές τους.

Παραδοσιακά, η Black Friday από την έναρξή της αφορά εξαιρετικά φτηνές τιμές σε προϊόντα μαζικής παραγωγής και λαμβάνει χώρα κυρίως σε εμπορικά κέντρα και μεγάλα καταστήματα. Έτσι δημιουργήθηκε και το RSD Black Friday. Σημειωτέον το Record Store Day και το RSD Black Friday είναι διαφορετικές εκδηλώσεις.

Οι δισκογραφικές κυκλοφορίες της Black Friday RSD ενδέχεται να είναι διαθέσιμες στα δισκοπωλεία και στις αλυσίδες καταστημάτων όλο τον υπόλοιπο χρόνο, και φυσικά στην εορταστική περίοδο που επίσης πλησιάζει.

rsd23-1.jpg

Επίσης τα ανεξάρτητα δισκοπωλεία/καταστήματα θα επιλέξουν αν θα πουλήσουν τις κυκλοφορίες του RSD Black Friday στους ιστότοπούς τους ή/και στους διαδικτυακούς λογαριασμούς τους με επωνυμία καταστημάτων.

H παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες:

EXCLUSIVES(Αποκλειστικές Κυκλοφορίες) : Αυτοί οι τίτλοι κυκλοφορούν φυσικά μόνο σε ανεξάρτητα (indie) δισκοπωλεία.

RSD FIRST: Αυτοί οι τίτλοι βρίσκονται πρώτα σε indie δισκοπωλεία, αλλά ενδέχεται να κυκλοφορήσουν από άλλους λιανοπωλητές ή διαδικτυακά καταστήματα κάποια στιγμή στο μέλλον.

LIMITED RUN/REGIONAL FOCUS: Αυτοί οι τίτλοι είτε βασίζονται σε τοπικό επίπεδο και πωλούνται σε συγκεκριμένα καταστήματα είτε είναι εκδόσεις τύπου κάτω από 1000 κόπιες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολο να βρεθούν σε δισκοπωλεία.

H αμερικάνικη λίστα:
https://recordstoreday.s3.amazonaws.com/2023/2023_BLACK_FRIDAY_PUBLIC.pdf
Η αγγλική λίστα:
https://www.recordstoreday.co.uk/black-friday

Ξεχωρίζουν

Στις κυκλοφορίες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον είναι μια συλλογή Lost Demos των Linkin Park, μια σπάνια επανέκδοση του εκπληκτικού Winter in America των Gil Scott-Heron και Brian Jackson, επετειακές επανεκδόσεις άλμπουμ του Dr. Dre (The Chronic), Digital Underground (The Body-Hat Syndrome) και Willie Nelson (Shotgun Willie),οι remastered ηχογραφήσεις των My Morning Jacket and Sia και μια πρόσφατα ανανεωμένη έκδοση του Death's Individual Thought Patterns.

Επιπλέον, στην λίστα ανάμεσα στην πληθώρα ζωντανών ηχογραφήσεων ξεχωρίζουν αυτές των Coheed and Cambria, Grateful Dead, Margo Price, Doors, Flaming Lips, Screaming Trees, All Time Low, Collective Soul, του αείμνηστου τραγουδιστή/ τραγουδοποιού της κάντρι Justin Townes Earle μεταξύ άλλων.

DOORS_-_LIVE_IN_BAKERSFIELD.webp

Επίσης Καναδοί καλλιτέχνες που εμφανίζονται στην λίστα, μεταξύ αυτών η Joni Mitchell στο Court and Spark Demos, το τρίο του Oscar Peterson στο Live in Lugano, 1964 και το πρόσφατο New Heart Designs των Turnstilev& BADBADNOTGOOD σε 12’’

Άλλοι τίτλοι προέρχονται από τους De La Soul, Ultravox, Rob Zombie, Lil Wayne, Napalm Death, Goodie Mob, Noah Kahan, Jonas Brothers, Madlib, Post Malone, Kim Petras, Polo G και πολλούς άλλους.

Ανάμεσα στις σημαντικές επανεκδόσεις είναι το Bull of the Woods το 3ο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ του 1969 των 13th Floor Elevators. Είναι η πρώτη μπάντα που αναφέρεται η μουσική τους ως ψυχεδελική. Το αυθεντικό βινύλιο έχει εξαντληθεί και δεν είναι διαθέσιμο. Τώρα κυκλοφορεί σε λευκό βινύλιο, 3.500 κόπιες. Επίσης υπάρχει η πρώτη νέα κυκλοφορία σόλο υλικού του Gram Parsons μετά από 40 χρόνια: Gram Parsons and the Fallen Angels - The Last Roundup: Live from the Bijou Café in Philadelphia March 16th 1973.

GRAM_PARSON_RSD_11.23.webp

Στις αρχές του 1973 ο Gram Parsons ξεκίνησε μια περιοδεία για να προωθήσει το πρώτο σόλο άλμπουμ του που κυκλοφόρησε πρόσφατα, GP. Ο Gram είχε μαζί του ένα πολύ σπουδαίο συγκρότημα, συμπεριλαμβανομένου της άγνωστου τότε Emmylou Harris ως τραγουδίστριά του. Στη μέση της περιοδείας το συγκρότημα άρχισε να βρίσκει το groove του.

Η τρίτη βραδιά στο Bijou Cafe στη Φιλαδέλφεια ο μουσικός Neil Flanz που έπαιζε pedal steel , θεώρησε ότι αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση της περιοδείας και ζήτησε ένα αντίγραφο της ηχογράφησης. Το φύλαξε για σχεδόν σαράντα χρόνια και στη συνέχεια το εξαγοράστηκε από την Amoeba Music για μελλοντική κυκλοφορία Gram. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε στην αποθήκη της Amoeba για άλλα δέκα χρόνια προτού ανακαλυφθεί ξανά όταν η Amoeba μετακόμισε σε μια νέα τοποθεσία στο LA.

Ο Νιλ είχε δίκιο. Ο Gram και η Emmylou ήταν εκείνο το βράδυ στα καλύτερά τους. Μια κασέτα soundboard 50 ετών χάρη στις προσπάθειες μερικών από τους καλύτερους μηχανικούς αποκατάστασης ήχου αρχείων στον κόσμο, έφεραν στην επιφάνεια αυτό την ηχογράφηση. 2LP, 7.500 κόπιες.

Στον παρακάτω κατάλογο των ειδικών εκδόσεων μπορείτε να ενημερωθείτε για τον οδηγό αγορών.

H αμερικάνικη λίστα

Η αγγλική λίστα

Επιλογές

PUBLIC IMAGE LTD – END OF WORLD

PUBLIC_IMAGE_LTD_-End_Of_World.jpg

Το 11ο στούντιο άλμπουμ των` Public Image Ltd. (PiL) στο και το πρώτο τους άλμπουμ μετά από 8 χρόνια. Το συγκρότημα άρχισε να γράφει και να ηχογραφεί το End of World το 2018, κατά τη διάρκεια της 40ης επετειακής περιοδείας τους. Μετά το The Great Pause, το συγκρότημα ανασυντάχθηκε στο στούντιο και «υπήρξε ακριβώς αυτή η τεράστια έκρηξη ιδεών», λέει ο Lydon. Νωρίτερα φέτος, οι PiL κυκλοφόρησαν το σινγκλ Hawaii, το πιο προσωπικό κομμάτι που έγραψεποτέ ο John Lydon. Το τραγούδι είναι ένα γράμμα αγάπης προς τη σύζυγο του Τζον για σχεδόν 5 δεκαετίες, τη Νόρα, η οποία ζει με Αλτσχάιμερ. Ένα στοχαστικό, προσωπικό τραγούδι αγάπης που έχει απήχηση σε πολλούς από την κυκλοφορία του τον Ιανουάριο, το τραγούδι βλέπει τον John να αναλογίζεται τη ζωή τους που πέρασαν καλά και συγκεκριμένα μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές τους μαζί στη Χαβάη. Κυκλοφορεί σε μπλε και μαύρο 2πλό βινύλιο 45 στροφών, αριθμημένα αντίτυπα.

KILLER MIKE - MICHAEL

KILLER_MIKE_-_MICHAEL.webp

Το MICHAEL του Killer Mike σηματοδοτεί το πρώτο σόλο project του διάσημου MC μετά το R.A.P του 2012. Ο MICHAEL μας εισάγει στον κόσμο στην ολότητα του Michael Render, ενός ισόβιου ραπ μάγου, του οποίου η συνείδηση είναι βουτηγμένη στους ήχους της κοινότητας που τον μεγάλωσε – πολλαπλές εποχές νότιων ραπ ροών, κυριακάτικη εκκλησιαστική λειτουργία και ομιλία. Ένα άλμπουμ 14 κομματιών από την No ID στο οποίο συμμετέχουν οι Future, Young Thug, Ty Dolla $ign, Curren$y, André 3000, 6LACK, EL-P, Blxst, Eryn Allen Kane και άλλοι! Το σετ 2LP περιλαμβάνει ένθετο 24" x 12".

SIGUR ROS - ATTA

SIGUR_ROS_-_Atta.jpg

Μετά την απίστευτη ψηφιακή κυκλοφορία του, το πρώτο νέο στούντιο άλμπουμ των Sigur Rós εδώ και δέκα χρόνια, το ÁTTA, είναι ο πιο οικείος και συναισθηματικά άμεσος δίσκος τους μέχρι σήμερα που έρχεται με το νέο σχηματισμό του line up. Ο πολυοργανίστας Kjartan Sveinsson επιστρέφει στους κόλπους τους – έχοντας αποχωρήσει από το συγκρότημα το 2012 – για να ενωθεί με τον frontman Jónsi και τον μπασίστα Georg Holm. Ηχογραφημένο σε πολλές ηπείρους - στο στούντιο Sundlaugin του συγκροτήματος στην Ισλανδία, στο θρυλικό Abbey Road στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε πολλά στούντιο στις ΗΠΑ - το ÁTTA αγγίζει όλα όσα έκαναν οι Sigur Rós μία από τους πιο φιλόδοξες και καταξιωμένες σύγχρονες μπάντες , με σχεδόν δέκα εκατομμύρια πωλήσεις. Το ÁTTA εμφανίζει σε εξέχουσα θέση τη Σύγχρονη Ορχήστρα του Λονδίνου υπό τη διεύθυνση του Robert Ames, μαζί με χάλκινα πνευστά που ερμηνεύουν οι μακροχρόνιοι Ισλανδοί συνεργάτες Brassgat íbala. Σε 2LP έγχρωμο.

FLAMING LIPS – LIVE 2002

FLAMING_LIPS_-_LIVE_2002.webp

Τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του κλασικού τους άλμπουμ Yoshimi Battles The Pink Robots, οι Flaming Lips έπαιξαν ένα μικρό σόου στο The Paradise Lounge στη Βοστώνη για τον τοπικό εναλλακτικό ραδιοφωνικό σταθμό WBOS. Το μικρό πλήθος των νικητών του διαγωνισμού και των προσκεκλημένων θαυμαστών άκουσε ένα σετ διάρκειας 40 λεπτών που περιελάμβανε το "Do You Realize??" και "Fight Test", καθώς και διασκευές του "Lucifer Sam" των Pink Floyd και του "The Golden Age" του Beck. Ένα χαρακτηριστικό αυτής της παράστασης ήταν οι εισαγωγές τραγουδιών από τον Wayne Coyne. Βινύλιο σε 4.500 κόπιες

SCREAMING TREES – LIVE AT EGG STUDIOS

SCREAMING_TREES_RSD_2023.webp

Στις αρχές του 1991 οι Screaming Trees ήταν ένα ερείπιο. Ο Mark Pickerel είχε φύγει από το συγκρότημα ένα χρόνο νωρίτερα και ο Van έπαιζε μπάσο για τον Dinosaur Jr. Ο Mark Lanegan και ο Gary Lee Conner επρόκειτο να συνεχίσουν με την Donna Dresch στο μπάσο και μια φίλη της στα ντραμς. Το Uncle Anesthesia, το πρώτο μεγάλο άλμπουμ της μπάντας, στην Epic, είχε μόλις κυκλοφορήσει. Ενώ φαινόταν ότι η συνεργασία με τα νέα μέλη του συγκροτήματος θα μπορούσε να λειτουργήσει, ο Gary Lee ήταν απελπισμένος από την προοπτική να παίξει ξανά στο συγκρότημα χωρίς τον αδερφό του, καθώς ο Van είχε ήδη παραιτηθεί και επιστρέψει μία φορά το 1988. Τελικά ρώτησετον αδερφό του αν θέλει να επιστρέψει στους Trees και αν μπορούσε να πάρει τον καλό φίλο του Van Dan Peters, ο οποίος βρισκόταν σε μερική παύση από τους Mudhoney και να παίξει ντραμς με το συγκρότημα. Αυτό το σχέδιο λειτούργησε και το συγκρότημα ξεκίνησε τις πρόβες και σύντομα έκανε περιοδεία για το νέο άλμπουμ Epic.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Screaming Trees πήγαν στο Conrad Uno's Egg Studio στο Σιάτλ για να ηχογραφήσουν μερικά demo κομμάτια. Αφού τελείωσαν, ο Mark Lanegan πρότεινε να ηχογραφήσουν ένα ζωντανό σετ ενώ ήταν στημένος όλος ο εξοπλισμός και τα μικρόφωνα. Μόνοι τους στο υπόγειο του Uno's Seattle, οι Trees έπαιξαν λίγο ροκ εν ρολ χωρίς κοινό. Η ηχογράφηση αυτή δεν ακούστηκε για πάνω από 30 χρόνια. Είναι μια εξαιρετική απόδειξη του γιατί οι Screaming Trees μνημονεύονται ως ένα από τα πιο συναρπαστικά ζωντανά συγκροτήματα του Northwest. Σε λευκό και κίτρινο βινύλιο, 2.500 κόπιες

WILLIE NELSON – BLUEGRASS

WILLIE_NELSON_-_Bluegrass.webp

Το Bluegrass είναι ένα ολοκαίνουργιο στούντιο άλμπουμ – το 151o του Willie Nelson - που αποτυπώνει μια ντουζίνα κλασικές συνθέσεις του Willie Nelson -- συμπεριλαμβανομένων των "On the Road Again", "Yesterday's Wine", "Still is Still Moving to Me", "Good Hearted Woman" και άλλα καινούργια τραγούδια. Σε μια καριέρα επτά δεκαετιών στη διάρκεια της οποίας εξερευνά είδη από το ένα άκρο του μουσικού φάσματος στο άλλο, αυτό είναι το πρώτο του πλήρες άλμπουμ αφιερωμένο στο Bluegrass . Ο Willie και ο μακροχρόνιος παραγωγός Buddy Cannon, επέλεξαν προσωπικές και αγαπημένες συνθέσεις των θαυμαστών από όλη την καριέρα του για να τις ερμηνεύσουν εκ νέου με την συμμετοχή του παλιού συγκροτήματος εγχόρδων των Αππαλαχίων που επηρέασε βαθιά τις ευαισθησίες του Willie στη σύνθεση τραγουδιών και την κατεύθυνση της αμερικανικής κάντρι μουσικής γενικότερα. Χρησιμοποιώντας τον δικό του κατάλογο ως υλικό πηγής, ο Willie επέλεξε τραγούδια που συνδυάζουν το είδος των δυνατών μελωδιών, τις αξιομνημόνευτες ιστορίες και τη σφιχτή αλληλεπίδραση συνόλου που συναντάμε στις παραδοσιακές ερμηνείες bluegrass των ριζών των αμερικανικών λαϊκών τραγουδιών. Με το Bluegrass, ο Willie αποκαλύπτει νέες αλήθειες στα δικά του τραγούδια. Κυκλοφορεί σε μπλε electric βινύλιο και CD.

ATLANTA RHYTHM SECTION (ARS) – TIME MACHINE

ARS_Time_Machine.jpg

Ένα από τα λίγα ροκ συγκροτήματα του Νότου που έφτασαν στην κορυφή των τσαρτ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70. Με καταγωγή από τη μικρή πόλη Doraville της Τζόρτζια, σχηματίστηκαν από μέλη δύο συγκροτημάτων (The Candymen & The Classics IV). Ο πετυχημένος σε τοπικό επίπεδο τραγουδοποιός Buddy Buie, ίδρυσε το συγκρότημα που αποτελούσαν ο τραγουδιστής Rodney Justo, ο κιθαρίστας Barry Bailey, ο μπασίστας Paul Goddard, ο πιανίστας Dean Daughtry και ο ντράμερ Robert Nix. Αφού έπαιξε σε πολλές ηχογραφήσεις καλλιτεχνών, αποφάσισαν να πάει η μπάντα ένα βήμα παραπέρακι έτσι σχηματίστηκαν οι ARS. Το CD1 , περιλαμβάνει άλμπουμ το Deep Cuts και ακυκλοφόρητες προηγούμενες ηχογραφήσεις στούντιο. Το CD2 περιλαμβάνει ένα Greatest Hits από τις ζωντανές εμφανίσεις τους κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. 2 CD / 32 TRACKS

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!