Black Friday: 5 tips για να αναγνωρίσετε «πλασματικές προσφορές»

Στις 24 Νοεμβρίου η Black Friday, στις 27/11 η Cyber Monday
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με την Black Friday 2023 και τη Cyber Monday 2023 να πλησιάζουν, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) της ΓΣΕΕ εξέδωσε μία λίστα με πέντε χρήσιμους «κανόνες» για να μπορέσουν οι καταναλωτές να αποφύγουν τις «πλασματικές προσφορές».

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, προτείνει την τήρηση των ακόλουθων κανόνων που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών» κατά την διάρκεια της Black Friday:

1. Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

2. Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες

3. Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς. Ιδίως να ερευνούν αν και κατά πόσο επιβάλλονται τόκοι στην αγορά αυτή, αφού, στην περίπτωση αυτή, το κόστος αγοράς αυξάνει ραγδαία.

4. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής

5. Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Φέτος, η Black Friday «πέφτει» την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, με τη Cyber Monday 2023 να ακολουθεί τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου. Μάλιστα, φέτος οι εκπτώσεις θα πάρουν την μορφή της «Black Week». Έτσι, όπως συμβαίνει από την τρίτη χρονιά εφαρμογής των «μαύρων εκπτώσεων» στην Ελλάδα -δηλαδή το 2018- η Black Friday έχει πάρει την μορφή «Black Week» και οι εκπτώσεις διαρκούν για για μία ολόκληρη εβδομάδα. Κάτι παρόμοιο αναμένεται να γίνει και φέτος, με αποτέλεσμα οι μεγάλες προσφορές να ξεκινούν από τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!