«Τραγούδια με θέα» από τον Βασίλη Κορακάκη

(VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ο Βασίλης Κορακάκης στη Χαλκίδα με αναμνήσεις από τις αλάνες της Καισαριανής και ξεχωριστά λαϊκά τραγούδια
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/11/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από «Τα ωραία του Τσιτσάνη» στον «φουρτουνιασμένο μάγκα»

Καλεσμένος του μουσικού παραγωγού και τραγουδοποιού Ηλία Γκίζα στην εκπομπή του «Τραγούδια με θέα», που προβάλλεται από τη νεοσύστατη τηλεόραση της Εύβοιας «34100 TV live», ήταν στις 18 Νοεμβρίου ο Βασίλης Κορακάκης.

Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Ηλία Γκίζα, ο Βασίλης Κορακάκης μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και τις αλάνες της Καισαριανής, για τη σχέση με τον πατέρα του Βαγγέλη Κορακάκη και για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Νταλάρα, στη δημιουργία του δίσκου του Βαγγέλη Κορακάκη «Θαλασσινά παλάτια» (που κυκλοφόρησε το 2016 από το Ogdoo Music Group), καθώς και για τις συναυλίες της ορχήστρας του, σταθερό μέλος της οποίας αποτελεί από το 2014.

Αναφέρθηκε επίσης στη λατρεία που τρέφει για το τρίχορδο μπουζούκι, στις συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως ο Στέλιος Βαμβακάρης, ο Μανώλης Πάππος και ο Δημήτρης Μητροπάνος και στη δημιουργία του πρώτου του δίσκου με τίτλο «Από μηχανής τραγούδια» που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2018, με δώδεκα τραγούδια σε μουσική δική του (δέκα σε στίχους δικούς του και δύο του Διονύση Πανταζόπουλου) και παραγωγή του Αλέξη Βάκη, ο οποίος επιμελήθηκε και τις ενορχηστρώσεις μαζί με τον Βασίλη Κορακάκη. Για τη δημιουργία του δίσκου μίλησε επίσης, με βιντεοσκοπημένη δήλωση, ο εκδότης του Μωυσής Ασέρ.

Με τη συνοδεία του Άγη Παπαπαναγιώτου στην κιθάρα, ο Βασίλης Κορακάκης τραγούδησε και έπαιξε με το μπουζούκι του μια επιλογή από τα «Από μηχανής τραγούδια» και δυο ορχηστρικά, ένα ξένο και «Τα ωραία του Τσιτσάνη».

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή. Η σκηνοθεσία ήταν του Αντώνη Σταμούλη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!