Η δισκογραφία του Βαγγέλη Κορακάκη «Στο Κόκκινο»

Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στη δισκογραφία του λαϊκού δημιουργού από το 1988 μέχρι σήμερα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Από τους «Άρχοντες» στην «Άδολη σιωπή»

«Η αυριανή Σαββατιάτικη εκπομπή έχει μεγάλη συναισθηματική σημασία για μένα. Γιατί με πάει πίσω τριάντα χρόνια, σε μια εποχή που μαζί με τον αδελφό μου Δημήτρη είχαμε βάλει μπροστά το μεγαλεπήβολο σχέδιο να ανοίξουμε την ανεξάρτητη εταιρεία δίσκων “Τροχός”. Νούμερο ένα του καταλόγου μας ήταν το soundtrack της πολυβραβευμένης ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου “Ο Θίασος”, με τη μουσική και τη μουσική επιμέλεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Η εταιρεία δεν κατάφερε να σταθεί εμπορικά, αλλά είμαστε πάντα περήφανοι για τους δίσκους βινυλίου που βγάλαμε τότε. Και ιδίως για το “Λαύριο” του Βαγγέλη Κορακάκη, έναν δίσκο που ακούστηκε -κι ακόμα ακούγεται- πολύ και που αποτέλεσε το εφαλτήριο για την πανελλήνια καταξίωση του δημιουργού του.

Αύριο Σάββατο λοιπόν, στις 3 το μεσημέρι, και με αφορμή τα τριάντα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του “Λαυρίου”, θα έχω τη χαρά να υποδεχτώ στο στούντιο τον παλιό μου συμμαθητή Βαγγέλη Κορακάκη, αλλά και τον φίλο μου Γεράσιμο Ανδρεάτο, που ξεκίνησε τη μεγάλη του διαδρομή ερμηνεύοντας τρία τραγούδια σ' αυτό τον ιστορικό δίσκο. Στην παρέα μας θα είναι επίσης, τηλεφωνικώς, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μανόλης Πάππος και ο “συμπαραγωγός” Δημήτρης Βάκης».

Με αυτά τα λόγια, ο καλός φίλος και ραδιοφωνικός παραγωγός Αλέξης Βάκης ανακοίνωσε τη διεξαγωγή μιας εκπομπής «Στο Κόκκινο» 105,5 fm, η οποία θα ήταν αφιερωμένη στον δίσκο «Λαύριο» του Βαγγέλη Κορακάκη, που κυκλοφόρησε το 1993. Δυστυχώς όμως, λόγοι ανωτέρας βίας, ανέβαλαν το αφιέρωμα στο «Λαύριο», δεν εμπόδισε όμως τον ραδιοφωνικό παραγωγό να πραγματοποιήσει ένα δίωρο αφιέρωμα στη δισκογραφία του Βαγγέλη Κορακάκη, ξεκινώντας από τους «Άρχοντες» του 1988 και φθάνοντας στο σήμερα, παρέχοντας, ανάμεσα στα τραγούδια, σημαντικές πληροφορίες από «πρώτο χέρι», αφού ο Βάκης επιμελήθηκε ενορχηστρωτικά ή συμμετείχε σαν μουσικός, παίζοντας πιάνο, σε κάποιους από τους δίσκους του Κορακάκη από το «Λαύριο» και μετά. Υπήρξε δηλαδή αυτόπτης μάρτυρας στο studio κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων…
Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

-Φωτογραφία: Απόστολος Γκρίνιας (Από το αφιέρωμα της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης στον Βαγγέλη Κορακάκη στις 29 Αυγούστου 2022).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!