Ο Κορακάκης φτιάχνει «μπιφτέκι που θερίζει»

Τα μυστικά του διάσημου πιάτου που σερβίρει στην «Κρύπτη»
Άσπα Κουλύρα / Γαστρονόμος Άσπα Κουλύρα / Γαστρονόμος
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μια μέρα κάλεσα τον Βαγγέλη Κορακάκη στο τηλέφωνο… και μου λέει: «Κωστάκη ένα λεπτό γιατί ζυμώνω κάτι μπιφτετέκια».

Ακολούθησε η συνομιλία:

-Ποια μπιφτεκάκια ρε Βαγγέλη;
-Αυτά που σερβίρουμε στην Κρύπτη.
-Εσύ τα ζυμώνεις;
-Ποιος άλλος;
-Τα ζουμερά και νόστιμα που έχω δοκιμάσει;
-Αυτά.
-Μπράβο!
-Μπιφτέκι που θερίζει…

Τα μπιφτεκάκια απόκτησαν φήμη τρανή καθώς… μετά από πάσα του γράφοντος στην «Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο όπου έχω την καλλιτεχνική επιμέλεια αναφέρθηκε, παρουσία του Κορακάκη, η ιδιαιτερότητά τους.

Ο ντόρος τους έφτασε μέχρι και τον Γαστρονόμο… καθώς ο Κορακάκης μου παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή τη χάρη τους.

Μάλιστα μας τα ετοίμασε και στην Κρύπτη, επιτόπου και αποκλειστικά, και τα απολαύσαμε μαζί με τη φωτογράφο Άσπα Κουλύρα.

Τα μυστικά τους, μας τα διηγείται ο ίδιος ο Κορακάκης στο απόσπασμα που ακολουθεί:

“Φοράει γάντια, ετοιμάζεται να ζυμώσει αλλά και να ψήσει τα περίφημα μπιφτεκάκια του. Τέσσερα από αυτά στολίζουν την ποικιλία κρεατικών που σερβίρουν στο μαγαζί μαζί με φιλέτο κοτόπουλο, χοιρινά μπριζολάκια και λουκάνικα. Το κόστος της, ίσως πιο χαμηλό κι από εκείνο μιας απλής ταβέρνας. Κι εδώ μιλάμε για μαγαζί με μουσική με πρωταγωνιστές τον ίδιο, τη «φωνάρα» Ασπασία Στρατηγού, τον γιο του και μουσικούς διαμάντια. Ο Κορακάκης ξεκαθαρίζει τα πράγματα: «Θέλω να περνάει ο κόσμος καλά, ανθρώπινα. Όπως φροντίζω το τι θα ακούσει, έτσι νοιάζομαι και για το τι θα φάει μαζί με το κρασί του. Υπόψιν, εγώ δεν παριστάνω ούτε τον σεφ, ούτε τον μάγειρα. Ταβερνιάρης είμαι. Μυστικά δεν υπάρχουν, μόνο μεράκι και αγάπη. Κιμά παίρνω μοσχάρι, ελιά. Έχω μια φάρμα που τα μοσχαράκια ακούνε Τσαουσάκη και είναι λουκούμι». Ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια, κι αυτός μαζί μας.

Επανερχόμαστε στην τάξη: « Έχω δυο-τρεις χασαπάδες. Πηγαίνω, βλέπω και αγοράζω το κομμάτι που μου αρέσει. Το κρεμμυδάκι το αφήνω στο νερό να βγάλει την αψάδα του, να μην είναι βαρύ το μπιφτέκι. Ψωμάκι, μαϊντανό, ξίδι, αλάτι, ρίγανη και πιπέρι. Παίζει ρόλο και το ψήσιμο. Τώρα τα βάζω στο σχαροτήγανο για να μη λερώσω την κουζίνα, κι έρθουν αύριο οι ψήστες και δεν βρουν τα πράγματα όπως πρέπει» (σημ. είναι Πέμπτη βράδυ, η «Κρύπτη» λειτουργεί Παρασκευή και Σάββατο βράδυ).”

Μπορείτε να γευτείτε ΕΔΩ, όλη τη γαστρονομική συνομιλία του Βαγγέλη Κορακάκη και του Κώστα Μπαλαχούτη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!