Ο Γιώργος Παπαστεφάνου επιστρέφει στην ΕΡΑ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο Γιώργος Παπαστεφάνου επιστρέφει στα μικρόφωνα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στον ιστότοπο ert.gr, ο Γιώργος Παπαστεφάνου, από την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και κάθε Κυριακή στις 19:00, θα συμμετέχει σε μια νέα εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος, με τίτλο «Γιώργος Παπαστεφάνου: Μια φορά, θυμάμαι…».

Πρόκειται για εκπομπή, σε έρευνα, επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση Σιδερή Πρίντεζη, στην οποία ο Γιώργος Παπαστεφάνου θα διαβάζει κείμενά του που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Η ιστορική έρευνα και η ενδελεχής ενασχόληση με κάθε θέμα ξεχωριστά, σε συνδυασμό με την εμπειρία ετών, μετουσιώνονται σε λόγο που προσφέρεται στους σημερινούς ακροατές από έναν άνθρωπο, ο οποίος όχι μόνο γνωρίζει καλά αυτό για το οποίο μιλάει, αλλά το έχει ζήσει κιόλας.

Η εκπομπή κάνει κάθε φορά ταξίδια στο χρόνο και φωτίζει γνωστά και άγνωστα στιγμιότυπα που παρουσιάζονται μέσα από τη ματιά των κειμένων του Γιώργου Παπαστεφάνου. Αναμνήσεις από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, τους οποίους έχει παρουσιάσει από τις ραδιοτηλεοπτικές του εκπομπές και απρόσμενες μουσικές συναντήσεις, σπάνιες στιγμές από συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, αφορμές που δίνονται από φωτογραφίες και αυτόγραφα, προσωπικά βιώματα εντός και εκτός επαγγελματικού χώρου, διαφορετικές εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών και ιστορίες άλλων που φέρουν στίχους του, ξεχωριστές συναντήσεις με ανθρώπους απ’ όλα τα είδη της Τέχνης, σκέψεις που συνδέουν συνειρμικά το χθες με το σήμερα.

Και όλα αυτά, ραδιοφωνικά «εικονογραφημένα» με τα αντίστοιχα ηχητικά τεκμήρια και ντοκουμέντα μέσα από το προσωπικό αρχείο του Γιώργου Παπαστεφάνου, το Αρχείο της ΕΡΤ και τη δισκογραφία της εκάστοτε εποχής, με ξεναγό τον Σιδερή Πρίντεζη.

Πηγή: www.ert.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!