Μπάμπης Τσέρτος και Ανδρέας Κατσιγιάννης στην ΕΡΤ

(VIDEO) Μπάμπης Τσέρτος & Ανδρέας Κατσιγιάννης στην εκπομπή «Στάση ΕΡΤ» με «Της καρδιάς τα πάθη».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Της καρδιάς τα πάθη» στην ΕΡΤ


Την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 ο Μπάμπης Τσέρτος με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη έκαναν μια στάση στην ΕΡΤ και εμφανίσθηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή «Στάση ΕΡΤ» που παρουσιάζουν ο Ανδρέας Ροδίτης και η Σόνια Φίλη. Κύρια αφορμή στάθηκε η καινούργια τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Της καρδιάς τα πάθη» που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβρη, με δώδεκα τραγούδια σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους των Ηλία Κατσούλη, Λίνας Δημοπούλου, Χρήστου Παγώνη, Σπήλιου Ζαχαρόπουλου, Τάσου Χαλκιά, Νίκου Αναγνωστάκη, Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, Οδυσσέα Ιωάννου και Κώστα Καρτελιά. Ερμηνεύει ο Μπάμπης Τσέρτος, ενώ σε ένα τραγούδι συμμετέχει ο Γιάννης Πάριος.

Στην εκπομπή στην ΕΡΤ έπαιξαν οι μουσικοί: Ανδρέας Κατσιγιάννης (πιάνο), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Γιάννης Τσέρτος (ακορντεόν), Απόστολος Μόσιος (κιθάρα), Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι), Γιάννης Πλαγιανάκος (κοντραμπάσο).

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή.

«1906» και Αφιέρωμα στην Θράκη στο Ηρώδειο


Εκτός από το δίσκο με τον Μπάμπη Τσέρτο, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης παρουσίασε πριν από λίγους μήνες, ένα μεγαλόπνοο, ιστορικό έργο με τίτλο «1906 - Αγχίαλος - Ανατολική Ρωμυλία - Βόρεια Θράκη», με το χρονικό του ολοκαυτώματος της πόλης της Αγχιάλου της Ανατολικής Ρωμυλίας, στις 30 Ιουλίου 1906 και τη διαδρομή των προσφύγων μέχρι την εγκατάστασή τους στην Νέα Αγχίαλο. Η έκδοση πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος» με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από το Ολοκαύτωμα.

Τα κείμενα και οι στίχοι είναι των Γεωργίου Σουρή, Κώστα Βάρναλη, Αργύρη Χατζηνάκη, Δράκου Μαυρομάτη και του Απόστολου Ζαφειρόπουλου. Αφηγητής είναι ο Νίκος Ξανθόπουλος, τραγουδούν ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Βιτάλη, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Δημήτρης Μπάσης και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, ενώ σολίστ στο βιολί είναι ο Λευτέρης Ζέρβας.

Το «1906» θα παρουσιαστεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πρώτο μέρος μιας μεγάλης μουσικοχορευτικής εκδήλωσης με τίτλο «1906 - Ένα τραγούδι για τη Θράκη» που διοργανώνει ο Σύλλογος Αγχιαλιτών της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη. Το έργο θα παρουσιαστεί με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και τη συμμετοχή των τραγουδιστών Ελένης Βιτάλη, Δημήτρη Μπάση, Ζαχαρία Καρούνη και της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου. Σολίστ στο βιολί θα είναι ο Λευτέρης Ζέρβας και αφηγητής ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας.

Το δεύτερο μέρος της παράστασης είναι αφιερωμένο στη Θράκη και στο σπουδαίο τραγουδιστή Χρόνη Αηδονίδη, τον οποίο θα τιμήσουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Λυκείου Ελληνίδων - Παράρτημα Παιανίας (χοροδιδάσκαλος Γιάννης Κοντογιάννης), της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος (χοροδιδάσκαλος Γιώργος Παντζαρίδης), του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγινίου (Ανατολική Ρωμυλία - χοροδιδάσκαλος Δήμος Πραντσίδης), του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου (χοροδιδάσκαλος Θανάσης Μπέας) και του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Νέα Αγχίαλος» (χοροδιδάσκαλοι Τριαντάφυλλος και Μαρία Γκογκινούδη), οι Θρακιώτες τραγουδιστές Βαγγέλης Δημούδης και Μαρίνα Ζωγράφου με παραδοσιακή ορχήστρα της Θράκης (Νίκος Μποζόγλου - ακορντεόν, Νεκτάριος Κοσμίδης - βιολί, Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης - γκάιντα, καβάλι, Κωνσταντίνος Φόρτσας - κλαρίνο, γκάιντα, καβάλι, Τασούλα Κοσμίδου - κρουστά και Σπύρος Κούκος - λύρα), η Ελένη Βιτάλη, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Ζωή Παπαδοπούλου.

Φωτογραφίες από την εκπομπή «Στάση ΕΡΤ»: Λευτέρης Σαμοθράκης.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!