Ζωγράφου: Στον ανακριτή τα μέλη της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης

Αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/09/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Αν και η συμμορία με αρχηγό τον «Έσκο» ειδικεύεται σε ληστείες και διακίνηση όπλων, φαίνεται πως υπήρχαν μέλη νεαρής ηλικίας, σεσημασμένων για οπαδική βία, που είχαν αναλάβει αποκλειστικά την διακίνηση ναρκωτικών.

Μάλιστα ενόσω η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενεργούσε έφοδο σε διαμέρισμα της περιοχής Ζωγράφου, ένα από τα μέλη της συμμορίας προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο από την Αστυνομία, ώστε να καταφέρει να εξαφανίσει ο αδερφός του -δικηγόρος των Αθηνών, του οποίου το όνομα βρίσκεται στην δικογραφία- τα ναρκωτικά.

Ο συγκεκριμένος βραχίονας, που ασχολούνταν με την διακίνηση ναρκωτικών, είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία, καθώς κάποιοι από αυτούς είχαν συλληφθεί με φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας στον τελικό του κυπέλου Ελλάδος τον περασμένο Μάιο.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας των Αθηνών έχει σχηματίσει τρεις δικογραφίες, στις οποίες περιγράφονται και ταυτοποιούνται με βίντεο και φωτογραφικό υλικό ένας προς ένας οι συμμετέχοντες στις εγκληματικές ομάδες του «Έσκο».

Η συμμορία κινούνταν γύρω από την παλιά φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης και τόσο από τα βίντεο όσο και από τις μαρτυρίες θυμάτων, αποτυπώνεται το πόσο βίαιοι, σκληροί και απάνθρωποι ήταν.

Ο εγκέφαλος της συμμορίας «Έσκο» δεν συμμετείχε σε αυτές παρά μόνο καθοδηγούσε τα μέλη έχοντας το ρόλο του αρχιγκάνγκστερ, που όλοι τον έτρεμαν και τηρούσαν ευλαβικά τις εντολές του.

Στον ανακριτή τα μέλη της συμμορίας

Στις 9 το πρωί τα μέλη της συμμορίας πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν, αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!