Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Βαγγέλης Σερντάρης

Σε ηλικία 87 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο σπουδαίος σκηνοθέτης, Βαγγέλης Σερντάρης, ο «Φελίνι της Ελλάδας», όπως τον είχε αποκαλέσει η Ροζίτα Σώκου.

Ο Βαγγέλης Σερντάρης, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως «πατέρας του ελληνικού ρεαλισμού στον κινηματογράφο»- είχε βραβευτεί πολλές φορές στο εξωτερικό και την Ελλάδα.

Σημαντικότερες ταινίες του είναι η «Ληστεία στην Αθήνα» (1969) ένα καταπληκτικό φιλμ νουάρ. Το «Θερμοκήπιο» (1985), «Η Βασιλική» (1997), «Ο έβδομος ήλιος του έρωτα» (2001). Ήταν συμπαραγωγός στην ταινία «Ρεμπέτικο».



Σύμφωνα με την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών: «Ανήκε στη χρυσή γενιά του κινηματογράφου, γενιά που έβγαλε ονόματα όπως ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Φέρρης, Τώνια Μαρκετάκη, Δήμος Θεός , Κώστα Βρεττάκος κ.ά.»

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης «στήριξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διεκδικήσεις του σωματείου, ενώ ήταν πάντα δίπλα στους νέους σκηνοθέτες. Η καλλιτεχνική του προσωπικότητα θα μας μείνει αξέχαστη και τον αποχαιρετάμε με μεγάλη ευγνωμοσύνη και σεβασμό», επισημαίνει η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών που ανακοίνωσε με απέραντη θλίψη τον θάνατο του επίτιμου μέλους της.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!