Πέθανε ο Μιχάλης Αδάμ - Άφησε εποχή στο Badminton

Ήταν 64 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/03/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέθανε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο οραματιστής θεατρικός παραγωγός Μιχάλης Αδάμ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του θεάτρου Badminton που βρισκόταν στο Γουδή.

Πέθανε σε ηλικία 64 ετών. Νοσηλευόταν από τις αρχές Ιανουαρίου με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό και ενώ ξεπέρασε τον covid-19 λίγο πριν το εξιτήριο έπεσε σε κώμα και διασωληνώθηκε επί 20 ημέρες έως ότου κατέληξε.

«Mama Mia», «Cats», «Καρυοθραύστης» από τα Μπολσόι, «Ένα ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» του Νίκου Καββαδία, «Ο Βιολιστής στη Στέγη», παραγωγές σύγχρονου τσίρκου, συναυλίες όπως της Patricia Kaas, P.J. Harvey, Woody Allen, Compay Segundo, Michael Nyman, Rodger Hodson των Supetramp κ.α., την μουσικοθεατρική παράσταση «Ποιος τη Ζωή Μου…», του Μ. Θεοδωράκη σε σειρά παραστάσεων, σημαντικές ελληνικές θεατρικές παραστάσεις, το West Side Story - 50th Anniversary World Tour, το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών Κίνας, τα Μπαλέτα του Μπεζάρ το «Master Class» για τη Μαρία Κάλλας ήταν μεταξύ των θεαμάτων που έχει φέρει παρουσιάσει κατά καιρούς ο θεατρικός παραγωγός που έφερε τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα.

Έχοντας ζήσει στην Αμερική έφερε διάσημες παραστάσεις μιούζικαλ από το Broadway στην πρωτεύουσα έχοντας πιστώσει με συμβόλαιο 20ετές το χώρο απ’ όπου πέρασε όλη η Αθήνα έστω για μια βραδιά.

Επίσης είχε διοργανώσει περιοδεία του Μίκη Θεοδωράκη σε 27 πόλεις της Αμερικής την περίοδο 1993-94 με 150 άτομα δυναμικό (ορχήστρα, χορωδία, τραγουδιστές) ! Επίσης είχε ανεβάσει σημαντικές θεατρικές παραστάσεις στο Ηρώδειο.

Ο Μιχάλης Αδάμ αγαπούσε πολύ το θέατρο και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα παρουσιάζοντας υπερπαραγωγές στην Ελλάδα δίνοντας μια άλλη διάσταση κυρίως στο οικογενειακό θέαμα. Οι παραστάσεις του σίγουρα θα αφήσουν εποχή. Ό ίδιος δήλωνε «απλά φαν το θεάτρου».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!